Hírmorzsák 2016-09-22 (20:30)

D'Angelo Russell szerint Kobe búcsúztatása miatt az összes többi elvárást a háttérbe szorították, de kiérdemelte ezt Bryant. Horry szerint Duncan unalmas, a legjobb csapattársa pedig Olajuwon volt, akit minden idők legjobb centerének és erőcsatárának is tart egyben. Tyronn Lue szerint JR Smith a Cavs szíve és lelke, nagyon hiányzik a clevelandi együttesnek. Rasual Butler a Timberwolvesnál. Steve Kerr szerint McGee-nek reális esélye van a keretbe kerülésre, Currynek rá kell jönnie, mi lehet a válasza a keményebb védekezésekre, az idei szezonban pedig nem a győzelmeik száma lesz a lényeg, hanem az, hogyan fejlődnek az idény során. Iman Shumpert minden labdalopása után adományozni fog. Teljes update a Grizzlies sérültjeivel kapcsolatban: Gasol, Conley, Parsons, Martin, Wright, Davis, Adams.

 

A Los Angeles Lakers irányítója, D'Angelo Russell Tania Gangulinak (Los Angeles Times) az előző évről mesélt. Russell szerint sok mindenkivel szemben voltak magasak az elvárások, de mindez teljesen a háttérbe szorult, mikor Kobe Bryant bejelentette, hogy visszavonul. Úgy volt vele a csapat, hogy le kell tudni Kobe búcsúztatását, aztán lehet folytatni az újjáépülést - elfogadták ezt, de Russell azt is hozzátette, hogy kiérdemelte ezt Bryant, ez az ő ideje volt. Az irányító elmondása szerint minden új volt neki az NBA-ben, és nem nagyon kapott tanácsokat azoktól, akiktől ezeket meg kellett volna kapnia. Lehetett volna jobb is, de ez volt az első éve, megtette, ami tőle telt, és nem fogja szégyellni magát.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue Joe Vardonnak (Cleveland.com) egy telefoninterjú keretein belül elmondta, hogy nagyon hiányzik nekik JR Smith, ez érezhető a csapaton. Lue szerint Smith ennek a gárdának a szíve és a lelke - ha történik velük valami, akkor a dobóhátvéd mindig érintett, és általában ott van a középpontban, a mókázásban és a munkában is élen jár, úgyhogy nehéz nélküle. Lue reményei szerint inkább előbb sikerül megegyezni Smith-szel, mint utóbb, hiszen ő a kezdő kettesük, és az előző két évben látszódott, milyen sokat tett hozzá az együttes sikerességéhez. A tréner amellett, hogy jó kinti dobónak tartja Smith-t, úgy érzi, hogy ő a legjobban védekező hátvédjük - azt is hozzátette, hogy Smith hiányán kívül minden rendben van, de így, hogy ők a bajnokok, jobban kell majd játszaniuk.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Iman Shumpert instagramon reagált a legutóbbi rendőr-afroamerikai incidenshez - a napokban egy fegyvertelen embert lőttek le a rendőrök Tulsában, ami csak olaj volt a tűzre az egyébként sem nyugodt helyzetben. Shumpert hosszan írt a dologról instagramján, majd rátért arra, hogy minden labdalopása után pénzt fog adományozni olyan szervezeteknek, amelyek próbálják javítani a rendőrök és az emberek közötti kapcsolatot. Ő azt szeretné, ha a szponzorok és a sportolók is ezt a példát követnék, mert szerinte az, hogy letérdelnek egyesek a himnusz közben, nem válasz a kérdésekre - megérti mindkét oldalt ebben a kérdésben, de szerinte más lépésekre van szükség.

A Memphis Grizzliesnél volt egy nagyobb helyzetjelentés a sérültekkel kapcsolatban. A csapat tájékoztatása alapján Marc Gasol, Mike Conley, Brandan Wright és Jarell Martin az edzőtábor kezdetén is teljes értékűek lesznek már. A márciusban meniscus-szakadást szenvedő, idén nyáron szerződtetett Chandler Parsons, illetve az idei drafton kiválasztott, a nyár folyamán talpínszalag-húzódással küszködő Deyonta Davis limitált edzésmunkát végezhetnek majd, míg Jordan Adamsről továbbra sem tudni, mikor térhet vissza pontosan - utóbbi három játékos állapotát heti rendszerességgel vizsgálják majd, ennek megfelelően változhat a helyzetük.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves megegyezett Rasual Butlerrel - egyéves, nem garantált szerződést kapott a vajkezű, veterán kiscsatár, de ez nála nem rossz ómen, tekintve hogy az előző három idényben a San Antonio Spursnél, a Washington Wizardsnál és az Indiana Pacersnél is így futott neki az edzőtábornak, és mindhárom klub megtartotta az alapszakaszra is.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr Tim Kawakaminak (San Jose Mercury News) azt nyilatkozta, hogy szerinte reális esélye van JaVale McGee-nek arra, hogy maradjon a keretben a szezon kezdetére is - meglátják, hogyan alakul az edzőtábor, de Andre Iguodala ajánlotta McGee-t, ők együtt játszottak Denverben. Kerr szerint nagy lehetőség ez McGee-nek, hiszen nagyszerű játékosokkal játszhat egy kiváló környezetben, az állományban pedig hozzá hasonló kosaras nincs. Meg fognak adni minden lehetőséget McGee-nek, hogy megmutassa, mit tud.

A tréner azt is elmondta Kawakaminak, hogy ez egy teljesen más idény lesz, mint az előző volt, sokkal többet kell majd kísérletezniük. Tavaly már az első meccsen készen voltak, hiszen gyakorlatilag ugyanaz volt a csapatuk, amely 2015-ben bajnok lett. Kerr szerint a szurkolóknak most nem azzal kell foglalkozniuk, hogy hány győzelmet szereznek, hanem hogy mennyit változnak, fejlődnek egyik hónapról a másikra.

Kerr beszélt Steph Curryről és arról is, hogy nagyon fizikálisan védekeztek ellene a PO során, de ezzel semmi gond nincs - ő is ezt tenné, ha az ellenfelet irányítaná, okos lépésnek tartja. A vezetőedző úgy érzi, hogy a rájátszásban főleg a labdától távol sokkal fizikálisabb a védekezés, mint az alapszakaszban, ezért ők csapatként is többet tehetnek azért, hogy megkönnyítsék Curry helyzetét, viszont az irányító is tudja, hogyan fognak ellene védekezni. Kerr szerint egyértelmű, hogy mindenki őt akarja a legjobban kivenni a játékból, hiszen kétszeres MVP, de muszáj erre valamit lépnie Currynek is - ebben segíthetnek játékosának a többiek.

A végére pedig Robert Horry maradt, aki Jesus Perez Ramosnak (Mundo Deportivo) elmondta, Tim Duncan unalmas ember - ettől függetlenül betenné annak a csapatnak a kezdőötösébe, amelyet volt csapattársaiból állítana össze. Horry szerint nem Duncan vagy Shaquille O'Neal volt a valaha volt legjobb csapattársa, hanem Hakeem Olajuwon, mert mindent tudott, amit a másik kettő, és még egy kicsit többet is - például mindent tudott, amit Shaq, csak még büntetőkben is jó volt. Horry szerint az az igazság, hogy Duncan és O'Neal Hakeemtól tanultak, akit nemcsak minden idők legjobb centerének, hanem minden idők legjobb erőcsatárának is tart. Horry úgy gondolja, hogy nem az a különbség, hogy mit tudtak, hanem az, hogy mit nem tudtak, márpedig Olajuwon mindent tudott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus