Hírmorzsák 2016-09-22 (08:00)

Garnett és a Timberwolves a kivásárlásról tárgyalnak, a klub ikonja valószínűleg visszavonul. Mo Williams döntött: folytatja pályafutását. Khris Middletonnak elszakadt a combhajlítója, fél évet kell kihagynia. Durant nem utál senkit, mert nem foglalkozik annyit másokkal, hogy így érezzen - tudta, mi vár rá a Golden State-hez igazolása után, de nem érdekli az emberek véleménye. Bryan Colangelo szerint nem árulják az Embiid, Noel, Okafor hármast, de meghallgatják az ajánlatokat - majd megoldódik a helyzet magától. Edzőtábor-szerződések: Jabari Brown, Jaleel Roberts (Bucks), Xavier Munford (Clippers).

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves és Kevin Garnett előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a klub ikonjának kivásárlásáról - Garnett 8 millió dollárt keres elvileg a most következő idényben. Stein úgy tudja, hogy Garnett jó eséllyel vissza is vonul 40 évesen. Glen Taylor tulajdonos a Star Tribune-nak azt nyilatkozta, hogy hetek óta nem beszélt a magasemberrel, márpedig a következő pár hétben el kell döntenie, hogy játszik-e vagy sem - ezt megírta Garnettnek is. A hírek szerint az erőcsatár azért tért csak vissza a franchise-hoz, hogy Flip Saundersszel együtt megvehesse a klubot Taylortól, de a legnagyobb szövetségesét veszítette el, mikor Saunders elhunyt az előző idény kezdete előtt. 

A Cleveland Cavaliersnél Mo Williams viszont pont ellenkezőleg döntött: twitteren bejelentette, hogy folytatja pályafutását még egy szezon erejéig, miután erősen gondolkodott a visszavonuláson - nyáron a hozzá közelállóknak azt mondta, abbahagyja a játékot, részben az előző idényét szinte teljesen tönkretévő bal térde miatt. Az irányító 2.2 millió dollárt fog keresni, a Cavs pedig kicsit megnyugodhat a hátvédsora miatt.

A Milwaukee Bucksnál óriási probléma van, miután egy edzésen elszakadt Khris Middleton combhajlítója, meg kell műteni (valószínűleg a jövő héten fekszik kés alá), és nagyjából fél évet, tehát várhatóan majdnem a teljes alapszakaszt ki kell hagynia - a dobóhátvéd az előző három idényben összesen 6 meccset hagyott ki, tavaly 79 mérkőzésen 18.2 pontot átlagolt. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Bucks természetesen azonnal elkezdte hívogatni a többi csapatot 2-3-as poszton bevethető játékosokért.

Szintén a Milwaukee-hoz tartozik, hogy még a sérülést megelőzően igazoltak két embert az edzőtáborra, Jabari Brownt és Jaleel Robertset. Előbbi 2014/15-ben játszott a Los Angeles Lakersnél, tavaly pedig a kínai bajnokságban 32.4 pontot, 3.8 pattanót és 2.5 gólpasszt átlagolt, utóbbi pedig tavaly a Washington Wizards nyári ligás csapatában és edzőtáborában is ott volt. A Los Angeles Clippers Xavier Munfordot szerződtette az edzőtáborra - a hátvéd az előző idény végén 14 meccsen szerepelt a Memphis Grizzliesnél (5.7 pont, 2.2 pattanó, 1.6 gólpassz), az előző két nyarat pedig a Lakers nyári ligás együttesénél töltötte.

A Golden State Warriors új sztárja, Kevin Durant Bill Simmons (Any Given Wednesday) vendége volt, és beszélt több dologról is. Elmondása szerint otthon nem érdekli annyira a többi ember, hogy utálja őket. Hallotta, hogy korábban Michael Jordan vagy Isiah Thomas ezt vagy azt az embert nem kedvelte, de ő nem ilyen - nem foglalkozik másokkal annyit, hogy utálni tudja őket. Elmondása szerint Russell Westbrookkal nagy csatákat fog vívni a pályán, de ezt nem viszi tovább a pályán kívülre - nem fogja megvárni Westbrookot a kocsijánál, és nem fognak egymásnak menni. 

A csapatváltásáról azt is elmondta, hogy amint meglépte ezt, tudta, hogy mi vár rá, hogy jönnek majd a pofonok, neki pedig tűrnie kell. Szerinte egyáltalán nem gyenge, hiába mondják ezt róla - ő pont az ellenkezőjét gondolja magáról. Többször is abbahagyhatta volna, a környetete miatt is befejezhette volna, de ő mindig ment előre - nem is érti, hogyan lehetne gyenge, miközben az egyik legjobb abban, amit csinál. Durant szerint senkit nem érdekel, hogy ő mit szeretne, mindig az foglalkoztatta csak az embereket, hogy kosarakat dobjon a pályán. Senkinek nem számított, hogy keddenként szeret-e horgászni, vagy szeret-e fotózkodni az utcán, akkor meg miért érdekelje mások véleménye, ha őket sem érdekli az, milyen ember is valójában.

A Philadelphia Sixers GM-je, Bryan Colangelo Adrian Wojnarowski (The Vertical Podcast) vendége volt, és próbálta visszaszívni a korábban általa mondottakat: szerinte ő azt nem mondta, hogy mindenképpen cserélniük kell, hiszen majd minden megoldódik magától, csak annyit mondott pár hónapja, hogy van három nagyon tehetséges centerük, ez viszont egy kellemes gond. Egyáltalán nem igaz, hogy agresszíven próbálták volna árulni a három érintett játékost, de természetesen meghallgatták az ajánlatokat - elég sokan érdeklődtek, mert mindenki azt hitte, hogy sarokba vannak szorítva. Ők sosem gondolták így - csak annyit tudtak, hogy Joel Embiid, Nerlens Noel és Jahlil Okafor is tehetségesek, aztán majd vagy így, vagy úgy, de megoldódik ez a helyzet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus