Hírmorzsák 2016-09-21 (21:30)

MWP és Thomas Robinson is aláírtak a Lakershez, Budinger és Gutierrez a Netsnél. Bosh-nak azt mondták az orvosok februárban, hogy valószínűleg vége a karrierjének - most a Heat az edzőtáborban szívesen látja, de hosszabb távra nem akarnak neki zöld utat adni a játékra. Larry Bird szerint Paul George maximum szerződést érő játékos - akkor kapja meg ezt a pénzt tőlük, amikor akarja. Lance Stephenson szerint a Pelicansen és saját magán is tud segíteni, ezért írt alá New Orleansba - szerinte nem utasította vissza anno az Indianát. Pippen az ESPN szakértője lesz. Az NBA kosárlabda akadémiákat telepít világ szerte. Pekovic nem lesz bevethető az edzőtáborban. LeVert visszatérését nem sietteti a Nets.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers hosszabbított Metta World Peace-szel - egyelőre a szerződés részletei nem ismertek. A Lakers még egy emberrel szignózott: Thomas Robinson is az aranysárga-liláknál folytatja, de ő edzőtábor-meghívót, egyéves, nem garantált szerződést kapott csak - nem meglepetés a meghívása, ő ugyanis nap mint nap a Lakers edzőközpontjában edzett az utóbbi időben. Még két igazolás volt ma este: a Brooklyn Nets Chase Budingerrel és Jorge Gutierrezzel írt alá - a kiscsatárt márciusban rakta ki keretéből az Indiana Pacers, majd a Phoenix Sunshoz szerződött, de kevesebb mint 15 percet átlagolt az előző szezonban, míg az irányító a Charlotte Hornets játékosa volt "tavaly", de az azt megelőző két idényben játszott már a Netsnél.

A Nethez tartozik az is, hogy Sean Marks GM elárulta, az idei draft 20. helyén kiválasztott Caris LeVert felépülése jól halad, de nem fogják siettetni, hogy mindenképpen térjen vissza a pályára már a szezon legelején.

Ugyancsak nem mostanában láthatjuk majd Nikola Pekovicot, a Minnesota Timberwolves új vezetőedzője, Tom Thibodeau ugyanis Jerry Zgodának (Star Tribune) elmondta, a montenegrói center nincs olyan állapotban, hogy részt vegyen az edzőtáborban - mint ismert, Achilles-sérüléséből lábadozik még mindig a center.

A Miami Heat erőcsatára, Chris Bosh az Uninterruptedon keresztül elmesélte, hogy mikor februárban megint vérrögöket találtak a szervezetében, akkor azt mondták neki az orvosok, hogy nemcsak a szezonjának, hanem valószínűleg a karrierjének is vége van. Egyből úgy érezte, hogy leírták, de ő tudta, hogy ennél több van benne - sosem az volt a kérdés, hogy akar-e még játszani valaha, hanem az, hogy mikor. Brian Windhorst (ESPN) jelentette közben, hogy a Heat szívesen látja Bosh-t az edzőtáborban, de hosszabb távra egyelőre nem nagyon akarnak neki zöld utat adni, így Bosh és a képviselői úgy veszik, hogy továbbra sincs megoldva ez az ügy. A héten vizsgálták az erőcsatárt, de egyelőre nem hivatalosak az eredmények.

Nate Taylor (Indianapolis Star) jelentette, amit a nyár korábbi részében már más is felvetett: Paul George tárgyalt a Pacersszel az idő előtti hosszabbításról. A kiscsatárnak idén nyáron lehetősége van arra, hogy módosítsa jelenlegi szerződését, ezzel egy időben egy hosszabb megállapodást kössön. Larry Bird elnök elmondta, George maximum szerződést érő kosaras, ez nem is kérdés, bizonyította, úgyhogy ilyen szempontból nincs miről gondolkodniuk - ő a legjobb játékosuk, úgyhogy bármikor akar új szerződést, megkapja. A TheScore számolgatásai alapján nagyjából 6 millió dollártól meg kellene szabadulnia a csapatnak, hogy maximumot ajánlhassanak most a kiscsatárnak - nem kell sietni, 2018-ig garantált George szerződése, 2018/19-re pedig játékosopciója van.

Az egykor Indianában játszó Lance Stephenson Justin Verriernek (ESPN) elmondta, hogy azért igazolt a New Orleans Pelicanshez, mert tetszett neki a csapat - fiatalok, akiknek segíteni tud mindazzal, amit olyan játékosoktól tanult, mint George, Chris Paul vagy éppen Paul Pierce. Meg akarja mutatni, hogyan kell a megfelelő hozzáállással edzeni, milyen munkát kell ahhoz nap mint nap elvégezni, hogy konferencia döntőbe juthassanak. Stephenson azt is elmondta, hogy még azelőtt tárgyalt a csapattal, hogy kiderült, Jrue Holiday felesége beteg, így az irányító nem lesz egy darabig bevethető. Úgy érezte ezt megelőzően is, hogy ez a legjobb lehetőség számára - segíthet a csapatnak és magán is egyúttal.

Rákérdeztek, hogy nem bánta-e meg, hogy nem fogadta el a Pacers 5 éves, 44 millió dolláros ajánlatát 2014-ben, amire annyit mondott, hogy ő nem úgy tekint erre, hogy azt mondta, nem akar Indianában maradni. Részletekbe nem akar belemenni, de annyi a lényeg, hogy nem jutottak egyezségre. Azt nem mondaná, hogy nem fogadta el a szerződést, mert ilyen nem történt, de nem akar a múlton rágódni. Boldog azzal a helyzettel, amiben most van - keményen dolgozik azért, hogy újra az az elit kosaras legyen, aki valaha volt.

A Chicago Bulls legendája, Scottie Pippen az ESPN szakértője lesz a most következő szezonban - a SportsCenterben, illetve a The Jump című műsorban lesz látható és hallható Pippen.

A végére pedig egy kezdeményezés a ligától: az NBA kosárlabda akadémiákat telepít Kínába, Ausztráliába, Indiába és Afrikába. Ezeknek az akadémiáknak az lesz a célja, hogy a 14 és 18 év közötti gyerekeket segítsék az NBA-játékossá fejlődés útján. A liga trénereket, erőnléti és kondiedzőket, játékosmegfigyelőket és videóelemzőket küldd majd a kijelölt helyekre, hogy a helyi erőkkel együtt minél többet tudjanak nyújtani a tehetségeknek. Szeretnének a fiataloknak egy lehetőséget adni ahelyett, hogy elmennének profi játékosnak már nagyon fiatalon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus