Hírmorzsák 2016-09-06 (09:30)

Curry szerint nem céljuk a 74 győzelem elérése, csak a bajnoki cím megszerzésére koncentrálnak. Percek alatt elfogytak a jegyek Durant debütálására - a Warriors a Torontóval játszik Vancouverben, az előszezon legelején. Vince Carter még két idényt mindenképp szeretne az NBA-ben játszani. Joakim Noah édesapja szerint fia mindent meg fog tenni a Knicksért - megtiszteltetésnek veszi, hogy a csapat játékosa lehet. Lance Thomas szerint több olyan játékosa van a New Yorknak, akinek bizonyítani valója van - ha egy célért küzdenek, versenyképesek lehetnek.

A Golden State Warriors irányítója, Stephen Curry Hong Kongban járt a minap, ahol a riporterek kérdésére elmondta, nem céljuk a 74 győzelem elérése az alapszakaszban. Ha úgy alakul, hogy sikerül megdönteniük az előző szezonban elért rekordjukat, akkor rendben van, természetesen örülnének neki, de minden energiájukat arra fordítják, hogy minél jobban felkészüljenek a végső győzelem megszerzésére. Szeretnének persze jó alapszakaszt, nem akarnak nagy hullámvölgyeket, de Curry úgy érzi, hogy nem a 74 győzelem elérése kell hogy a céljuk legyen, hanem a bajnoki cím. Az új igazolásokat dicsérte Curry, szerinte emberileg is jó játékosokat szereztek, akik azonnal beleillenek majd abba, amit csapatként képviselnek, és még egyszer elmondta, hogy csak egy céljuk van, a bajnokság megnyerése - bármit megtesznek ezért.

Ugyancsak a Golden State-hez tartozik egy kisebb érdekesség: október elsején Vancouverben csapnak majd össze a Toronto Raptorsszel az előszezon elején, a jegyek pedig percek alatt elfogytak az NBA-franchise-át 6 szezon után elveszítő kanadai városban is - ez lesz Kevin Durant hivatalos bemutatkozása az oaklandiaknél, ellenfelük pedig egy "hazai" csapat lesz, így azért nem akkora meglepetés, hogy ilyen szintű az érdeklődés még egy "felkészülési" meccs iránt is.

A Memphis Grizzlies 39 éves veteránját, Vince Cartert kérdezte vasárnap az ESPN, hogy mi tartja még a pályán, amire azt felelte minden idők (egyik) legjobb zsákolója, hogy csak a játék iránti szeretet. Imád kosárlabdázni, ez továbbra sem változott - ha majd nem akar már játszani, illetve nem akarja elvégezni az ehhez szükséges munkát, felkészülést, akkor fogja befejezni pályafutását, egyelőre azonban még nem ez a helyzet. A ligában eddig 18 idényt lehúzó kosaras elárulta, hogy most jön a 19. idénye, ennyi biztos csak, de szeretne 20 évet az NBA-ben játszani, utána gondolkodik majd el azon, hogy talán le kellene tennie a lantot - ezzel egyébként Kobe Bryant után mindössze a második hátvéd lenne a liga történetében, aki 20 évet játszik az NBA-ben.

Joakim Noah édesapja, Yannick Noah nyilatkozott fiáról George Willisnek (New York Post). Az egykori teniszcsillag szerint Joakimnak rengeteget jelent az, hogy a Knicks játékosa lehet, gyerekkorában sokat jártak a Gardenbe Patrick Ewing játékát nézni. Nagyon szerencsésnek érzik magukat, hogy Jo ilyen helyzetben van most, és nagyon keményen készül a szezonra, mert bizakodó a csapattal kapcsolatban, alig várja már, hogy bemutatkozhasson új klubjánál. Yannick szerint nagyszerű együttes lehet a Knicksből, amennyiben megtalálják az összhangot a játékosok - szerinte fia is örül annak, hogy ott van a keretben barátja, Derrick Rose és több kiváló kosaras is. Megtiszteltetésnek tartja, hogy Phil Jacksonnak játszhat - ő megvette korábban Joakimnak Jackson összes könyvét, el is olvasta azokat fia. Nagy lehetőség ez fia számára, és mindent bele fog adni - amit tud, azt megteszi majd csapatáért.

Noah csapattársa, Lance Thomas Kristian Winfieldnek (Elite Sports NY) elmondta, hogy szerinte elég komoly igazolásokat hajtottak végre - több olyan játékosuk is van, aki nagyon éhes a sikerre, és bizonyítani valója van. Thomas szerint ha ez a hozzáállás lesz jellemző az egész keretre, és mindannyian ugyanazt akarják, egy célért fognak küzdeni, akkor felvehetik a versenyt a legjobbakkal is. A júliusban 4 évre hosszabbító kosaras azt is elmondta, hogy az off-szezon során folyamatosan dolgozott, edzett, mert neki is bizonyítania kell. Nagyon szeretett volna visszatérni New Yorkba, hogy itt nyerhessen a csapattal, úgyhogy mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy mindig készen álljon segíteni a Knickst a minél jobb eredmények elérése érdekében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus