Hírmorzsák 2016-09-04 (10:45)

Steph Curry hosszabb interjúja: nem volt 100%-os állapotban a döntőben, de ez senkit nem érdekel - a finálé hetedik meccsének utolsó 2 percét használta a nyáron motivációként - nem lesz rajtuk nagyobb nyomás, mint az előző idényben - nem kell változtatnia senkinek a játékán Durant érkezésével - nem érdekli, hogyan tekintenek az emberek a csapatra. Kerr szerint használni fogják a Death Lineupot Durant érkezésével is, de meccsenként nagyjából 15 percre. Mike Fratello szerint sok jó kiegészítő játékost veszített a Warriors, akiknek fontos szerepük volt a csapat sikerességében. Rasual Butlert és Dorell Wrightot teszteli a Minnesota. Orlando Johnson a Bucks edzőtáborában.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry Darren Rovell-lel (ESPN) beszélgetett több dologról is. Elmondása szerint nem volt 100%-os állapotban a döntőben a rájátszásban elszenvedett boka- és térdsérülései miatt, de azt is hozzátette, hogy ezt nem használhatja mentségként, mert senkit nem érdekel ez. Játszott, megpróbálta csapatát győzelemre vezetni, és csak ez számít. A nyáron megpróbálta rendbe hozni magát, ami többé-kevésbé sikerült is, még nem teljesen 100%-os. Azt is hozzátette, hogy ha valaki pályára lép, akkor senki nem fog arra odafigyelni, hogy teljesen egészséges-e vagy sem.

Curry elárulta, hogy a finálé hetedik mérkőzését nem nagyon akarta megnézni, de az utolsó két percet visszanézte, motivációként használta a következő idényre - mérges volt magára, azonnal el akarta kezdeni a munkát a 2016/17-es szezonra, úgyhogy bejött a dolog. Az irányító szerint nem lesz nagyobb nyomás rajtuk, mint volt az előző idényben, mikor a bajnoki cím védői voltak, 73 mérkőzést nyertek az alapszakaszban, így mindenki azt várta, hogy újra ők lesznek a végső győztesek - ez aztán nem sikerült. Más lesz persze a csapat körüli légkör, hiszen ez egy másik együttes sok új játékossal, köztük Kevin Duranttel - 6-7 új tag van a keretben.

Duranttel kapcsolatban azt mondta a játékmester, hogy a játéka semmiben nem fog változni a korábbiakhoz képest, ezért is igazolt hozzjuk KD - tudta, hogy egyikőjüknek sem kell feláldozni semmit a saját játékából, önmagukat kell adniuk ahhoz, hogy működjön a dolog. Hozzátette, hogy persze a pályán lesz némi változás, meg kell tanulniuk, hogyan tudnak együtt dolgozni, de ahhoz, hogy meg tudjanak felelni az elvárásoknak, egyénenként is ki kell teljesedniük.

Curry arra is kitért, hogy sokak szerint LeBron James most a hős, miután otthonának, a Cleveland Cavaliersnek bajnoki címet tudott nyerni, ők pedig a negatív főhősök Durant megszerzése után - minden idők (egyik) legjobb shootere szerint ő nevetett ezen. A döntő és az, ami történt, mindaz, amiért a sportot szeretik az emberek, erről szól az egész, és ezt az élményt nem cserélné el semmiért. Persze fájó, hogy nem nyertek, de sorozatban ez volt a második év, hogy a bajnoki címért játszhattak, ezt is egy óriási dolognak tartja, és szerinte nincs is még vége ennek a történetnek. Nem igazán érdekli a Golden State-et, hogy milyen történeteket körítenek köréjük az emberek, hogyan tekintenek rájuk. Olyanok, amilyenek, és bajnokesélyes csapatuk lesz a továbbiakban is.

Az oaklandiek vezetőedzője, Steve Kerr Monte Poole-nak (CSN Bay Area) elárulta, hogy fogják alkalmazni azt a felállást, amiben Durant négyes, Draymond Green pedig ötös poszton játszik, és szerintük védekezésben ez egy nagyon jó "sor" lesz. Kerr szerint általában az első félidőt és a meccsek végét is az az ötös zárta, amelyben Harrison Barnes játszott erőcsatárként - most csak annyi változik, hogy Barnes helyett Durantet teszik be. Azt is hangsúlyozta a tréner, hogy ez nem egy olyan felállás, amit 48 percen keresztül használ az ember, ő meccsenként nagyjából 15 percre tervezi az ún. "Death Lineupot", főleg a végjátékokban

A korábban NBA vezetőedzőként dolgozó, most a Brooklyn Nets egyik szakkommentátoraként tevékenykedő Mike Fratello is beszélt a Warriorsről a Sirius XM NBA Radio egyik adásában. Az ukrán válogatott egykori szövetségi kapitánya azt mondta, nem igazán tudja megmondani, hány meccset nyer majd a Golden State, mert sok olyan kiegészítő játékost veszítettek el a nyár folyamán, akiknek nagyon fontos szerepük volt. Fratello szerint ők adtak az együttesnek olyan mélységet, hogy amikor a cserék pályára léptek, akkor sem esett vissza a csapat teljesítménye, sőt sokszor még tovább is növelték a Warriors előnyét.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) információi szerint a Minnesota Timberwolves jövő héten megnézi privát edzésen Dorell Wrightot és Rasual Butlert. Wright Kína után a Miami Heathez csatlakozott az előző idény PO-ja előtt - a rájátszásban 5 meccsen 3.8 perc alatt 3.2 pontot és 1.2 pattanót átlagolt 40%-os triplával. Butler 46 mérkőzésen szerepelt a San Antonio Spursnél az előző idényben, ő 2.7 pontot és 1.2 pattanót tett a közösbe találkozónként, 47.1%-os triplamutatóval megfűszerezve.

Michael Scotto (SheridanHoops) forrásai szerint a Milwaukee Bucks edzőtábormeghívót adott Orlando Johnsonnak - a dobóhátvéd tavaly 10 napos szerződések erejéig volt a Phoenix Suns és a New Orleans Pelicans játékosa, a Bucks pedig kettes és hármas poszton akarja mélyíteni a keretét, hiába van már 15 garantált szerződésű játékosuk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus