Hírmorzsák 2016-09-28 (10:15)

Steph Curry maradni akar a Golden State-nél, nem akar foglalkozni azzal, hogy jövőre szabadügynök lesz. Kerr szerint Pachuliából edző lehet. Iguodala szerint McGee-nek nagyon magas a kosár IQ-ja. A Blazers meze megváltozik a 2017/18-as szezonra. A Portland tulajdonosa szerint minden költést átgondoltak a nyáron. Butler azt akarja Hoibergtől, hogy minden kis hibáját kiemelje. Kawhi Leonard jobb vezér akar lenni. Új dolgokat láthatunk majd Porzingistől. Kupchak szerint MWP tudja, hogy nem biztos, hogy megtartják, beszélt a Lakers céljairól is. Ibaka örül, hogy nincsenek nagy egok a Magicnél. Fournier nem is akart más csapatokkal tárgyalni. Megvan a Cavs szakmai stábja. Újra összeállt a 2004-es Kings.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry jövő nyáron szabadügynök lesz, és természetesen erre is rákérdeztek nála - ő annyit mondott, hogy optimista azzal kapcsolatban, hogy sikerül-e hosszabbítania az együttessel. Persze ettől függetlenül a többi városban feltehetik neki ezt a kérdést még egy párszor, de erre azt válaszolta, hogy reményei szerint nem fogják, mert ezzel majd csak nyáron fog foglalkozni, a válasza pedig nem fog változni az idény során. Megkérdezték, hogy beszélni fog-e Kevin Duranttel, hogyan kezelje ezt a helyzetet a szezon alatt, amire azt mondta, hogy talán, de az biztos, hogy nem hagyja, hogy ez zavart okozzon a csapatnál. Szeret a Warriorsnél játszani, maradni akar, úgyhogy ennyi - most az a fontos, hogy mit fognak hozni az idényben, nem az, hogy mi lesz az off-szezonban.

A Golden State trénere, Steve Kerr Zaza Pachuliát dicsérte - Kerr szerint a grúz center NBA edző lehet a későbbiekben, amennyiben úgy dönt, hogy ezt az utat választja.

És még mindig a 2015-ös bajnokhoz tartozik, hogy Andre Iguodala szerint a Shaqtin' a Fool miatt nagyon rossz a hírneve JaVale McGee-nek, pedig egy nagyon intelligens, magas kosár IQ-jú játékos egyébként.

A Portland TrailBlazershez két hír tartozik. Egyrészt az, hogy jövőre, a Nike hatalomátvételével modernizálni fogják a mezüket, ami a 90-es évek óta nagyjából változatlan maradt - a hírek szerint tavasszal mutathatják be az új dizájnt.

Másrészt az oregoniak tulajdonosát, Paul Allent kérdezték, hogy volt-e fenntartása azzal kapcsolatban, hogy ennyit költöttek a nyáron. Allen azt mondta, hogy mindent tüzetesen átbeszéltek, megvizsgáltak a GM-mel, Neil Olshey-val. Az egyik legnagyobb kérdés Evan Turner leigazolása volt, de az összejött, aztán Meyers Leonard és Mo Harkless hosszabbítása is átgondolt döntés volt. Ezeknek az aláírásoknak komoly anyagi következményük volt, de bíznak a keretben, mert az előző idényben megmutatták, mire képesek. Allen azt is elmondta, hogy nem szokott győzelem-vereség mutatóra tippelni, de szerinte esélyük van arra, hogy sokkal jobbak legyenek, mint voltak - mindenki nagyon bizakodó amiatt, amilyen kapcsolat kialakult a csapaton belül tavaly, illetve amilyen jól összeillett a szakmai stáb és a játékoskeret, erre jöttek még az új fiúk, akik felülmúlták a várakozásaikat. A financiális részről még annyit mondott a tulaj, hogy jól teljesítettek tavaly a bevételeket illetően, és bár a kiadásaik nőnek, a TV-s és az egyéb dolgokból befolyó összeg is magasabb lesz.

A Chicaco Bulls swingmanje Jimmy Butler azt nyilatkozta Vincent Goodwillnek (CSN Chicago), hogy megmondta a vezetőedzőnek, Fred Hoibergnek, hogy nyugodtan használja őt példaként, emelje ki minden kis hibáját. Butler szerint azért fontos ez, mert ha például Doug McDermott vagy Tony Snell látják, hogy így beszél a tréner még vele is, akkor tudni fogják, hogy ők mit kapnak, ha hibáznak. Próbálja ezt sulykolni Hoibergbe minden nap, és szerinte készen is áll erre edzőjük - ő egy játékos, szeretné és szüksége is van arra, hogy keményen bánjon vele a tréner

A San Antonio Spursnél természetesen Tim Duncan hiánya az, ami feltűnő mindenkinek. Kawhi Leonard a San Antonio Express-News munkatársának elmondta, hogy nagyon hiányzik neki az, hogy a legendás magasember nincs ott velük edzésen, a személyisége és a viccei, de azt is hozzátette, hogy még fogalmuk sincs, hogy a játékban mi fog elveszni Duncan távozásával. Leonard elmondása szerint jobb vezér akar lenni, tudni akarja, mi történik a pályán az összes pozícióban, és szeretné a mentalitásával vezetni a csapatot.

A New York Knicks erőcsatára, Kristaps Porzingis a New York Postnak elárulta, hogy a labdakezelése fejlődött az előző idény óta, sokkal magabiztosabb most a labdával a kezében, úgyhogy új dolgokat is láthatnak majd tőle a most következő szezonban, és remélhetőleg még több put-back zsákolást. Tavaly nyáron elkövették azt a kis hibát, hogy csak a felsőtestére gyúrtak, hogy nagyobb legyen, most azonban a lábait is próbálta megerősíteni, így meg tudja majd tartani a pozícióit támadásban és védekezésben is. Sokkal erősebbnek érzi a lábait, így alacsonyabban tud labdát vezetni, hátul pedig szintén lejjebb van a súlypontja, és gyorsabban mozog.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak elmondta, hogy Metta World Peace is tudja, egyáltalán nem biztos, hogy megtartják - igaz, ez a tavalyi edzőtáborban is így volt, mégis sikerült helyet követelnie magának az alapszakaszra is. Kupchak elmondása szerint MWP akart visszatérni, ők megtartották neki a helyet, most pedig a játékosnak kell kiharcolnia azt, hogy maradhasson, ezt például egy éve megtette. A GM-et kérdezték az aranysárga-lilák idei céljairól is, amire annyit mondott, hogy 17 meccsnél többet kell nyerniük (ennyi sikerük volt az előző alapszakaszban), majd hozzátette, hogy nem 1-2-vel. Szeretné, ha szórakoztató kosárlabdát játszanának, ha élveznék a játékot, illetve ha fejlődnek a szezon során.

Az Orlando Magickel a nyár folyamán 5 évre 85 millió dollárért hosszabbító Evan Fournier azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem próbált más csapatokkal tárgyalni, mert fontos volt neki, hogy tovább építkezzen az Orlandónál arra, amit elkezdtek már. Fournier úgy fogalmazott, hogy azt ugyan nem mondaná, hogy pénzről mondott le, mert így is rengeteget fog keresni, de nem akarta más csapatok ajánlatát még csak meghallgatni sem. Jól érzi magát a Magicnél, semmi oka nem volt, hogy elmenjen, a vezetőség is megmutatta, hogy bízik benne, ő pedig hűséges típus.

Másrészt a gárda erőcsatára, Serge Ibaka elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy egy olyan együttesnél játszhat, ahol a játékosoknak egyáltalán nincs nagy egoja, és mindenki csak nyerni akar.

A Cleveland Cavaliersnél lezárult a szakmai stáb ügye, tegnap bejelentette a csapat, hogy hosszabbítottak Damon Jonesszal, Jim Boylennel, Mike Longabardival és James Posey-val, plusz visszatér a bajnokhoz Phil Handy is - Larry Drew-val kiegészülve ők lesznek Tyronn Lue segédedzői.

A végére pedig a 2000-es évek elejének Kingse maradt, akik az edzőtábor első napján összeálltak Elston Turner segédedzővel: a 2004-es csapatból Vlade Divac mellett látható Bobby Jackson, Peja Stojakovic, Brad Miller és Mike Bibby is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus