Hírmorzsák 2016-09-09 (21.30)

T-Mac szerint az Yao igazi öröksége, hogy megismertette a kosárlabdát a kínaiakkal. Kobe gratulált Shaq-nek a HoF tagsághoz. Yao, Shaq és Iverson egymás legkínosabb jeleneteit elevenítették fel (videó). Jerry Reinsdorf szerint Noah már nem első vonalas játékos, ideje volt a Rose-cserének is. A Cavsnek idén már "csak" 35 milliós luxusadója lesz. Shumpertet még augusztusban letartóztatták. Az ex-körmendi Ryan Richards a Spurs edzőtáborában próbálkozhat. Chuck Hayes befejezte, a Nuggets vezetőségében fog dolgozni.

 

A Houston Rockets egykori sztárja, Tracy McGrady szerint Yao Ming igazi öröksége az volt, hogy a kosárlabdát megismerték és népszerű lett Kínában. T-Mac szerint a kínaiak nem látták Michael Jordant, őt és Yaót nézték. A center előtt nem volt túl népszerű a sportág Kínában - járt ott többször is Yao ligába érkezését megelőzően, és egyáltalán nem volt a kínai kultúra része a kosárlabda, most pedig több mint 300 millió ember játszik az országban csak Yaónak köszönhetően. Ez Yao öröksége - eljuttatta az NBA-t Kínába, és nagyon hálás neki azért, hogy ő is a részese lehetett ennek. 

Megnyugodhat Shaquille O'Neal, hajnalban ugyanis Kobe Bryant gratulált neki a Hall of Fame-be iktatásához, amire egyébként ma éjszaka kerül majd sor - délelőtt volt arról szó, hogy Shaq megjegyezte, még nem hallott Kobe felől ebben a témában. Bryant az instagram bejegyzésében minden idők legdominánsabb magasemberének nevezte Shaq-et.

Volt arról is szó délelőtt, hogy Jerry Reinsdorf dicsérte Joakim Noah-t, ám a Chicago Tribune munkatársának mást is mondott a Chicago Bulls tulaja. Reinsdorf szerint itt volt az ideje a váltásnak, mert úgy érezték, hogy Noah már nem első vonalas játékos. Abban is majdnem biztosak voltak, hogy Pau Gasol távozni fog, ezért kellett egy centert, Robin Lopezt megszerezniük. Annak is itt volt az ideje a tulaj szerint, hogy Derrick Rose megpróbálkozzon valahol máshol a játékkal. Gar Forman és John Paxson nagyon sokra tartották Jerian Grantet, ezért úgy érezték, a Rose-cserének kell lennie az első lépésnek, bármilyen irányba haladnak tovább.

A Cleveland Cavaliersnél már a sok luxusadó is kevesebb, mint a tavalyi - úgy számolnak a csapatnál, hogy a ma 31 éves JR Smith szerződése után is "csak" 35 millió dollár környékén kell majd fizetniuk luxusadót, ez pedig 35%-kal kevesebb lenne, mint a tavaly 54 millió dollár. Azt is hozzá kell tenni, hogy tavaly a luxusadó határa még csak 84.7 millió dollár volt, ez idén a nagyot emelkedő sapka miatt 113.3 millió dollárnál van meghúzva. Tavaly 160 millió dollárt költött az ohiói együttes játékosai fizetésére és a luxusadóra összesen.

Szintén a Cavshez tartozik egy korábbi eset: Iman Shumpertet még augusztus 10-én letartóztatták Atlantában, miután egy közúti ellenőrzésnél úgy ítélték meg a rendőrök, hogy alkohol/drog befolyása alatt vezet, ráadásul találtak nála marihuánát is. A csapat a közleményében az ilyenkor szokásos semmit írta le - beszéltek Shumperttel, várják a további fejleményeket, nincs további kommentjük az esethez.

Az is clevelandi hír, hogy a Boston Celticstől kitett John Holland tőlük kapott edzőtábor-meghívót. Egy másik nem garantált szerződésről beszámoltunk külön is - a 2014/15-ös idényben a Körmendnél játszó Ryan Richards a San Antonio Spurs edzőtáborában próbálhatja meggyőzni Gregg Popovich-ékat, hogy gyökeresen megváltozott hozzáállása az utóbbi kicsit több mint egy év során.

Úgy tűnik, hogy Chuck Hayes befejezte játékos-pályafutását - Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) jelezte twitteren, hogy a center a Denver Nuggets vezetőségében kapott állást.

A végére pedig Shaq, Allen Iverson és Yao Ming maradtak, akik egymás legkínosabb jeleneteit elevenítették fel:

És azok a bizonyos jelenetek:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus