Hírmorzsák 2016-09-08 (11:00)

Shaq azért távozott a Lakersből, mert tudta, hogy nem lehet két király. Riley 2004-ben úgy vette volna csak át a Lakers kispadját, ha O'Neal és Bryant is maradnak a csapatnál. LeBron Steph Curryt dicsérte. Kijött egy fotó a Cavs bajnoki gyűrűiről. Conley és Marc Gasol is teljes értékű munkát végezhetnek már az edzőtábor kezdetén is. A Copelandet megkéselő férfi 60 napnyi börtönt kapott. Kevin Seraphin a kígyók között érzi otthon magát (videó). Elton Brand a Sixersnél. Edzőtábor-meghívók: Andrew Andrews, Rasheed Sulaimon (Hornets), Nick Zeisloft (Pacers). DeJuan Blair Kínában folytatja.

Shaquille O'Neallel kezdtünk tegnap este és most is - az egykori klasszis center Ernie Johnson (NBA TV) vendége volt. Shaq többek között arról is beszélt, hogy bár voltak gondjaik Kobe Bryanttel, de nem emiatt távozott a Los Angeles Lakerstől - látott maga előtt egy jövőt saját maga számára, az aranysárga-liláknál pedig Kobe mögött másodhegedűsnek kellett volna lenni. O'Neal elmondása szerint nem akart távozni, de elég ideje volt már ahhoz a ligában, hogy tudja, nem lehet egyszerre két király - a maffia filmekben is mindig a fiatalabb vezér csinálja ki az idősebbet.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley Ira Windermannel (South Florida Sun-Sentinel) beszélgetett, szintén a Kobe-Shaq párosról és a Lakersről. Riley 2004-ben beszélt az azóta elhunyt Dr. Jerry Buss-szal arról, hogy visszatérhetne a csapathoz vezetőedzőként. Egyszer feltette a kérdést, hogy mi van a két sztárral, de a csapat nem nagyon akart erről beszélni, mire ő megmondta, hogy az egyetlen esély arra, hogy ő újra a Lakers trénere legyen az, ha ezt a két embert megtartják, és esélyt adnak neki, hogy helyrehozza a kapcsolatukat. Úgy gondolta a Lakers akkori keretét és a korábban elért eredményeiket figyelembe véve, hogy ez a két ember még több bajnoki címet nyerhetett volna az aranysárga-liláknak. Ezután elmentek vacsorázni, és ez volt az utolsó alkalom, hogy a Lakerstől bárki arról beszélt volna vele, hogy legyen vezetőedző náluk - fel is merült benne, hogy csak azért keresték meg, hogy kipuhatolják, elcserélnék-e Dwyane Wade-et vagy Caron Butlert.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James a The Ellen DeGeneres Show vendége volt, ahol szóba került Steph Curry is. James azt mondta a Golden State Warriors irányítójáról, hogy nagyszerű ember, és óriási versenyszellem van benne, senkit ne tévesszen meg a mosolya. Arról is beszélt LeBron, hogy nagyon örül neki, hogy azok között a sportolók között vannak mindketten, akikről a legtöbbet beszélnek az emberek, és mindketten az Ohióbeli Akronból származnak, ez sokat jelent számára.

Egy jó hír a Memphis Grizzliesért szorítóknak: a csapat hivatalos tájékoztatása alapján Marc Gasol és Mike Conley is részt vesznek az 5-5 elleni játékban október elsején - nagyjából az edzőtábor legelején. Ugyan a két játékos állapotával kapcsolatban még nem adott ki bővebb információt a klub, de mindez azt mutatja, hogy mindketten teljesen egészségesek lesznek a szezon kezdetére.

Több játékost is igazoltak a csapatok az este és a hajnal folyamán. Ezek közül a legjelentősebb Elton Brand 1 éves, Philadelphia Sixersszel kötött szerződése - jó eséllyel mentornak vitték el a sok fiatal mellé, miután tavaly is ennyi volt a szerepe. Az Indiana Pacers Nick Zeisloftot hívta meg az edzőtáborba - ő tavaly az Indiana egyetemen 6.5 pontot és 1.6 pattanót átlagolt. A Charlotte Hornets Andrew Andrews-zal és Rasheed Sulaimonnal állapodott meg - előbbi a Washington egyetem sztárja volt tavaly (20.9 pont, 5.7 pattanó, 4.9 gólpassz), míg utóbbi a Maryland egyetemen végzett 3 évnyi Duke után (11.3 pont, 42.5% tripla, 3.5 pattanó, 3.5 gólpassz). Az is eldőlt, hogy a kínai szezon végéig nem látjuk DeJuan Blairt, miután az erőcsatár a Jiangsu Tongxi csapatához szerződött.

Tony Jones (Salt Lake Tribune) jelentette, hogy a Utah Jazz 14 garantált szerződésű játékosa mellett jó eséllyel Jeff Withey marad a keretben az alapszakaszra is - neki januárban válik csak teljesen garantálttá a kontraktusa. A center az előző idényben 51 mérkőzésen 12.9 percet, 4.3 pontot és 3.4 pattanót átlagolt 1.0 blokk kíséretében.

Egy kis Amerika: 2015 áprilisában késelték meg Chris Copelandet egy New York-i szórakozóhely előtt (ez volt az az eset, ami után letartóztatták Pero Anticot és Thabo Sefoloshát is, utóbbinak pedig a rendőrök törték el a lábát). Ítélet született az ügyben: a Copelandet megszúró férfi 60 napnyi letöltendő és 5 évnyi felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A morzsa végére két kép (és egy videó) maradt. Egyrészt Richard Jefferson snapchatre kitette a Cleveland Cavaliers bajnoki gyűrűit, amit majd természetesen a szezonnyitón adnak át nekik.

Másrészt Kevin Seraphin kígyók iránti szeretete közismert, de hogy ennyire... a videót ezen a linken tekinthetitek meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus