Hírmorzsák 2016-09-23 (09:00)

Millsap térdét megműtötték (3 hét). Cserélt a Houston és a Milwaukee, Beasley a Bucksnál folytatja. Jason Terry szerint egyértelműen Harden a legjobb dobóhátvéd, nincs is mi alapján összehasonlítani Klay Thompsont vele. Isaiah Thomas szerint a Celtics még nem végzett, egy nagyon jó játékost még biztosan szerezni fognak. Mo Williams nem akarta, hogy tapasztalt csere nélkül maradjon a Cavs egyes poszton. A liga a lépéshibák mellett az ágyék környékére mért ütéseket és rúgásokat is jobban fogja figyelni. Jerry West anno a Knickshez igazolt volna, ha lett volna rá lehetősége. Dahntay Jones a Cavsnél, Dorell Wright a Clippersnél.

Az Atlanta Hawks erőcsatárának, Paul Millsapnek elkezdett kicsit fájni a térde, és a csapattal együtt úgy döntöttek, hogy még most kés alá fekszik a magasember - meg is műtötték, és három hét múlva kezdhet el újra edzeni. Annyi biztos, hogy az első két előszezonmeccset ki fogja hagyni Millsap, utána megnézik, milyen állapotban van - elvileg az alapszakasz kezdetére teljes értékű harcos lesz.

Tegnap este beszámoltunk már arról külön is, hogy Michael Beasley-t a Milwaukee Buckshoz cserélte a Houston Rockets, Tyler Ennis ment érte cserébe.

A Bucks jelenlegi és a Rockets volt hátvédje, Jason Terry a Sirius XM NBA Radio vendége volt a minap, ahol arról kérdezték, James Harden vagy Klay Thompson van-e a liga legjobb dobóhátvédei lista élén? Terry nem sokat gondolkodott, mielőtt rávágta, hogy "Thompson sz*rt se vezet", majd feltette a kérdést, hogy ha a Golden State Warriors dobóhátvédje nem dobja be a tripláit, akkor miben hasznos? Terry szerint meg kell nézni, mit játszottak egymás ellen, de Harden minden alkalommal simán megverte - Thompson mögött Andrew Bogut és Draymond Green várta, de majd idén meglátjuk, mi lesz. Terry azt is hozzátette, nem utálja Thompsont, szerinte gyönyörűen dob, de nincs mi alapján összehasonlítani őt Hardennel.

A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas Alex Kennedyvel (Basketball Insiders) beszélgetett arról, hogy szerinte Danny Ainge-ék a vezetőségben még nem végeztek - nincsenek a 2008-as bajnokcsapat szintjén, ezért még bőven érkezhetnek hozzájuk meghatározó játékosok. Thomas biztos abban, hogy Brad Stevens vezetőedző és az általa erőltetett stílus miatt találni fognak valakit - szerinte a játékosoknak tetszik, ahogyan játszanak, és Stevenst is kedvelik, úgyhogy ha nem is egy sztárt, de egy kiváló kosarast biztosan tudnak majd szerezni, akivel a következő szintre léphetnek. Thomas azt is elmondta, hogy szerinte a legjobbakkal is felvehetik a versenyt, de össze kell még tenni mindent, amit tudnak. Al Horforddal egy nagyon jó kosarast szereztek, több hasznos láncszemet is sikerült leigazolniuk - játszanak annyira keményen és egységesen, hogy legyen sanszuk, bárki ellen is kell pályára lépni.

A Cleveland Cavaliers edzőtábor-meghívót adott Dahntay Jonesnak - az előző idényben az alapszakasz utolsó meccse előtt igazolták le, majd a döntő után kitették a keretből, a védekező specialista dobóhátvéd viszont most is ott van a LeBron James által szervezett összetartáson. Sok esélye azért nincs az ohióiaknál maradni, mivel JR Smith nélkül is 14 garantált szerződése van a csapatnak. A Los Angeles Clippers Dorell Wrighttal állapodott meg - a kiscsatár tavaly Kínában (24.3 pont, 7.5 pattanó, 2.5 gólpassz), majd a Miami Heatnél játszott, de sok esélye neki sincs a csapatba kerülésre, tekintve hogy a Clippersnek már van 15 garantált szerződése.

A Cavshez tartozik, hogy mint arról tegnap reggel volt szó, Mo Williams úgy döntött, marad még egy évig az együttesnél. A hátvéd Dave McMenaminnek (ESPN) egy telefoninterjúban elmondta, hogy a családjával rengeteget beszélt erről, de nagy szerepet játszott a döntésében az is, hogy igazán tapasztalt játékosa nem lett volna a Cavsnek Kyrie Irving mögött, ha ő visszavonul. Jordan McRae és Kay Felder fejlődni fognak, úgy érzik, hogy nagyszerű kosarasokká fognak válni, de tapasztalatot kell még gyűjteniük. Úgy gondolta, hogy még egy bajnoki cím lehetősége miatt érdemes folytatnia karrierjét, és nem akarta a Clevelandet olyan helyzetbe sodorni, hogy ne legyen senki a keretben, aki be tud szállni 5-10 percre - a fiatalok fejlődésében is segíteni tud érzése szerint.

Draymond Green kezdhet aggódni, mivel a játékvezetők a következő szezonban a lépéshibák mellett jobban oda fognak figyelni az ágyék környékére mért ütésekre és rúgásokra - a Golden State Warriors erőcsatárának szokása szétdobálni a lábait és a kezeit, amiből voltak már érdekes esetek. Az egyik illetékes Brian Mahoney-nek (Associated Press) elmondta, hogy így próbálták meg eladni a faultokat a játékosok, de ez a dolog kissé elszabadult, a lábak furcsa irányokba, magasabbra lendülnek, mint korábban, nekik pedig védeniük kell a játékosok egészségét.

A végére pedig a logo, Jerry West maradt, aki a hét korábbi részében elmondta már, hogy elhagyta volna anno a Los Angeles Lakerst, ha lett volna olyan, hogy szabadügynökpiac. West a The Jim Rome Show-ban elárulta, hogy ha a New York Knicks be tudta volna építeni a csapatba, és lehetősége lett volna rá, akkor bizony odaigazolt volna. Imádta a csapattársait a Lakersnél, Los Angeles városát és a szurkolókat is, és azt is elmondta, hogy a jó szerencse tartotta az aranysárga-liláknál, hiszen akkor még nem válthattak csapatot maguktól a játékosok, de nagyon nem volt kibékülve az akkori tulajdonossal, Jack Kent Cooke-kal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus