Hírmorzsák 2016-09-15 (10:30)

Curry szerint mindenkinek lesz elég dobása a Warriorsnél - a Warriors GM-je szerint Curry kis egója is kellett ahhoz, hogy Durant hozzájuk igazoljon. Bosh megint elmondta, hogy játékra kész állapotban van. Haslem szerint ő és Wade is készen állnak arra, hogy külön csapatok vezérei legyenek. Motiejunasnak nem tett még komoly ajánlatot a Rockets. Wall visszatérését nem sietteti a Wizards. Seraphin már a második szezonjától folyamatosan cserét kért a Washingtontól. Iverson otthagyta a Hall of Fame trófeáját a hotelben. Tony Parker új magasságokba, egy svájci gleccserre emelte a kosárlabdát. Sam Hinkie a Stanfordon fog tanítani. Bemutatták a Nets új harmadik számú mezét.

A Golden State Warriors irányítója, Steph Curry a TechCrunch Disrupt konferencián elmondta, hogy beleásta magát jobban az analyticsbe, a statisztikákba, és ugyan alakítaniuk kell kicsit a stílusukon Kevin Durant érkezésével, de szerinte elég sok dobása, lehetősége lesz mindenkinek ahhoz, hogy tündökölhessen. Bob Myers GM szerint egyébként az is sokat segített Durant meggyőzésében, hogy Currynek nagyon kicsi az egója - a kiscsatárral való meetingen megmondta neki, hogy a csapatnál akarja tudni, majd küldött új csapattársának egy üzenetet, hogy mindegy, hogy ki lesz az MVP, mert a bajnoki címek megnyerése a céljuk, de ha Durant lesz az MVP, ő ott fog ülni az első sorban a sajtótájékoztatón és hangosan fog tapsolni neki.

A Miami Heat erőcsatára, Chris Bosh most az Uninterrupted Open Run podcastjében mondta el, hogy készen áll az edzőtáborra. Már májusban megmondták, hogy amint lehetséges és készen áll a játékra, játszani fog, márpedig ennek eljött az ideje. Bosh úgy érzi, hogy az orvosokkal mindent megbeszélt, és kitűnő formában várja a most következő idényt - a csapat továbbra sem adott neki zöld utat, de a legutóbbi hírek szerint egyre inkább közelednek a megállapodáshoz a felek. Az erőcsatár egyelőre a klubtól távol, Los Angelesben edz.

Ha már a Heat, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Udonis Haslem kedden Dwyane Wade távozásáról beszélt a riportereknek. Haslem szerint nagyon furcsa lesz Wade nélkül, és talán csak az edzőtábor első napján fog ez igazán lecsapódni. A magasember elmondása szerint készültek erre a pillanatra - minden, ami idáig vezetett, a sikerek, amiket együtt értek el, felkészítették őket, hogy egymás nélkül is sikeresek legyenek. Ő javította Wade gyengeségeit, és Wade is az ő gyengeségeit - felkészültnek érzi magát és Wade-et is arra, hogy külön csapatokat is egy-egy új korszakba vezessenek.

A Houston Rockets litván magasembere, Donatas Motiejunas ügynöke, BJ Armstrong Calvin Watkinsnak (ESPN) elárulta, hogy egyelőre nem kaptak komoly ajánlatot a Rocketstől. Október elseje lesz az igazság pillanata, akkor fognak döntést hozni - mint ismert, Motiejunas korlátozott szabadügynök, így minden ajánlatot tarthat rá a Rockets. Armstrong szerint egyelőre annyit tudnak tenni a jelenlegi kollektív szerződés értelmében, hogy várnak. Nem mérges meg semmi ilyesmi, ez van, és október elsejéig kiderül majd, mit akar egészen pontosan a Houston - a legtöbb üzletet szerinte az utolsó pillanatban kötik a csapatok.

Mint ismert, a Washington Wizards irányítójának, John Wallnak mindkét térdét megműtötték idén nyáron, de Scott Brooks vezetőedző Ben Standignek (CSN Mid-Atlantic) elmondta, hogy addig várnak Wallra, ameddig kell - nem sietnek sehova, mert azt szeretnék, ha teljesen készen állna a játékra. Itt van még a teljes edzőtábor előttük, de annyi biztos, hogy Wall mindent megtesz annak érdekében, hogy az alapszakasz kezdetére bevethető legyen, nagyon keményen dolgozik.

Az is a Wizardshoz tartozik, hogy Kevin Seraphin a L'Equipe-nek elárulta, hogy az NBA-ben töltött második szezonja óta folyamatosan cserét kért a Washingtontól, de mindig azt mondták neki, hogy nagyon kedvelik, nem akarják, hogy távozzon, nagy lehetőségeket látnak benne. Egyszer állítólag olyan is elhangzott, hogy csak All-Star játékosért cserélik el a franciát. Főleg az az idény volt számára nehezen emészthető, mikor megérkezett Paul Pierce a csapathoz - akkor nagy formában volt, mégis ok nélkül változott folyamatosan játékideje. Beszélt erről Pierce-szel és Wall-lal is, akik szintén nem értették a dolgot, aztán idén nyáron találkozott New Yorkban a Wizards szakmai stábjának egyik tagjával, aki szerint annyi volt a hibája, hogy Randy Wittman volt a vezetőedzője.

A Toronto Raptors leigazolta Jalen Jonest és Damion Lee-t - egyikőjük sem kelt el az idei drafton, előbbi 5 meccsen 8.9 percet, 3.2 pontot és 2.0 pattanót átlagolt a Toronto nyári ligás csapatában, utóbbi pedig a Heatnél hozott 7.5 pontos és 2.0 pattanós számokat. A Golden State Warriors a korábban már megírt JaVale McGee, Phil Pressey, Cameron Jones trió mellett aláiratta az edzőtáborra Elgin Cookot is - ő nem kelt el az idei drafton, majd a Sacramento Kings nyári ligás csapatában 6.3 pontot és 2.8 pattanót átlagolt.

A Denver Nuggets szakmai stábja is alakult - két új segédedzőjük Jordi Fernandez és Chris Finch. Fernandez hat évet húzott le a Cleveland Cavaliersnél, legutóbb a csapat D-Ligás fiókegyüttesének vezetőedzője volt, míg Finch 2009 óta állt a Houston Rockets alkalmazásában, 2011 óta konkrétan a Houston kispadján tevékenykedett - előtte a Rio Grande Valley Vipersnél alkalmazták a texasiak.

Jöjjenek az érdekességek. A Philadelphia Sixers "lemondatott" GM-je, Sam Hinkie a Stanford egyetemen fog tanítani a most következő szemeszterben, legalábbis saját elmondása szerint.

A hétvégén a Hírességek Csarnokába beválsztott Allen Iverson otthagyta a trófeáját a Sheraton Hotelben - nem a kecskemétiben, hanem a springfieldiben. Iverson egyik képviselője a TMZ Sportsnak azt nyilatkozta, hogy ez megszokott dolog, nagyjából a díjazottak fele direkt hagyja hátra az elismerést, hogy ne kelljen magukkal vinniük a repülőúton. A hotel személyzete is tudta ezt, felhívták (AI képviselőjét), és elmondták neki, hogy mikor szállíttathatja el a trófeát Iversonhoz.

A San Antonio Spurs francia ikonja, Tony Parker szó szerint új magasságokba emelte a kosárlabdát - egy svájci gleccseren alakított ki egy pályát a Tissot óragyártóval összefogva, ahol tegnap a francia ASVEL Villeurbanne (ennek a klubnak tulajdonosa Parker) és a svájci bajnokságban játszó profi kosarasok csaptak össze. Képeket ezen a linken nézhettek a nem mindennapi pályáról és környezetről.

A végére pedig a Brooklyn Nets maradt, amely bemutatta új harmadik számú mezét, a Brooklyn Remixet, amelyet október 28-án, a hazai szezonnyitón viselnek majd az Indiana Pacers ellen, később pedig még 3 hazai és 8 idegenbeli meccsen fognak ebben szerepelni:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus