Hírmorzsák 2016-09-09 (10:15)

Iverson szerint Larry Brown és a csapattársai miatt lehet Hall of Famer, és bárcsak jobban hallgatott volna egykori edzőjére - Shaq volt a legdominánsabb játékos, akit valaha látott. O'Neal megnevezte, hogy szerinte kik tartoznak minden idők legjobb ötösébe - Kobe még nem gratulált neki a HoF tagság miatt. Jerry Reinsdorf szerint hiányozni fog nekik Noah, de örül, hogy annyi pénzt kapott a center a Knickstől, amennyit. Larry Brownnak nem tetszik, hogy a sztárok összeállnak egy csapatba. Steve Kerr szerint gondjuk lehet a gyűrű védésével. Rose nem tudja, milyen játékot várjon a Knickstől. Cousinst kitüntették szülővárosában. 8 milliárd dollár lesz a liga bevétele a most következő idényben.

 

Ma éjszaka lesz a Hall of Fame-be iktatás, tegnap este pedig megvolt az ilyenkor szokásos "média nap" - Allen Iverson késve érkezett, de azért természetesn ő is a sajtó rendelkezésére állt. Elmondása szerint csak a csapattársai és az edzője miatt lehet majd a Hírességek Csarnokának tagja - Larry Brown csinált belőle MVP-t és Hall of Fame tagot is, nélkülük nem lehetne most ebben a helyzetben. Azt is bevallotta Iverson, hogy (saját szavaival élve) egy igazi seggfej volt, mert sokkal inkább kellett volna Brownra hallgatnia - a semmiért akaratoskodott, miközben edzője csak a legjobbat akarta neki. Nem tudta kezelni a konstruktív kritikát sem, legalábbis nem úgy, ahogy kellett volna. Számára Brown a valaha volt legjobb edző. Nem tudott élni azzal a lehetőséggel, amit Isten adott számára - Brownt Isten küldte neki, ő viszont túl dacos volt még akkoriban.

Iverson elmondása szerint soha nem látott senkit, aki annyira dominálta volna a játékot, ahogyan Shaquille O'Neal, és azt is elmondta, hogy O'Neal ijesztő volt a pályán. A ma este szintén a Hírességek Csarnokába bekerülő Diesel minden idők legjobb kezdőötösébe Magic Johnsont, Michael Jordant, Julius Ervinget, Karl Malone-t és Bill Russellt tette - Alonzo Mourning és Isiah Thomas mellett Dr J és Russell fogják bemutatni ma este, a HoF hivatalos beiktatásán. Shaq azt is elárulta, hogy egykori csapattársa, Kobe Bryant egyelőre még nem gratulált neki azért, hogy a Hall of Fame tagja lett.

A Chicago Bulls tulajdonosa, Jerry Reinsdorf is beiktatásra kerül. A tulajt kérdezték a nyáron a New York Knickshez szerződő Joakim Noah-ról, akiről annyit mondott Reinsdorf, hogy a közösségben végzett munkája és a vezetői képessége nagyon fog hiányozni, de egyben örül is annak, hogy a francia játékos annyi pénzt kapott a Knickstől, amennyit.

Az Iverson által megszólított Larry Brown másról, a Golden State Warriors összeállásáról beszélt a Sirius XM NBA Radio adásában. A tréner elmondása szerint nem tetszik neki, hogy a legjobb játékosok egy csapatba tömörülnek - úgy gondolja, hogy Michael Jordan, Larry Bird vagy Bill Russell nem tették volna meg ezt anno, és nem is tetszik neki az az irány, amibe a liga halad.

A Golden State vezetőedzője, Steve Kerr Monte Poole-nak (CSN Bay Area) elmondta, hogy abban lesz nagyon más az idei csapat, hogy nincs igazán jól blokkoló emberük. Andrew Bogut és Festus Ezeli is kitűnően védték a gyűrűt, de mindketten távoztak, Zaza Pachulia pedig hiába kiváló védő, inkább a helyezkedése miatt az, mint hogy jól blokkolna. Kerr szerint egyértelmű, hogy hozzá kell szokniuk ahhoz, hogy bizonyos dolgokat másképp kell csinálni akár az alapsémákban is - lesznek problémáik, főleg védekezésben, amíg mindent helyre raknak. Anthony Slater (Bay Area News Group) információi szerint egyébként Damian Jones nem lesz bevethető még az edzőtábor elején - ő lehetne opció esetleg, mint atletikus center.

A New York új irányítója, Derrick Rose Drew Ruiznak (SLAM) adott nyilatkozatot, amelyben elmondta, fogalma sincs, mit várjon a csapattól - jó dolgokra számít, de ha részleteket kellene mondani, arról lövése nincs egyelőre. Hogy fog-e 2-2-t játszani Kristaps Porzingisszel vagy Carmelo Anthonyval, vagy ha Melónál van a labda, fog-e sok elzárást adni, erről még nem tud semmit. Nem tudja, milyen lesz a stílusuk - szerinte up-tempót fognak játszani, néha pedig a Triangle-t is használják, de egyelőre biztosra nem tudja mondani. A superteam-es megjegyezésére megint rákérdeztek, amire annyit mondott, hogy nagyszerű csapatuk van, miért ne lehetnének szupercsapat? Szerinte valamiért rosszul értelmezik azt, amit általában lenyilatkozik, talán a magabiztossága miatt. Azt mondta, hogy esélyük van 82 meccset nyerni, nem azt, hogy fognak is. Úgy érzi, hogy jó csapatba került, amivel ha kimegy a pályára, mindig van esélyük a győzelemre. Az a lényeg, hogy minél gyorsabban megtalálják az összhangot - az elején nyilván lesznek problémáik ezzel, de olyan tehetséges a csapatuk, hogy Rose szerint idővel meg fogják oldani ezt a kérdést is.

A Sacramento Kings centerét, DeMarcus Cousinst kitüntették szülővárosában, az alabamai Mobile-ban - az "Exceptional Citizenship" díjat kapta meg Boogie, mert segített közelebb hozni egymáshoz a fiatalokat és a rendőröket, valamint a gyerekeknek sok mindent tanított a pályán belüli és azon kívüli dolgokról is.

A végére pedig egy kis üzlet maradt, Darren Rovell (ESPN) információi szerint ugyanis a most következő idényben 8 milliárd dolláros bevétele lesz a ligának. 2014/15-ben csak 5.2 milliárd volt ez a szám - ez két év alatt 54%-os növekedést jelentene, amit az új TV-szerződés mellett a népszerűség növekedésének is köszönhetnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus