Hírmorzsák 2016-09-27 (21:15)

Doc Rivers szerint nincs különbség köztük és a Warriors között. Durant szerint csak a meze változik, más nem. Klay Thompson magyarázta a "nem áldozunk fel semmit" nyilatkozatát. Iguodala szerint Durant egy szörny, aki minden gondjukat megoldja. Draymond Green nem akar 74 vagy 75 meccset nyerni. Harrison Barnes nem fog Golden State meccseket nézni. LeBron ugyanolyan éhes a sikerre, mintha nem nyertek volna bajnoki címet. Melo szerint soha nem játszott még olyan játékos mellett, mint Rose. Rose próbál olyan jó helyzeteket kialakítani magának, mint Kobe tette. Wall és Beal is beszéltek a viszonyukról. Gobert a Jazznél akar maradni.

A Los Angeles Clippers elnökét és vezetőedzőjét, Doc Riverst a Golden State Warriorsről, illetve arról kérdezték, miképp akarják velük felvenni a versenyt. Rivers annyit mondott erre, hogy szerinte nincs különbség köztük és az oaklandiek között, de ezt persze bizonyítaniuk kell a pályán is. A trénernek vannak kétségei még a Golden State-tel kapcsolatban - elmondása szerint nagyon jól ismeri a liga történelmét, korábban is raktak már össze ilyen szupercsapatokat, és nem mindig lett sikertörténet a vége. Azt is hozzátette a végén, hogy szerinte nagyon is jó helyzetben vannak.

A Warriors kiscsatára, Kevin Durant úgy érzi, hogy gyorsan tud akklimatizálódni új csapatához. KD azt is elmondta, hogy önmaga lesz, ugyanúgy áll majd a játékhoz, mint eddig - semmi nem változott a részéről, kivéve a meze. Szeretné a saját játékát játszani, élvezni a kosárlabdát, ahogy mindig is, aztán a többi jön magától.

Klay Thompsonnál rákérdeztek arra a mondatára, amit még a nyáron nyilatkozott, hogy ők bizony semmit nem fognak feláldozni Durant érkezésével sem. Thompson úgy fogalmazott, hogy szerinte az nem áldozat, amikor egy akkora játékost tudnak szerezni, mint a kiscsatár - olyan dolgokra lehetnek képesek, amikre korábban nem. Nem a pontokról, a percekről vagy a dobásokról beszélt, hanem arról, hogy nem kell feláldozni semmit, ha David West vagy Durant lesz az ember csapattársa. Szerinte sokat erősödtek, amit nehéz is elképzelni, hiszen nagy évük volt az előző idényben. Thompson azt is elmondta, hogy kicsit jobban megismerhette Durantet a nyár folyamán a Team USA-nél. Nem nagyon tudott meg róla új dolgokat, de azt testközelből tapasztalhatta, mennyire önzetlen KD, mert bár az egyik legnagyobb egoja lehetne, mégis mindig két lábbal a földön áll.

Andre Iguodala annyit tett ehhez hozzá, hogy voltak gyengeségeik, lyukak a játékukban, de idén nyáron igazoltak egy szörnyet, aki minden problémájukat megoldja - itt persze Durantre célzott, nem mondjuk JaVale McGee-re...

Csapattársuk, Draymond Green az alapszakasszal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy őszintén szólva nem akar 74 vagy 75 mérkőzést nyerni ebben az idényben, mert brutális meló kell hozzá (Durant érkezésével egyébként is össze kell még gyúrni a játékot, de jó eséllyel meg se próbálnak rámenni még egy ilyen jellegű rekordra ezek alapján).

A Dallas Mavericks kiscsatárát, Harrison Barnest kérdezték, hogy mennyi Warriors meccset fog nézni a most következő szezonban, amire elég konkrét választ adott a Golden State-től elengedett játékos: nullát.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James az Associated Pressnek elmondta, hogy egyéni célja felnőni Michael Jordanhez, az, hogy a legnagyobbnál is nagyobb legyen, de szerinte ennek kellene mindenki céljának lennie. James elmondása szerint ugyanolyan éhes a sikerre, mint korábban, mintha nem is nyert volna semmit. Az lenne a természetes ilyenkor, ha megnyugodna, de miután olyan keményen dolgozott és láthatta is az eredményét az előző idény végén, szeretné újra átélni ezt. A bajnoki ünneplésről annyit mondott, hogy hihetetlen volt, de ezért tért vissza a Cavshez, hogy ez a térség ünnepelhessen végre. Nagyszerű érzés volt számára, hogy köze volt hozzá, hogy feledtethette a clevelandiekkel mindazt, ami a sportban történt velük az utóbbi évtizedekben.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Derrick Rose-t dicsérte - szerinte egyáltalán nem játszott még olyan játékos mellett, mint Rose. Játszott már jó irányítókkal, de ők teljesen más típusúak voltak - ilyen robbanékony játékmesterrel még nem volt dolga, aki ilyen szinten tudja diktálni a tempót az egész mérkőzésen keresztül. Melo úgy gondolja, hogy újra élvezni tudja majd a játékot, márpedig régóta nem érezte így magát ilyen jól.

A megemlített Derrick Rose is beszélt, méghozzá arról, hogy ahhoz, hogy hatékony tudjon lenni, minden labdaleütésnek lényegesnek kell lenni - ő Kobe Bryantet hozta példának, akinek nem volt egy fölösleges mozdulata sem, minden azt készítette elő, hogy a támadások végén jó helyzetből dobhasson, ezért blokkolták vagy zavarták ritkán. Ő is így szeretne játszani - nyilván nem Kobe és nincs is a szintjén, de minél jobb pozíciókba akarja hozni magát, ilyen szintre akar eljutni.

A Utah Jazz centere, Rudy Gobert újoncszerződése utolsó évébe lép, de az újságíróknak természetesen elmondta az ilyenkor szokásosat, hogy csak erre a szezonra koncentrál, most ez a legfontosabb. A hosszabbításával kapcsolatban azt mondta, hogy mindenki tudja, hogy maradni akar a Jazznél (egyébként is korlátozott szabadügynök lesz csak, minden ajánlatot meccselhet majd a Utah). Az olimpia után próbált minél gyorsabban visszatérni a csapathoz, hogy minél előbb elkezdhessen edzeni, úgyhogy nagy formában van.

A Washington Wizards két kezdő hátvédje, John Wall és Bradley Beal beszéltek arról, hogy egyáltalán nem utálják egymást. Wall elmondása szerint mikor van két ilyen játékosa egy csapatnak, akik minden győztes dobást szívesen vállalnának, akkor természetesen vannak nézetkülönbségek, de ezt leszámítva teljesen rendben vannak. Beszéltek erről, mindketten felnőtt emberek - mindenki azt szeretné, ha utálnák egymást, de nem ez a helyzet. A dobóhátvéd annyit tett ehhez hozzá, hogy néha az ember a testvérével is veszekszik, de ettől még szeretik egymást, Ilyen viszony van közte és Wall között is. Néha nem egyezik a véleményük, de ez elő fog fordulni Scott Brooks vezetőedzővel szemben is, viszont csapattársak, hátvédtársak, a gárda két vezérei ők, úgyhogy győzelmekhez fogják segíteni a csapatot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus