Hírmorzsák 2016-09-20 (09:15)

Brandon Ingramnek sokan segítenek, beszélt már Andre Iguodalával is. Brett Brown Mutombóhoz és Biyombóhoz hasonlította Nerlens Noelt. Jamal Crawford még 5 évig szeretne játszani. Brandon Jenningsnek nem elég, ha csak a PO-ba jutnak, szeretne a második körben is játszani - csak a csapatsikerek érdeklik. Kelly Olynyk (váll) és Jodie Meeks (lábfej) is novemberben térhetnek vissza. Lou Amundson a Knicksnél garantált szerződéssel, Joel Anthony a Spurs edzőtáborában.

A Los Angeles Lakers 1/2-ese, Brandon Ingram a The Herd vendége volt tegnap, ahol elmondta, hogy azok az NBA veteránok, akikkel találkozott, mind megpróbáltak neki segíteni, még más csapatok játékosai is. Amikor a Team USA felkészülését segítő válogatottban játszott, ott is mindenki tanácsokat adott neki, illetve azok is, akik a Lakers edzőközpontjában jártak egy kicsit játszani, mint például Andre Iguodala. Ingram elmondása szerint sokat nézte, hogyan védekezik Iguodala, mert kivételes játékos - néha rá is írt, és a Golden State Warriors játékosa azt írta neki, hogy egy hosszabb folyamat lesz ez ugyan, de megvan az esélye arra, hogy elöl és hátul is kitűnő kosaras váljon belőle. Ingram szerint attól olyan jó védő Iguodala, hogy hosszúak a végtagjai, okos, nagyon aktív a kezeivel, megpróbál minél több passzba beleérni, és a megfelelő hozzáállással játszik.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elárulta, hogy egyáltalán nem érdekli az sem, ha Nerlens Noel soha életében nem dob rá egy tempót sem a továbbiakban, mert nem ebben kell kiemelkednie. A tréner Dikembe Mutombóhoz és Bismack Biyombóhoz hasonlította Noelt, akinek szerinte ligaelit képességei vannak - annyira atletikus, gyors és jól ér oda a gyűrűhöz, mint bármelyik magasember a ligában, vagy bárki, akit korábban edzett. Brown úgy gondolja, hogy ha Noel a feladatára koncentrál, azt a liga és a csapat is jutalmazni fogja.

A Los Angeles Clippers dobóhátvédje, Jamal Crawford twitteren jelezte, hogy még 5 évig szeretne az NBA-ben játszani - írta neki az egyik követője, hogy szeretne találkozni vele, amíg játszik, erre válaszolta Crawford, hogy van még 5 éve az illetőnek.

A New York Knicks egyik új irányítója, Brandon Jennings Anthony Donahue (33rd & 7th) podcastjében elmondta, hogy jó dolog, ha bekerülnek a rájátszásba, de neki nem elég, ha csak az első körben fognak játszani. Szeretne egy kicsit nagyobb nyomást helyezni magukra: ha bekerülnek a PO-ba, akkor túl kell élniük az első kört. Saját elmondása szerint éhesebb a sikerre, mint valaha, hiszen egyéves szerződése van, Achilles-szakadásból tér vissza, mindenki leírta, úgyhogy szeretne bizonyítani, jobban mint valaha. Nem érdekli, hogy kezdő lesz vagy csere, csak a győzelmek számítanak neki most. A kosárlabda fővárosában játszhat, a legnagyobb piacon, a Mekkában, úgyhogy nem érdekli más, csak a csapatsikerek - ha ez megvan, az egész város imádni fogja őket.

Két sérülésről jött hír tegnap este és ma hajnalban. Egyrészt a Boston Celtics magasemberéről, Kelly Olynykről - a nyáron műtötték a vállát, ami után 5 hónapos visszatérési időt jósoltak az orvosok. Elvileg októberre fel kellene épülnie, de A. Sherrod Blakely (CSNNE) úgy tudja, hogy a rehab belenyúlhat a szezon elejébe, novemberbe is. Az Orlando Magichez cserélt Jodie Meeksnek júliusban műtötték a jobb lábfejét, Josh Robbins (Orlando Sentinel) forrásai szerint pedig ő is valamikor novemberben lehet bevethető állapotban.

Két megállapodást kötöttek tegnap este. A New York Knicks egyéves, teljesen garantált szerződést kötött Lou Amundsonnal - az erőcsatár az elmúlt két idényben 70 mérkőzést játszott a csapatnál, az előző szezonban 29-et (15.2 perc, 4.3 pont, 4.2 pattanó). Másrészt a San Antonio Express-News forrásai szerint Joel Anthony a San Antonio Spurs edzőtáborában fog részt venni, amint aláírják a felek az erre vonatkozó papírokat - ő az előző két évet a Detroit Pistonsnál húzta le, mielőtt júliusban kitették a keretből az épp a Spurstől igazolt Boban Marjanovic miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus