Hírmorzsák 2016-09-19 (09:45)

Luke Walton próbál jó kapcsolatot kialakítani a játékosaival, hogy olyan légkört teremtsenek, ahova szeretnek bejárni a kosarasok még edzeni is. A Cavs nem akar többet fizetni JR Smith-nek, mint amennyit más csapatok megadnának neki. Lin a védekezése miatt nem kellett a Knicksnek ezen a nyáron. Draymond Green szerint úgy viselkedett Duranttel a csapatváltása előtt, mint egy idegesítő barátnő. Presti optimista a Thunder most következő idényével kapcsolatban. Az OKC lemondott Tomislav Zubcic játékjogáról.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Luke Walton Mark Medinának (Orange County Register) arról beszélt, hogy elkezdtek kialakítani bizonyos viszonyt, kapcsolatokat a játékosokkal, mert szerinte ez nagyon fontos az edzősködésben. Olyan légkört akartak teremteni, amelyben a játékosok szívesen járnak be az edzésekre, élvezik a közös munkát - szerinte emiatt dolgoznak most is olyan sokan az edzőközpontjukban, hiába opcionális ez még jelenleg. Lehet, hogy további, csapategységet javító programok is lesznek a Lakersnél, de erre Walton azt mondta, hogy ez azon múlik, mennyit dolgoznak a játékosok és milyen gyorsan ragadnak rájuk a dolgok. Van néhány olyan program, amit kigondoltak már a társaságnak, de ezek nem lesznek megtartva, ha nem a megfelelő irányba halad a csapat.

Tegnap délelőtt volt róla szó, hogy JR Smith évi 15 millió dollár környékén akar keresni, ám Joe Vardon (cleveland.com) értesülései szerint a csapat annyit nem hajlandó neki adni, amit más együttestől sem kapna meg - amit a jelenlegi piac diktál, úgy fizetnének neki, ami azonban jelen esetben kevesebb pénzt jelentene.

Brian Lewis (New York Post) információi szerint felmerült a New York Knicksnél a nyár elején, hogy Jeremy Lint visszaviszik az együtteshez, de gyorsan lemondtak erről az ötletről, mert Phil Jackson állítólag nem igazán tudott túllépni Lin védekezésbeli gyengeségein. Mint ismert, a New York csere útján megszerezte Derrick Rose-t, majd leigazolták Brandon Jenningst is - kérdés, hogy ők ketten mennyivel jobbak hátul, mint Lin.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green a Conan legutóbbi adásában beszélt arról, hogy elég keményen próbálta győzködni Kevin Durantet, hogy igazoljon hozzájuk. Green szerint olyan volt, mintha egy egyetemi edző egy Top5-ös tehetséget próbált volna meggyőzni, hogy az ő együttesét válassza, bár állítása szerint minden NCAA-szabályt megszegett volna, mert milliószor felhívta Durantet - emellett mindig próbált ott megjelenni, ahol a kiscsatár is. Mikor végül KD úgy döntött, hogy a Warriorst választja, Green el is kezdett kételkedni abban, hogy mindezek után tisztelni fogja-e őt Durant, mint férfit. Úgy gondolta, hogy biztosan volt Durantnek korábban egy barátnője, aki ennél is jobban az idegeire ment, de ettől még elkezdett kételkedni önmagában.

Az Oklahoma City Thunder GM-je, Sam Presti Gary Washburnnek (Boston Globe) azt nyilatkozta, hogy nagy lehetőség előtt állnak - tovább írhatják a Thunder történelmét most, hogy Russell Westbrook hosszabbított a klubbal, illetve olyan fiatal magjuk van, amilyen. Tudják, hogy lesznek hullámvölgyek is, de ha tartósan magas szinten akarnak teljesíteni, akkor meg kell bírkózniuk több dologgal is, és rá kell jönniük, hogyan használhatják az összes ilyen helyzetet lehetőségként. Westbrookról annyit mondott Presti, hogy óriási versenyszellem van benne, ugyanakkor rendkívül intelligens is - tudja, hogy ahhoz, hogy maximalizálni tudják a keret adta lehetőségeket, együtt kell tudni működnie minkenkinek. A szakvezető azt is elmondta, hogy azért várja ennyire optimistán az idényt, mert Billy Donovan vezetőedző bebizonyította már, mennyire kreatív, milyen jól tud alkalmazkodni és különböző játékstílusokhoz idomulni, ha ez szükséges ahhoz, hogy kiaknázza a keretében lévő potenciált.

A Thunderhez tartozik az is, hogy lemondtak Tomislav Zubcic játékjogáról - a horvát erőcsatárt 2012-ben, a draft 56. helyén választotta ki a Toronto Raptors, tavaly nyáron került Oklahoma Citybe a játékjoga Luke Ridnourért cserébe, az előző idényt pedig a D-Ligában, az Oklahoma City Blue-nál töltötte (7.7 pont, 4.8 pattanó).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus