Hírmorzsák 2016-09-10 (09:15)

Lance Stephenson a Pelicanshez szerződött. Josh Richardson részleges MCL-szakadást szenvedett. Yao Iversonnal, Shaq Kobe-val viccelődött a Hall of Fame beiktatáson (videó), Iverson pedig Tyronn Lue-t emlegette fel. Yao szerint örökre Rocket marad, családjának tekinti a texasiakat, Mobley-t és Steve Francist is kiemelte. Shaq szerint érdekes csapat lesz a Lakers, de még jó ideig nem lesznek bajnokesélyesek. Jerry Colangelo szerint optimistának kell lenni a Sixersszel kapcsolatban, de a bajnoki címig vezető út elején járnak még csak. Phil Jackson szerint Kurt Rambis ajánlotta neki először Jeff Hornaceket.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette az éjszaka folyamán, hogy Lance Stephenson megegyezett a New Orleans Pelicansszel - egyelőre a szerződés részletei nem ismertek.

Szintén Charania hozta a hírt tegnap este, hogy a Miami Heat hátvédje, a tavaly kitűnő újoncszezont produkáló Josh Richardson térdsérülést szenvedett tegnap edzés közben. Az első hírek szerint részleges MCL-szakadása van a fiatal kosarasnak, Barry Jackson (Miami Herald) pedig úgy tudja, hogy egy zsákolást követően rosszul ért talajt Richardson, így sérült meg. Egyelőre nincs szó műtétről az esetében, de azt sem lehet még tudni, hogy mikor térhet vissza - ez mind attól függ, hogyan halad rehabja.

Megvolt a Hall of Fame-be iktatás is ma hajnalban - erről láthatjátok majd nem sokára a teljes videókat is. Elsőként Yao Ming mondhatta el beszédét, amit egy viccel kezdett - elmondása szerint hiba történt, nem neki kellett volna az elsőnek lenni, hanem Allen Iversonnak, mert neki több "edzésre", felkészülésre van szüksége, mint AI-nak. Yao elmondta, hogy örökre texasi és Houston Rocket marad, mert a szebb időszakok mellett a rosszabbakban is kitartottak mellette, ők adtak erőt, hogy tovább tudjon lépni, és a családjának tekinti őket. A csapat vezetősége mellett Steve Francist és Cuttino Mobley-t is kiemelte, akik nagy örömmel fogadták, szárnyaik alá vették anno, mikor megérkezett Kínából az első szezonjára.

Allen Iverson is beszélt természetesen több dologról is, rengeteg mindenkinek köszönetet mondott, de megemlítette a Cleveland Cavaliers idén bajnoki címet szerző edzőjét, Tyronn Lue-t is, akit a 2001-es nagydöntő első meccsén átlépett az egyik kosara után. AI szerint emlékszik rá, hogy a finálét követően Lue Washingtonba szerződött, és elég rendesen megfizették. Az egymás elleni meccsükön valaki büntetőt dobott, ő meg megmondta Lue-nak, hogy ha továbbra is ilyen faultokat üt, verekedés lesz belőle, majd hozzátette, hogy csak azért kapja azt a kis 5 millió dollárját évente, hogy ott futkározzon utána. Lue ránézett és azt mondta, amit ő is mondott volna: "köszönöm" - azóta vannak nagyon jóban.

Shaquille O'Neal is végigment az ilyenkor szokásos köszönetnyilvánításon, majd végül, de nem utolsó sorban Kobe Bryantre tért rá, és ő is belecsempészett némi humort mondandójába - az egykori center elmondása szerint Kobe segített neki 3 bajnoki címet nyerni zsinórban... de ahhoz is hozzásegítette, hogy elcseréljék a csapattól a Miami Heathez.

O'Neal beszélt a Los Angeles Lakersről is még a beiktatás előtt - szerinte egyértelmű, hogy nagyon érdekes csapat lesznek idén, de jó ideig nem lesznek még bajnokesélyesek. Nyugaton még meg kell küzdeniük a Golden State Warriorsszel, az Oklahoma City Thunderrel, ott van a Cleveland Cavaliers és a Houston Rockets is - még messze vannak attól, hogy a végső győzelemre is esélyük legyen. Shaq azt is hozzátette, hogy Brandon Ingramet kedveli. Valószínűleg azért még erősödnie kell az 1/2-esnek, de O'Neal úgy gondolja, hogy az új vezetőedző, Luke Walton olyan rendszert fog kitalálni, amelyben Ingram többnyire a periméteren lesz, nem kell olyan sokat a palánk alatt bírkóznia.

A Philadelphia Sixers egykori tanácsadója, a Sam Hinkie után a csapatot átvevő, majd Brian Colangelo érkezésével lemondó Jerry Colangelo Jessica Cameratónak (CSN Philly) elmondta, hogy szerinte mindenki optimista a csapattal kapcsolatban, de óvatosan kell ezzel bánni, mert bizonyos dolgok időbe telnek. Volt szerencséje már sok klubot újjáépíteni, és először össze kell rakosgatni az elemeket, aztán meg kell húzni azt az egy bizonyos lépést, amivel az utolsó puzzle-darab is a helyére kerül. Colangelo szerint ennek a folyamatnak azért még az elején jár a Sixers - annak a folyamatnak, amelynek a végén remélhetőleg egy bajnokcsapatot tudnak majd ünnepelni.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson Charlie Rosennek (Today's Fastbreak) elárulta, hogy az előző, ideiglenes vezetőedző, Kurt Rambis ajánlotta neki először a nyáron kinevezett Jeff Hornaceket. Több évet játszottak együtt Phoenixben, Rambis jól ismerte onnan Hornaceket, ráadásul a Suns akkori vezetőedzője, Cotton Fitzsimmons korábban a Kansas State egyetemen Tex Winter segédedzője volt, így ismerte és használta is a Triangle egyes elemeit. Jackson dicsérte Hornaceket a játék iránti alázata miatt, és szerinte az a megfelelő egyensúly, ami a trénert jellemzi - elég kis egoja van ahhoz képest, hogy sikeres játékospályafutása volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus