Hírmorzsák 2016-09-18 (10:30)

JR Smith évi 15 milliós szerződést akar a Cavstől. Porzingisnek a PO az első számú célja, nem érdekli, mennyivel kevesebbet dobhat majd rá Rose-ék érkezésével, Noah intenzitásába pedig azonnal beleszeretett. Nowitzki hasonlóan csendben szeretné lezárni pályafutását, ahogyan Duncan tette, de azért egy kicsit mégis máshogy. Haslem megpróbálja elérni, hogy együtt fejezzék be karrierjüket Wade-del. Wade még nem kapta meg a Pat Riley által megígért levelet. Jerry West szerint nem volt fair, amit Adam Silver mondott Durant átigazolásáról - anno elhagyta volna a Lakerst, ha lehetősége lett volna erre.

A jelenleg még szabadügynök JR Smith továbbra is szeretne hosszabbítani a Cleveland Cavaliersszel, de a Complex.com-nak adott interjújában elmondta, hogy egyelőre nem kapott olyan ajánlatot, ami megfelelne neki. Azt is hozzátette Smith, hogy nem akarja úgy érezni, hogy kihasználja a Cavst mindazok után, amit érte tettek, és szeretné, ha a csapat sem érezne így - inkább olyan megoldást szeretne találni, ahol látszik a kölcsönös tisztelet. Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) Smith-hez közeli forrásai szerint a dobóhátvéd úgy érzi, bebizonyította, hogy értékes a Cleveland számára - állítólag évi 15 milliós szerződést akar, a Cavs pedig egy rövidebb kontraktusban akar vele megállapodni.

Chris Herring (Wall Street Journal) értesülései szerint Kristaps Porzingis mindössze 1 fonttal (kevesebb mint fél kiló) nehezebb, mint az újonc éve elején - ez azért nem akkora sokk, mert a lett magasember a hírek szerint fogyott az előző szezon közben, tehát volt honnan visszaszednie a kilókat. Maga az érintett egy gyerekeknek szervezett táborban tegnap elmondta, hogy az első számú célja az, hogy bekerüljenek a rájátszásba - semmi másra nem gondol jelenleg, csak ez jár a fejében, ezt akarja elérni a most következő idényben. Felmerült a kérdés, hogy a két, a labdát dédelgetni szerető irányító, Derrick Rose és Brandon Jennings megszerzésével nem lassul-e le a fejlődése, de erre annyit mondott a lett, hogy neki ez másodlagos. Ha nyernek, teljesen mindegy, ki szerzi a pontokat vagy hogy ki mennyit dob rá - legalábbis számára mindegy. Ha mindenki így áll hozzá, szerinte nem lesz ebből probléma.

Porzingis arról is mesélt, hogy azonnal beleszeretett Joakim Noah intenzitásába, amint találkoztak. Az edzőteremben futottak először össze, elkezdtek beszélgetni, és a francia a tőle megszokott intenzitással élte bele magát ebbe is - arról váltottak szót, mekkora lehetőség ez, illetve hogy mindent bele kell adniuk, hogy minél jobb idényük legyen. Porzingis szerint ilyen típusú játékosokra van szükségük, akik jó energiákat hoznak a csapathoz.

A Dallas Mavericks német ikonja, Dirk Nowitzki a visszavonulásával kapcsolatban beszélt a Sports Illustrated Beyond the Baseline podcastjében. Nowitzki elmondása szerint imádta azt, ahogyan Kobe Bryant abbahagyta - 60 pont az utolsó meccsen, ez tipikus Kobe volt. Az egész csarnok állt a negyedik negyedben, nagyon élvezte, de inkább Tim Duncan-típusú embernek tartja magát - csendesebb, nem kell neki annyira a rivaldafény. Azt is hozzátette, hogy talán nem úgy fog visszavonulni, ahogy Duncan tette, egy sima e-mailben, hogy "ja, igen, Tim Duncan visszavonult", mert ez már egy kicsit túlságosan is a háttérben történt. Talán lesz egy sajtótájékoztatója vagy ilyesmi, de egyelőre nem nagyon akar ezzel foglalkozni, mert tudja, hogy nem sokára itt az idő, amikor tényleg be kell fejeznie - csak élvezni szeretné a játékot az utolsó pár évében.

A Miami Heat magasembere, Udonis Haslem több újságírónak elmondta, hogy nem tudja, van-e még esély arra, hogy egy csapatban játszanak Dwyane Wade-del, de meg fogja próbálni. Legalább a jövő nyárig várni kell ezzel a kérdéssel, úgyhogy most nincs is értelme nagyon feszegetni ezt, de megpróbálja majd, az biztos. Rákérdeztek nála, hogy ezért el is hagyná a Heatet? Erre annyit mondott Haslem, hogy ezt sosem mondta, inkább arra gondolt, hogy Wade visszatér Miamibe. Nem mondta és nem is fogja soha azt mondani, hogy elhagyja a floridai klubot - Wade most próbálja meg eladni a házát, amit lehet, hogy megvesz, aztán megtartja egykori csapattársának. Wade egyébként azt válaszolta erre, hogy ha testvérek lennének sem állhatnának közelebb egymáshoz. Dobott 20000 pontot, de abból 10000-et Haslemnek adna azokért az elzárásokért, amikkel segítette őt - ő fejezte be az akciókat, de Haslem kezdte. Megígérte a magasembernek, hogy együtt fejezik be a pályafutásukat, amit ő nem tartott be, ezt pedig valahogy jóvá kell majd tennie.

Wade-et arról az e-mailről is kérdezték, amelyet Pat Riley ígért neki, hogy abban majd elmagyarázza, mi történt ezen a nyáron. A Chicago Bulls játékosa azt felelte erre, hogy nem kapott még semmit Riley-tól, de viccelődött, hogy lehet, hogy a címzettnél átjavította a nevét a helyesírás-ellenőrző Dwayne-re, azért nem kapott még semmilyen levelet.

A Golden State Warriors tanácsadója, Jerry West Kevin Durant igazolásáról, illetve magáról a szabadügynökpiacról beszélt. Mint ismert, a commish, Adam Silver azt mondta anno Durant szerződtetéséről, hogy nem tesz jót a ligának, illetve hogy meg kell vizsgálniuk a jelenlegi rendszert - West szerint csak savanyú a szőlő, de még akkor se volt ekkora visszhang, mikor Shaquille O'Nealt leigazolták a Los Angeles Lakershez. A tulajdonosok hozzák meg a szabályok, ők tárgyalnak a játékosokkal, úgyhogy ilyet sem ők, sem Silver nem mondhatna - fel is hívta a komisszárt, hogy megmondja neki, szerinte nem volt fair, amit mondott sem Duranttel, sem a Warriorsszel, sem azokkal a csapatokkal szemben, akik hasonlóan jó játékosokat igazolnak majd a továbbiakban. A kosarasok kiharcolták ezt a jogot maguknak, ott játszhatnak, ahol akarnak, és bárcsak az ő idejében is lett volna erre lehetőség - szerinte sokan éreznek így. West Tim Kawakaminek (The TK Show) azt is elárulta, hogy ha lett volna rá lehetősége, anno elhagyta volna a Lakerst, mert utálta, hogy a tulajdonos nem mond neki igazat - teljesen mindegy, mit ajánlottak volna pénzben, ő lelépett volna az együttestől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus