Hírmorzsák 2016-09-19 (20:45)

Gay közölte a Kingsszel, hogy ki fog lépni szerződéséből, és valószínűleg nem marad a Sacramentónál. Antetokounmpo 4 évre 100 millió dollárért hosszabbított a Bucksszal. Porzingis szerint Rose még mindig kitűnő játékos, tiszta helyzeteket kreál majd a többieknek. JR Smith nem lesz ott a Cavs eheti összetartásán. Brett Brown szerint az a különbség idén, hogy most mindenki nyerni akar a Sixersnél. A Mavs meghívta CJ Williamst az edzőtáborba. Patrick Mutombo a Raptors szakmai stábjában.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Rudy Gay közölte a Sacramento Kingsszel, hogy jövő nyáron kilép szerződéséből, és valószínűleg nem marad az együttesnél azt követően. Gay-nek 2017/18-ra 14.3 millió dolláros játékosopciója van - maga a játékos Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) el is mondta, hogy nem kell hozzá atomfizikusnak lenni, hogy valaki rájöjjön, hogy ki fog lépni a szerződéséből. Wojnarowski úgy tudja, hogy a Kings ettől függetlenül nem akarja elcserélni a kiscsatárt, csak abban az esetben, ha komoly csomagot kapnak érte cserébe - a tervek szerint várnak a deadline-ig, hátha felmegy Gay ára addig.

Mint arról külön is beszámoltunk már nemrég, a Milwaukee Bucks 4 évre 100 millió dollárért hosszabbított Giannis Antetokounmpóval - a görög kosaras új kontraktusa jövő nyáron lép életbe.

A New York Knicks magasembere, Kristaps Porzingis Ian Begley-nek (ESPN) elárulta, hogy a robbanékonyságát és mindent egybevéve szerinte Derrick Rose még mindig kitűnő játékos, régi önmaga, úgyhogy nagyon várja már, hogy együtt játsszon vele. A lett szerint Rose a betöréseinél annyi figyelmet von magára, annyira veszélyes, hogy ő folyamatosan tisztán lehet majd - úgy gondolja, hogy a játékmester folyamatosan tiszta helyzeteket kreál majd neki és a csapat többi tagjának is.

A Cleveland Cavaliersnél a héten elkezdődnek az edzések, legalábbis a játékosok önkéntes összejövetelt szerveztek Kaliforniába, az azonban a jelenlegi állás szerint biztos, hogy JR Smith nem vesz részt ezen az összetartáson - mint ismert, nincs még meg a dobóhátvéd új szerződése. Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint azért nem sikerült egyelőre megállapodnia a Cavsnek és Smith-nek, mert elég különböző szerződéseket kötöttek a vele nagyjából összevethető játékosok - Windhorst Kent Bazemore-t (4 év, 70 millió), Eric Gordont (4 év, 53 millió), Jamal Crawfordot (3 év, 42 millió), Courtney Lee-t (4 év, 48 millió) és Joe Johnsont (2 év, 22 millió) hozta fel példának.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elárulta, hogy lát változásokat a csapat környékén. A tréner úgy gondolja, hogy az a különbség az előző évekhez képest, hogy most mindenki győzni akar - javulást akarnak látni a pályán, ami győzelmekben mutatkozik meg. Brown szerint látni fogják, ahogy a fiatalok bizonyítják, hogy az NBA-be valók - úgy érzi, hogy ha visszatekintenek majd a későbbiekben erre az idényre, akkor látható lesz bizonyos emberek egyértelmű fejlődése, illetve az, hogy kezdték megtalálni ritmust, illetve a rotációt, azt, hogy kiket használhatnak és kiket nem. 

Két igazolás történt. Az egyiket a Dallas Mavericks hajtotta végre, ők CJ Williamst hívták meg az edzőtáborra - a 26 éves játékos a San Antonio Spurs nyári ligás csapatában játszott, az előző idényt pedig a francia élvonalbeli JDA Dijonnál töltötte (11.9 pont, 2.7 pattanó, 1.5 gólpassz). A Toronto Raptors a szakmai stábját erősítette meg Patrick Mutombóval - ő a San Antonio D-Ligás csapatánál, az Austin Spursnél volt segédedző, de a kanadaiaknak nagyon kellett valaki, mert a nyár folyamán elvesztették a kispadjukról Andy Greert és Jesse Mermuyst is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus