Hírmorzsák 2016-09-16 (09:30)

Nowitzki szerint egészen kiváló all-around játékos lehet Harrison Barnesból. Popovich túllépett azon, hogy Duncan visszavonult. A Spursnél többen úgy gondolják, hogy Duncan visszatér a klubhoz, de nem edzőként. A Cavs bajnoki gyűrűt ad David Blattnek is - elkezdtek tárgyalni Lue első számú segédjével a hosszabbításról. Jelen állás szerint Jerryd Bayless lesz a Sixers kezdő egyese. Brett Brown szerint Embiid lesz a Sixers védekezésének oszlopa. PJ Tucker hátát megműtötték (6-8 hét). A Knicksnél bemutatták a Hardwood Classic, a Sixersnél pedig az 1966/67-es bajnokcsapatra emlékező mezeket. Lance Stephenson szerződéséből csak 100.000 dollár garantált. Edzőtábor-szerződések: Raptors, Bulls, Hawks, Pelicans, Suns.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki Tim MacMahonnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy szerinte Harrison Barnesból egészen kiváló sokoldalú játékos válhat, mert megvan benne az akarat is erre. Egész nyáron azt hallotta, hogy amikor Barnes bent járt a Mavsnél, akkor folyamatosan edzett. Sokan írnak alá vagy kerülnek cserével hozzájuk, és sokan mondják neki, hogy gyakorlatilag az edzőteremben élnek, de erre nem sok példát látott még a 18 éves profi pályafutása során. Barnes azonban azt csinálja, amit mond - ott van reggel, edzenek, aztán visszamegy még este is, mert egyre jobb és jobb akar lenni.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich Buck Harvey-nak (San Antonio Express-News) elmondta, hogy Tim Duncan elment, ő ezt elfogadta, túllépett a dolgon. Ugyanaz a kultúra marad a csapat körül, mint volt, ugyanaz a filozófia, mert csak azt tudja, amit - annyi változás lesz, hogy minden idők egyik legjobb erőcsatára nem lesz már velük. Popovich elmondása szerint megmondta Duncannek, hogy nyugodtan legyen ott a csapat körül, ha akar - menjen megfigyelni játékosokat, ha ezt szeretné, de az edzőtáborban is megvan a helye, ha úgy akarja, annyi biztos csak, hogy egy pennyt sem fizet neki. Harvey forrásai szerint egyébként a klubnál többen úgy gondolják, hogy Duncan visszatér az együtteshez teljes munkaidőben - edző valószínűleg nem lesz, de mindig nagyon érdekelte, hogyan és mi alapján választja ki Popovich és RC Buford a tehetségeket.

Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers bajnoki gyűrűt ad David Blattnek is - mint ismert, Blattet a másfél szezon alatt összehozott 83-40-es mérleg, illetve a 2015-ben elért bajnoki döntő után menesztették az előző idény féltávjánál, idén nyáron pedig a török, euroligás Darüssafaka Dogus együtteséhez írt alá.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) információi szerint legalább Larry Drew esetében elkezdtek tárgyalni az új szerződéséről - mint ismert, a clevelandi szakmai stáb zúgolódik, mert nincs még új megállapodásuk a csapattal, Drew-nak pedig ugyan van kontraktusa a következő idényre is, de Blatt távozása és Tyronn Lue előrelépése után neki is sokkal több feladata volt, mint amit a korábbi szerződése tartalmazott, Lue pedig leginkább az ő helyét akarja bebetonozni.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown egy kisebb sajtótájékoztatón válaszolt a kérdésekre, és az irányítókkal kapcsolatban azt mondta, hogy ha most kezdődne az idény, akkor Jerryd Bayless kezébe adná a labdát - több mint elképzelhető tehát, hogy ő kezd, Sergio Rodriguez pedig a padról érkezik majd. Azt is elmondta Brown, hogy Joel Embiid sokkal érettebb, mint volt - a center az edzőtábor első napjától kezdve velük fog edzeni, és neki kellene lennie a védelmük alapjának, de azt egyelőre még nem tudja, hogy Embiid lesz-e a kezdő az alapszakasz első meccsén vagy sem.

A Phoenix Suns kiscsatára, PJ Tucker kés alá feküdt - a hátát műtötték meg, és az előzetes várakozások szerint 6-8 hetes kihagyásra kényszerül emiatt, tehát maximum a szezon legelejére épülhet fel. Tucker tavaly mind a 82 mérkőzésen pályára lépett, 8.0 pontot, 6.2 pattanót, 2.2 gólpasszt és 1.3 szerzett labdát átlagolt.

A Raptors 905 előbb megszerezte Brady Heslip D-Ligás jogait a Reno Bighornstól, majd a Toronto Raptors kötött részlegesen garantált szerződést a kanadai hátvéddel - Heslip az előző idényben a Pallacanestro Cantúnál, tehát az olasz élvonalban kosarazott. Az Atlanta Hawks Richard Solomont hívta meg az edzőtáborra - ő végzősként 11 pontot és 10.2 pattanót átlagolt a California egyetemen. Michael Scotto (SheridanHoops) forrásai szerint Will Bynum privát edzésen járt a Hawksnál, de megy majd még több csapathoz is. A Chicago Bullsnál D'Vauntes Smith-Rivera a meghívott a campre - ő végzősként 16.1 pontot, 3.6 pattanót és 4.5 gólpasszt átlagolt a Georgetownon.

A Phoenix Suns Mike Moserrel, Shaquille Harrisonnal és Derrick Jones Jr-ral állapodott meg az edzőtáborra - esélyük ugyan lesz beverekedni magukat az alapszakasz-keretbe, de nem sok, miután a Sunsnak 14 garantált kontraktusa már van, John Jenkins pedig jó eséllyel pályázik a 15. helyre. Ugyancsak szerződés-info, hogy Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a New Orleans Pelicans csak 100.000 dollárt garantált Lance Stephenson 1.22 milliós kontraktusából. Szintén a Pelicanshez tartozik, hogy meghívták az edzőtáborba He Tianjut - a Liaoning Flying Leopards játékosa a Pels két kínai előszezonmeccsén fog játszani.

A New York Knicksnél felfedték az idei Hardwood Classic felszereléseket, amelyeket 8 találkozón fognak viselni a most következő idényben - ezen a linken megtaláljátok a videót, amelyben láthatjátok a mezt, a gatyát, az erre kijelölt mérkőzések időpontjait, illetve néhány érdekességet is a Knicks eredeti felszereléseiről, mint például hogy miért lett pont narancssárga-kék-fehér a csapat színe.

A Philadelphia Sixersnél pedig néhány szombati meccsen az 1966/67-es bajnokcsapatra emlékeznek majd az alábbi mezekkel:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus