Hírmorzsák 2016-09-03 (20:45)

D'Angelo Russell szerint Luke Walton az egyik legjobb ember, akit valaha ismert. Carl Landry iránt a Lakers, a Spurs, a Rockets és a Pacers is érdeklődik. Love mentálisan és fizikálisan sem volt még ilyen jó állapotban a Cavsnél. A clevelandi segédedzők zúgolódnak, mivel nincs még szerződésük. Wade nem csak a kosárlabda miatt igazolt Chicagóba. Laprovittola a Spurs edzőtáborában. Masai Ujiri a Raptors elnöke lett. Darren Collison beismerő vallomást tett a családon belüli erőszak ügyében, így nem kell börtönbe mennie. A Blazers twitterfiókja beoltotta a Clipperst.

A Los Angeles Lakers irányítója, D'Angelo Russell Serena Wintersnek (Lakers Nation) azt nyilatkozta, hogy a pályán kívüli dolgokat nézve Luke Walton az egyik legjobb ember, akit valaha ismert. Nagyon sokat beszélnek a pályán és azon kívül is, úgy érzi, hogy bármikor felhívhatja az új mesterét. Nem olyan edző Walton, aki hagyja, hogy a segédedzői dolgozzanak a játékosokkal helyette, ő is részt vesz mindenben - akár játszik is, ha erre van valakinek szüksége. Nagyon örül annak, hogy egy ilyen fiatal trénerük van.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) értesülései szerint a Lakers mellett a San Antonio Spurs, a Houston Rockets és az Indiana Pacers is érdeklődnek Carl Landry iránt - az erőcsatárt nemrég tette ki keretéből a Philadelphia Sixers.

Terry Pluto (Cleveland Plain Dealer) információi szerint Kevin Love a legjobb mentális és fizikális állapotban van, mióta 2014-ben a Cleveland Cavaliershez cserélték. Love az off-szezon nagy részét a Utah-ban lévő olimpiai síközpontban töltötte, ott készült fel a most következő idényre. Egy csapatközeli forrás azt állítja, hogy az erőcsatár megtanulta, mi kell ahhoz, hogy nyerjenek, nagyon sokat ért fejben az elmúlt szezon során. A Cavs egyébként nyilvánosan és Pluto forrásai szerint privát beszélgetéseknél, tárgyalásoknál is tartja az álláspontját, hogy nem cserélik el Love-ot.

A Clevelandnél egyébként vannak gondok, méghozzá a szakmai stábbal, a segédedzők ugyanis nagyon idegesek amiatt, hogy még mindig nincs szerződésük. Július elsején lejárt Damon Jones, Phil Handy, James Posey és Jim Boylen kontraktusa is, Larry Drew-nál pedig hiába hívták le a csapatopciót, ott is problémás a helyzet. Az ő szerződését még az alapján kötötték, mikor a harmadik volt a sorban David Blatt és Tyronn Lue mögött, azóta nagyban megnövekedett a hatás- és a felelősségi köre is. Lue szeretné, ha lekötnék Drew-t hosszútávra, mint az első számú segédjét, de a vezetőség ebben is hezitál, egyelőre nem akarják ezt megtenni.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy nem csak a kosárlabda miatt igazolt szülővárosába. Wade elmondása szerint persze a sportnak elég komoly köze volt a dologhoz, hiszen ebből él, de szeretné, ha a chicagói emberek kicsit közelebb kerülnének egymáshoz, nagyobb béke lenne a városban. Mint ismert, Chicagóban ebben az évben több brutális gyilkosság is történt, kezd elszabadulni a pokol (ott is), Wade unokatestvérét pedig nemrég lőtték le véletlenül - egy babakocsit tolt, mikor egy "eltévedt" golyó eltalálta.

Tom Orsborn (San Antonio Express-News) megerősítette a Sportando nemrég napvilágot látott értesüléseit, miszerint Nicolas Laprovittola edzőtábor-szerződést ír alá a San Antonio Spursszel, Marc Stein (ESPN) értesülései szerint már meg is van a megyezés.

A Toronto Raptors bejelentette, hogy Masai Ujirivel megkötötték azt a többéves hosszabbítást, amiről augusztusban már volt szó egyszer, ezzel egy időben pedig az elnöki pozícióba léptették elő. Ujiri helyére, a GM-i pozícióba Jeff Weltman lépett előre, míg a segéd GM Bobby Webster lesz ezentúl.

A Sacramento Kings irányítója, Darren Collison beismerő vallomást tett az ellene egy március 30-ai eset miatt folytatott családon belüli erőszak ügyében - 20 napos börtönbüntetést szabtak ki rá, amit közösségi munkában fog ledolgozni. A játékos természetesen megbánást tanusított, szégyelli magát, és elmondta az ilyenkor szokásos szöveget - ez nem ő, elnézést kért mindenkitől, stb. A Kings közleményében annyi érdekes rész volt, hogy Collisonnel és a ligával együtt dolgoznak a következő lépéseken - magyarul elképzelhető, hogy kap egy pármeccses eltiltást a kaliforniaiak kezdő egyese.

A végére pedig a Portland TrailBlazers és a Los Angeles Clippers maradt - utóbbiak kérdezték twitteren a követőiket, hogy mi a kedvencük, a zsákolások, az alley-oopok, a hármasok vagy a blokkok, mire a Blazers válaszolt, hogy a "büntetők", és beraktak egy DeAndre Jordan homályt. A Clippernél törölték a kérdést, de addigra már lefényképezték egyesek az oltást:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus