Hírmorzsák 2016-09-24 (20:00)

Bosh megbukott az orvosi vizsgálatokon, valószínűleg befejezte a Heatnél. Kevin Garnett visszavonult - ha folytatta volna, a Clippers ráment volna. Nikola Pekovic a teljes idényt kihagyja, lehet, hogy őt is kivásárolják. Tyreke Evans talán december közepén térhet vissza, neki is volt vérrög a szervezetében. Quincy Pondexter nem lesz bevethető az idény elején. Ben McLemore-t hónapok óta árulja a Kings. Yao Ming 11-es mezszámát február 2-án vonultatja vissza a Rockets. Zaza Pachulia komoly összegről mondott le azért, hogy a Golden State-hez igazolhasson. Bob Myers szerint az utóbbi két évben azt tanulta meg a Warriors, hogy mennyire hosszú egy-egy szezon. Újabb edzőtáborosok a Golden State-nél, a Chicagónál, az Oklahoma Citynél, a Miaminél és a Utah-nál.

A Miami Heat erőcsatára, Chris Bosh megbukott az orvosi vizsgálatokon (még mindig gondjai vannak a vérrögökkel), így nem kapott zöld utat még az edzőtáborra sem - gyakorlatilag biztosra vehető, hogy Bosh floridai karrierjének vége. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a magasember hónapok óta nem akar beszélni Pat Riley-val - a pályafutásának még nem biztos, hogy vége, amennyiben talál magának csapatot, amelyik engedélyt ad neki a játékra (ő egyértelműen nem akarja még befejezni), de hogy ez mikor fog megtörténni, ha egyáltalán megtörténik, az kérdéses. Tim Reynolds (Associated Press) értesülései szerint Bosh kirúgta a CAA-t, az őt képviselő ügynökséget.

A New Orleans Pelicans dobóhátvédje, Tyreke Evans februárban szenvedett térdsérülést, ami miatt be is kellett fejeznie a szezont, saját elmondása szerint pedig valamikor december közepén próbál majd meg újra játszani - jelenleg csak dobál, végzi a rehabot, próbálja megerősíteni a lábait. Evans azt is bevallotta, hogy nála is találtak vérrögöt a vádlijában, az is komplikációt okozott felépülésénél. A Pelicans kiscsatára, Quincy Pondexter bal térdét januárban műtötték, nála pedig csak annyit biztos, hogy nem lesz ott a szezon kezdetén a pályán - Dell Demps GM elmondása szerint talán novemberben már pályára tud lépni, de elképzelhető, hogy december vagy január lesz belőle.

Tegnap este Kevin Garnett megegyezett a kivásárlásról a Minnesota Timberwolves-zal, majd hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonul. Volt edzője, a Los Angeles Clippers trénere, Doc Rivers azt nyilatkozta Jackie MacMullennek (ESPN), hogy ha folytatta volna pályafutását Garnett, akkor mindenképpen érdeklődtek volna utána, de nem akart már játszani az erőcsatár. Rivers szerint Garnett akkora tanár, hogy egy ilyen játékosnak mindig talál helyet az ember a csapatában - neki és Tim Duncannek kellene indítania egy kurzust a ligában, hogy hogyan legyenek a sztárok a csapatuk igazi vezérei.

A Timberwolvesnál lehet még egy távozó, miután eldőlt, hogy Nikola Pekovic az egész idényben nem fog játszani, ezt Glen Taylor tulajdonos jelentette be - a montenegrói center Achilles- és bokaproblémákkal küzd továbbra is, ezért elképzelhető, hogy kivásárolják.

Jason Jones (Sacramento Bee) információi szerint a Sacramento Kings dobóhátvédje, Ben McLemore hónapok óta eladó - tavaly már csak 21.2 percet átlagolt, idén nyáron pedig a nyakára hozták Arron Afflalót és Malachi Richardsont is.

A Golden State Warriors grúz centere, Zaza Pachulia Anthony Slaternek (San Jose Mercury News) azt nyilatkozta, hogy elég komoly pénzről mondott le azért, hogy a 2015-ös bajnok játékosa legyen - részletekbe nem akart belemenni. Fontos neki a pénz, hazudna, ha azt mondaná, hogy nem, főleg hogy nem keresett többszáz millió dollárt, de jövőre újra szabadügynök lesz, majd akkor kiderül, mi fog történni. Egyelőre azonban nem gondol a jövő nyárra, csak a mostani szezonra, hiszen ezért mondott le pénzről is. Bob Myers elnök azt mondta, hogy nem is nagyon akarta felhívni Pachulia ügynökét, mert nem hitte, hogy tudnak annak a közelében adni neki, amennyit szeretne. A center elmondása szerint Steve Kerr vezetőedzővel is beszélt, ezt követően döntötte el végleg, hogy az oaklandiekhez igazol - őszinte, megbízható embernek tartja a trénert.

A megemlített Bob Myers azt is elmondta Slaternek, hogy az előző két évben megtanulták, mennyire hosszú a szezon - egy maratonfutásnál is fontos, hogy az utolsó 5-10 kilóméterre maradjon szufla. Az elnök beszélt a szezon kezdéséről is: tavaly ugyan elmondta, hogy semmi esélyt nem lát arra, hogy 73 meccset nyerjenek, aztán mégis megtörtént, most viszont szintén nem hiszi, hogy 24-0-lal nyitják majd az évet. Ugyanazt elmondta ezzel kapcsolatban, amit Kerr is: nincs is gond ezzel, mert a fejlődés a lényeges - meg kell ismerniük egymást, ami nem lesz egyszerű.

A Warriors leigazolta Scott Woodot az edzőtáborra - az előző három idényt a spanyol élvonalban, a UCAM Murciánál töltötte, ahol 8.5 pontot és 2.1 pattanót átlagolt 20.2 perc alatt. A Miami Keith Bensonnal írt alá - az előző idényben a D-Ligában, a Sioux Falls Skyforce-nál 13.8 pont, 7.5 pattanót és 1.57 blokkot átlagolt. Az Oklahoma City Thunder Kaleb Tarczewskit, Alex Carusót és Chris Wrightot szerződtette - Caruso a Texas A&M történetének legjobb gólpasszadójaként és labdaszerzőjeként végzett (8.0 pont, 4.7 gólpassz, 2.02 szerzett labda), Tarczewski az Arizonára járt (8.8 pont, 6.5 pattanó). Wright pedig izraeli bajnok lett a Maccabi Rishon LeZionnal az előző idényben. A Chicago Bulls Thomas Walkuppal írt alá - az Austin State egyetemen 18.1 pontot és 6.9 pattanót átlagolt utolsó évében. A Utah Jazz Eric Dawsonnal egyezett meg -  a Fülöp-szigeteki Blackwater Elite-nél 18.2 pont, 15.2 pattanó, 4.7 gólpassz, 2.3 szerzett labda és 2.2 blokk voltak a mutatói.

A végére pedig a Houston Rockets tulajdonosa, Leslie Alexander maradt, aki bejelentette, hogy február 2-án vonultatják vissza Yao Ming 11-es mezét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus