Hírmorzsák 2016-09-21 (09:55)

Curry még mindig nem tette túl magát a döntő 7. meccsén - valószínűleg nem is fogja, mert motivációként használja a továbbiakra. A Westgate SuperBook 66.5 győzelemre várja a Golden State-et - 10-zel magasabb a "line", mint a Cavsnél és a Spursnél. A legtöbben a Knicks bajnoki címére fogadnak, a legtöbb pénz a Warriorsre megy. Matt Barnes vissza akart térni a Clippershez egészen Wesley Johnson hosszabbításáig. A Netsnél tudják, milyen alacsonyak az elvárások, és azt is, hogy nem pár hónap alatt fog megváltozni a helyzetük.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry Sam Amicknek (USA Today) újra elmondta, amit a nyár korábbi részében már hallhattunk tőle: még mindig nem lépett túl a döntő hetedik meccsén, és jó eséllyel örökre benne marad jó és rossz értelemben is. Természetesen nagyon fájt neki a vereség, de motivációként használja, hogy erősebben térjen vissza, és mindent megtegyen azért, hogy ne kerüljenek újra ilyen helyzetbe - minden rossz álmot és érzést arra használ, hogy felkészítse magát a most következő idényre. Curry elmesélte, hogy szürreális volt aznap este az, hogy kikaptak, annyira magabiztosak voltak, és nem is értette, mi történt. Kicsit maga alatt volt, de ki tudta zárni a nyaralása, a fiataloknak tartott táborai alatt ezt az érzést - úgy érzi, hogy megint eljutnak a döntőig, és lesz egy újabb esélyük a végső sikerre.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy a Las Vegas-i Westgate SuperBook irodánál 66.5 győzelem a határ számukra így a szezon előtt, ez 10-zel több, mint a második és harmadik helyen álló Cleveland Cavaliersnél és San Antonio Spursnél (56.5). Jeff Sherman oddsmester soha korábban nem határozott meg ennyi győzelmet a csapatnak - állítólag az "okosok" alá lövik be a Warriorst jelenleg, míg a tömeg inkább 66.5 győzelem fölé várja az oaklandi együttest. A teljes lista:

Szintén a Westgate Superbookhoz tartozik, hogy Sherman elmondása szerint a New York Knicksre fogadtak a legtöbben, mint végső győztesre - a New York bajnoki címét 80-1 arányban adja a fogadóiroda. A legtöbb pénz természetesen a Warriorsre ment, több mint négyszer annyi, mint bármelyik másik csapatra.

A Golden State-nél volt némi átrendeződés a vezetőségben, de gyakorlatilag semmi nem történt - Bob Myers a GM-i poszt mellett a kosárlabdával kapcsolatos kérdések elnöke is lett, Travis Schlenk segéd GM-i szerepköre mellett most már alelnök is Myers alatt, Kirk Lacob pedig egyrészt szintén segéd GM, másrészt a "kockázatkezelésért" felelős részleg alelnöke is mostantól. A Utah Jazznél Richard Smith a nemzetközi játékosmegfigyelésért felelős ág elnöke lett, Bart Taylor pedig az egész játékosmegfigyelés elnöke, illetve a Salt Lake City Stars, a Jazz D-Ligás csapatának alelnöke.

A Sacramento Kings kiscsatára, Matt Barnes JJ Redicknek a The Vertical Podcastben elárulta, hogy szeretett volna visszatérni a Los Angeles Clippershez, és Doc Rivers azt is mondta neki, hogy van egy szabad helyük, ha szeretné. Úgy volt, hogy kedden együtt vacsoráznak, aztán látta, hogy hétfőn hosszabbított a Clippers Wesley Johnsonnal. Azt gondolta, hogy kicsit sokan lesznek hármas poszton, de felveszi a kesztyűt, megküzd a helyéért, és felhívta Riverst, hogy áll-e még a vacsora, ám az elnök-edző akkor már úgy fogalmazott, hogy nincs elég pénzük - ekkor azért felmerült benne, hogy elfogyott az a pénz, vagy másnak adták oda?

A Brooklyn Netstől nem sokat várnak ebben az idényben, de az új vezetőedző, Kenny Atkinson elmondása szerint ezt tudják a játékosok is, nem kell külön motiválnia senkit. A GM, Sean Marks is elmondta, hogy több kosarasuk is lenyilatkozta már, nem értenek egyet a jóslatokkal (leginkább mindenki a liga utolsó helyére várja őket, a fenti oddstáblázatban is ezt a pozíciót foglalják el), ez pedig jó, mutatja a bennük lévő versenyszellemet. Marks azt is hozzátette, hogy tudja, nem 2-3 hónap alatt fog megfordulni a sorsuk, de szisztematikusan akarnak felépíteni egy erős alapot, amire a későbbiek során továbbépítkezhetnek, nem akarnak kapkodni hol ide, hol oda.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus