Hírmorzsák 2016-09-05 (12:15)

Jrue Holiday kihagyja a szezon elejét, miután a feleségénél agydaganatot találtak. Gallinarit elcserélhette volna a Denver februárban, ő viszont maradni akart. Avery Bradley Horfordot dicsérte, szerinte védekezésben minimum a második legjobbak lehetnek. Billy King nemet mondott egy Lance Stephenson - Joe Johnson cserére, McGee sem nagyon érdekelte a Nets ex-GM-jét - ő volt a végső döntéshozó? A Spursnél még csak tanulják egymás neveit a játékosok, Duncan nélkül nem ugyanaz a felkészülés sem. Robbie Hummel és a D-Liga MVP-je, Jarnell Stokes a Nuggetsnél.

Sajnos egy szomorú hírrel kell kezdenünk: a New Orleans Pelicans irányítója, Jrue Holiday kihagyja a szezon elejét, miután feleségénél agydaganatot találtak. A 28 éves Lauren Holiday kétszeres olimpiai bajnok focista, tavaly vonult vissza, hogy családot alapítsanak Jrue-val, és szeptemberre gyermeket vár - a jelenlegi tervek szerint a szülés után hat héttel fogják megműteni, azt pedig egylőre nem tudni, meddig nem számíthat az irányítóra a Pelicans.

A játékmestert természetesen nagyon lesújtotta a hír, és Jeff Duncannek (Times Picayune) elmondta, hogy a családja fontosabb, mint a kosárlabda. Persze nagyon szerencsés, hogy ezt a sportágat űzheti, és ilyen helyzetben van, amilyenben, de a felesége mindennél előrébbvaló. Alvin Gentry vezetőedző közleményében azt írta, hogy most az a legfontosabb Holiday számára, hogy a feleségével és a családjával legyen. Minden edzőjük és játékosuk átérzi, min mehetnek keresztül, és 100%-osan támogatják őket mindenben. Minden segítséget megadnak számukra, hogy túljussanak ezeken a nehéz időkön.

A Denver Nuggets swingmanje, Danilo Gallinari tegnap egy milánói NBA-rendezvényen vett részt, ahol elmondta, nagyon jól érzi magát Denverben. Februárban, a deadline előtt felmerült, hogy másik csapathoz cserélnék, de visszautasította ezt a lehetőséget, mert úgy érezte, akkor egyáltalán nem lett volna ennek értelme. A Sportando értesülései szerint a Boston Celtics GM-je, Danny Ainge érdeklődött leginkább az olasz játékos iránt - Ainge nagyon szereti Gallinari játékát, erről már az idény közben is jöttek hírek.

A Boston dobóhátvédje, Avery Bradley a csapat új sztárját, Al Horfordot dicsérte. Bradley azt nyilatkozta Brian Robb-nak (CBS Boston), hogy nem akarja leszólni a korábbi magasembereiket, mert nagyon jó játékosok voltak, főleg Jared Sullinger, de Horford igazi vezér, folyamatosan a rájátszásban szerepelt az Atlantával, úgyhogy tudja, mit kell csinálni védekezésben. Bradley szerint Horford rengeteget beszél hátul, ez látszott azon, milyen fegyelmezett volt az irányításával a Hawks, és örül neki, hogy ezentúl ő fogja majd segíteni a munkáját az NBA legjobb játékosai ellen. Bradley szerint a csillagos ég a határ számukra - szeretnének a legjobb vagy a második legjobb védekező csapat lenni, és szerinte ezt meg is tudják csinálni, ha így állnak hozzá minden meccsen, a kiegyensúlyozottság a legfontosabb.

A NetsDaily.com írt egy cikket Billy Kingről és arról, hogy a Brooklyn Nets előző GM-je volt a végső döntéshozó a klubnál. A lap egy esetet hozott fel ennek bizonyítására: állítólag felmerült a csapatnál egy Lance Stephenson - Joe Johnson csere, amikor előbbi még a Charlotte Hornets játékosa volt. A Nets vezetőségének elnöke, Dmitrij Razumov már áldását adta a tranzakcióra, King azonban úgy döntött, nem lesz ebből semmi, és nem is lett. Volt egy olyan eset is, mikor Razumov azt javasolta, menjenek rá JaVale McGee-re, de King azt is figyelmen kívül hagyta - ezzel akarta a NetsDaily megmutatni, hogy a Celticsszel kötött, katasztrofális, Kevin Garnett és Paul Pierce-féle cserére is King bólintott utoljára.

A San Antonio Spursnél új idők kezdődnek Tim Duncan visszavonulása és egy elég mozgalmas off-szezon után. Jonathon Simmons Jeff McDonaldnek (San Antonio Express-News) azt mondta, hogy egyelőre még próbálják megtanulni az újak neveit, de egy hét múlva már nem lesz semmi probléma. Kyle Anderson annyit tett ehhez hozzá, hogy korábban volt olyan, hogy az edzői stáb hagyta, hogy Duncan vezényelje le a tréningeket - nagyon furcsa most, hogy a legendás magasember nincs ott velük.

Két szerződést írtak alá a minap, mindkettőt a Nuggets követte el - a coloradói alakulat egyrészt edzőtábor-meghívót adott Jarnell Stokesnak, aki az előző idényben a D-Liga MVP-je lett, miután a Sioux Falls Skyforce-nál 20.6 pontot és 9.3 pattanót átlagolt, másrészt kétéves, részlegesen garantált szerződést kötöttek Robbie Hummellel, aki az előző szezonban az olasz Olimpia Milano együttesénél 8.4 pontot, 4.6 pattanót és 0.9 gólpasszt átlagolt 22.9 perc alatt, de februárban elhagyta a gárdát, miután súlyos vállsérülést szenvedett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus