Hírmorzsák 2016-09-20 (21:30)

Harden szerint a Rocketsnél a mostani csapategység nem említhető egy lapon a tavalyival. A Bucks mindent megtett, hogy elcseréljék Monroe-t. Rose szerint a Knicks a legtehetségesebb csapat, amelyben valaha játszott. Matt Bonner mindent megtesz azért, hogy az NBA-ben maradhasson. Derrick Williams stabilitást akart, ezért igazolt a Heathez. LeBron aláírt újonc kosaras kártyája várhatóan 200.000 dollárért fog elkelni. Két új igazolás a Bullsnál.

A Houston Rockets dobóhátvédje, James Harden Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) elmondta, hogy nem említhető egy lapon a mostani csapategység az előző szezonban tapasztaltakkal - olyanra még nem volt példa a Rocketsnél, mióta ő a csapatnál van, hogy mindenki egyfelé húzott volna. Megpróbálják egymást minél jobban megismerni a pályán és azon kívül is, és ez szerinte meg fog látszódni a játékukon is. Harden azt is elmondta, hogy egész nyáron edzett, mert az előző idény pocsékul sikerült, kétszer egymás után pedig nem akarja ezt átélni.

Gery Woelfel (Racine Journal Times) információi szerint a Milwaukee Bucks a draft után még inkább megpróbálta elcserélni Greg Monroe-t, mindent megtettek annak érdekében, hogy ez sikerüljön - a hírek szerint a többi csapatnál szinte biztosak voltak abban, hogy a center nem a wisconsini együttesnél kezdi a szezont. David Falk, Monroe ügynöke tagadta, hogy ügyfele cserét kért volna a Milwaukee-tól - elmondta, hogy Monroe a Bucksnál kezdi az edzőtábort, hogy nagyon várják már az idényt, és ha bármi változás állna be, akkor azzal majd akkor foglalkoznak, ha megtörténik.

A New York Knicks új irányítója, Derrick Rose Jared Zwerlingnek (NBPA) azt mondta, hogy mostani csapata a legtehetségesebb, amelyben valaha játszott - bár még nem lépett velük pályára, a statisztikák és a közös edzések után ezt gondolja. Rose szerint innentől kezdve az ő dolga, hogy olyan helyzetbe hozza magát, ahonnan dominálni tudja a meccseket. Az irányító elmondása szerint a Chicago Bullsnál soha nem lógtak együtt, csak megjelentek az edzőközpontban pár nappal az edzőtábor kezdete előtt és ennyi, míg most próbálnak minél szorosabb kapcsolatot kialakítani egymással. Az előző 8 évben próbált valamit a csapattársaival, ami nem hozott bajnoki címet - most valami mást próbálnak. Chicagóban is érezte, hogy szeretik, de közel sem annyira, mint most New Yorkban, ettől még inkább várja a szezont - még le sem ütötte a labdát, még kosarat sem szerzett, de már attól izgatottak az emberek, hogy egyáltalán New Yorkban van, úgyhogy nem is tudja, mi lesz, mikor elkezdenek majd nyerni.

A megemlített Bulls két játékost igazolt. Egyrészt JJ Avilát - ő a New York nyári ligás csapatában játszott, a Colorado State-en végzett 2015-ben, az előző idényt pedig Belgiumban, a Stella Artois Leuven Bearsnél töltötte (10.3 pont, 6 pattanó, 3.2 gólpassz). Másrészt Vince Hunter is a Bulls edzőtáborában fog részt venni - ő is 2015-ben végzett, a UTEP-en, idén nyáron a Memphis Grizzlies és a Los Angeles Clippers csapataiban próbálkozott az SL-ben, az előző szezonban pedig a D-Ligás Reno Bighorns kosarasa volt (21.8 pont, 11.3 pattanó).

Matt Bonnernek továbbra sincs csapata, de a vajkezű erőcsatár a Concord Monitornak azt nyilatkozta, hogy küzdeni fog azért, hogy még egy évet játszhasson a ligában - a 36 éves játékos célja mindig is az volt, hogy 40 éves koráig játsszon. Bonner azt mondta, hogy érdeklődnek iránta, de semmi konkrétum nincs egyelőre - mindenki úgy van vele, hogy kedvelik meg minden, de jelenleg nincs helyük a keretben, ha azonban ez változik, akkor ő is azok között van, akiket elsőként fognak megnézni. Azt is hozzátette, hogy sok idő van még az alapszakasz kezdetéig, úgyhogy optimista, de kitért arra is, hogy ha úgy alakul, akkor bizony Európába kell áttennie székhelyét.

A Miami Heat új erőcsatára, Derrick Williams Ira Windermannel (South Florida Sun-Sentinel) beszélgetett, akinek elmondta, stabilabb klubhoz akart igazolni, és úgy érezte, a Heat tökéletes lehetőség számára, mert itt ki tudja aknázni az erősségeit. Erik Spoelstra és Pat Riley is híres arról, hogy a játékosokat milyen jól tudják fejleszteni, ő pedig egyrészt még nem találta meg a helyét, másrészt a Heat által erőltetett stílusban szerinte ki tud majd teljesedni. Sok jó tulajdonságát tudja majd használni a Miami - így, hogy Dwyane Wade és Luol Deng is távoztak, úgy érezte, ez a csapat lesz a legjobb számára.

A végére pedig LeBron James egyik aláírt, újonc idényéből származó kosaras kártyája maradt, amelyet a hírek szerint 200.000 dollár környékén fog valaki megvenni - az online árverés október elsején zárul, a licit 65.000 dollárnál járt tegnap (és itt tart ma is). Egy szakértő szerint ez LeBron ereklyéi közül a legértékesebb - ha valakinek megvan az idei döntő hetedik mérkőzésén viselt meze, az se ér annyit, mint ez a kártya. Ezen a linken találjátok meg az árverést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus