Hírmorzsák 2016-09-14 (14:00)

Mike D'Antoni Harden játékát dicsérte. Shaq szerint Ben Simmons LeBron-típusú játékos. Bojan Bogdanovic szerint a Nets PO-ba juthat a most következő idényben. McGary kapott még 10 meccs eltiltást. Jordan Farmar a Kingsnél. Eric Moreland a Cavs edzőtáborában. Mehmet Okur a Phoenix szakmai stábjában.

A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni az nba.com-nak adott nyilatkozatában legutóbb dicsért mindenkit - segédedzőjét, Jeff Bzdeliket, a várost, a klubot, és természetesen első számú játékosát, James Hardent is, aki szerinte a liga egyik, ha nem a legjobb kosarasa. D'Antoni elmondása szerint sokszor elámul azon, ahogyan Harden dob, ahogyan kezeli a labdát, és ahogyan a pályán mozog - a tréner szerint emellett kitűnően passzol a dobóhátvéd, ez látható a felvételeken. Nagyon várja már, hogy együtt dolgozzanak, főleg azért, mert Harden úgy játszik, ahogy ő szeretné irányítani a csapatot, úgyhogy nem nagyon lesz szerinte gondjuk.

Shaquille O'Neal ezúttal az idei 1/1-ről, Ben Simmonsról osztotta meg a gondolatait a CSN Philly munkatársának. Shaq azt nyilatkozta, hogy Simmons LeBron-típusú játékos, és ezalatt azt érti, hogy mindenkit jobbá tesz maga körül - jól passzol, megcsinálja a kis dolgokat is. Azt is hozzátette O'Neal, hogy sok kritikát kapott az ausztrál, amiért nem tudta átvenni a meccsek irányítását az LSU-n, de még nagyon fiatal, eljön majd ennek is az ideje. Nagyon intelligens játékosnak tartja, aki a játék összes szegmensére odafigyel.

A Brooklyn Nets horvát swingmanje, Bojan Bogdanovic Brian Lewisnak (New York Post) elmondta, hogy szerinte bejuthat a Nets a rájátszásba a most következő idényben. Írhat a sajtó bármit, de keményen fognak dolgozni, és a tőlük telhető legtöbbet fogják adni. Ha pályára lépnek, ott mindenki ellen lesz esélyük - nehéz lesz, de ha úgy játszanak, ahogy edzenek, akkor lesz esélyük.

Az Oklahoma City Thunder magasembere, Mitch McGary kapott még 10 meccs eltiltást a ligától, miután nem tudott megfelelni a liga drogellenes szabályainak - a hírek szerint nem arról van szó, hogy megint pozitív tesztet produkált McGary, hanem arról, hogy nem tudta tartani az előre meghatározott dolgokat. Eredetileg 5 meccses büntetést kapott - a most már 15 mérkőzésre szóló eltiltást a 2016/17-es szezon elején fogja letölteni McGary, aki egyébként már az egyetemen is megbukott egy drogteszten.

Két szerződést kötöttek. Közülük az érdekesebb Jordan Farmar, aki a Sacramento Kings új hátvédje - az előző idényt a Memphis Grizzliesnél fejezte be. Pont a Sacramentónál játszott tavaly az az Eric Moreland, aki edzőtábor-meghívót kapott a Cleveland Cavalierstől - 8 meccsen játszott a kaliforniaiaknál, míg a D-Ligában 5 mérkőzésen 9.6 pont, 14 pattanó és 2.8 blokk voltak a statisztikái. A Utah Jazz egyelőre csak privát edzésre hívta meg Jabari Brownt - a dobóhátvéd legutóbb a Los Angeles Lakersnél játszott az NBA-ben 2014/15-ben, tavaly Kínában 32.4 pontot átlagolt, idén nyáron pedig megint az aranysárga-lilák nyári ligás csapatában próbálkozott. A Jazznél edzett Richard Solomon is, aki az Atlanta Hawksnál is megfordul még a héten.

A Phoenix Sunsnél két új stábtag van, akik közül egyértelműen Mehmet Okur az érdekesebb - az egykori kiváló török kosaras a magasemberek fejlesztésével fog foglalkozni. Okur 10 évet húzott le az NBA-ben, volt bajnok a Detroit Pistonsszal 2004-ben, 13.5 pontos és 7.0 pattanós átlagai voltak, és 37.5%-kal dobta a triplákat. Okur utolsó, Utah Jazznél töltött szezonjában (2010/11) együtt játszott a Phoenix mostani vezetőedzőjével, Earl Watsonnal, és az egyik segédedző, Tyrone Corbin irányítása alatt kosaraztak akkor, jól ismeri tehát a Suns szakmai stábját.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus