Hírmorzsák 2016-09-17 (11:00)

DeRozan és Isaiah Thomas is felbosszantották magukat a Sport Illustrated Top100-as listáján. Nowitzki évről évre dönti el, hogy folytatja-e pályafutását vagy sem. Marc Gasolnak zöld utat adtak az orvosok. Steven Adams szerint ha Durant boldog, akkor minden rendben van. Marcus Morris mindent megtesz azért, hogy a Pistons PO-ba jusson - most van a legjobb formában, mióta az NBA-ben van. A Spurs vezetőségében folytatja Monty Williams, Landry Fields pedig a játékosmegfigyelőjük lesz. A Hawks edzőtáborában Ryan Kelly és Will Bynum is.

A Dallas Mavericks német ikonja, Dirk Nowitzki újra lenyilatkozta, amit már korábban is: évről évre dönti majd el, hogy akar-e még játszani vagy sem. Az erőcsatár Stephen Huntnak (Today's Fastbreak) elmondta, hogy az, hogy két évre írt alá, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ki is fogja tölteni szerződését. Megnézi, hogyan reagál a teste, bírja-e még, aztán dönt - természetesen azt szeretné, ha kihúzná a két évet, aztán 2018-ban eldöntené, hogy folytatja-e vagy sem. Reményei szerint a következő két évben is legalább annyira a csapat segítségére tud majd lenni, mint a mögöttünk lévő idényben - a spacingben segít a többieknek, egy-két fontos kosarat bedobál és leszed pár lepattanót.

Kijött a Sports Illustrated Top100-as listája a következő idényre, a középmezőny 1-2 tagja pedig ki is akadt egy kicsit twitteren. A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan a 46. helyet kapta, amire annyit írt, hogy "FOH", ami általában annyit jelent, hogy "Fuck Outta Here". A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas a 45. lett, amire azt írta, hogy vicc - tavaly sem volt elégedett, akkor azt írta, hogy őt a középiskolás, "politikai" indíttatású rangsorolásra emlékezteti az SI listája, amit általában csak kinevettek.

A Memphis Grizzlies kicsit több mint egy hét múlva kezdi az edzőtábort, egy valami viszont biztos: Marc Gasol ott lesz a tréningeken a kezdetektől fogva, zöld utat kapott az orvosoktól a játékra az előző idényben elszenvedett lábtörése után.

Az Oklahoma City Thunder centere, Steven Adams a The Oklahoman kérdésére elmondta, hogy Kevin Durant csapatváltása nagy meglepetés volt, de azt is hozzátette, hogy ha Durant boldog így, akkor minden rendben van.

A San Antonio Spursnél több kinevezés is történt, többek között Monty Williams lett az új alelnök a kosárlabdával kapcsolatos ügyekben - Williams dolgozott már a Spursnél a 2004/05-ös idényben, és mint ismert, az előző szezonban felesége halálos kimenetelű autóbalesetekor hagyta el az Oklahoma City Thundert. A Spurs új segéd GM-je Brian Wright lett - ő két idényt húzott le a Detroit Pistonsnál, előtte 8 évig pedig az Orlando Magicnél tevékenykedett. Pat Sund, Phil Cullen, Nick Repole is munkát kaptak a Spurstől, valamint a 2010/11-ben még az év újoncötösébe beválasztott Landry Fields is - Fields 5 év alatt 20 millió dollárt keresett az NBA-ben, az előző szezonban nem játszott már sehol, most pedig úgy tűnik, be is fejezte játékospályafutását, egyetemi játékosmegfigyelő lesz Gregg Popovichéknál.

A Detroit Pistons Nikola Jovanovicot és Trey Freemant igazolta le az edzőtáborra. Előbbi a Los Angeles Lakersnél és az Orlando Magicnél játszott a nyári ligában, utolsó évében pedig 12.2 pontot és 7.0 pattanót átlagolt a USC-n. Utóbbi a Houston Rockets nyári ligás együttesénél szerepelt, végzősként az Old Dominionon pedig 22.1 pontos, 4.2 pattanós és 3.0 gólpasszos mutatói voltak. Az Atlanta Hawks Ryan Kellyvel és Will Bynummal kötött edzőtábor-szerződést - előbbi 3 évet töltött a Lakersnél, 6.5 pontos és 3.3 pattanós átlagai voltak 38.1%-os triplamutató mellett, míg utóbbi Kínában kosarazott az előző idényben.

Szintén a Pistonshoz tartozik, hogy Marcus Morris a Pistons.com-nak adott nyilatkozatában elmondta, most érzi magát a legjobban, most van a legjobb formában, mióta a ligába érkezett. Bízik az általa elvégzett munkában és Stan Van Gundy vezetőedzőben is, mert nagyon őszinte a kapcsolatuk. SVG mondta neki, hogy előre kell lépnie, és meg kell mutatnia a társaságnak, hogy ennek a csapatnak ő az egyik vezére. Minden nap rengeteget dolgozik, mindent megtesz a fejlődése érdekében, tiszteli a játékot. Megpróbál jó példát mutatni vezérként, de azt is érti, miért mondja neki Van Gundy, hogy néha vokálisabbnak kell lennie, és néha jobban számon kell kérnie a többieket. Bármit megtesz azért, hogy a Detroit rájátszásba jusson.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus