Hírmorzsák 2016-09-28 (21:15)

Horford szerint furcsa, de jó érzés volt a Celticsnél edzeni. Thon Makernek megrándult a csuklója. McRoberts játéka kérdéses a szezonnyitón (bal lábtörés). Rose azért van a Knicksnél, hogy segítse Melót - szerinte Anthonynak több üres dobóhelyzete lesz miatta. Will Bartonért több csapat is első körös draftjogot adott volna. Kupchak nem foglalkozik Jim Buss határidejével. Nick Young szerint Walton rendszere fekszik neki. Tyronn Lue szerint csapatként kell megoldaniuk a csereirányító szerepkörét. Duncan már visszatért a Spurs edzésére.

A Boston Celtics új centere, Al Horford azt nyilatkozta a keddi edzés után, hogy nagyon furcsa, de jó érzés számára, hogy a Celticsnél játszhat - úgy érzi, ez volt a helyes lépés tőle. Hisz a játékosokban és abban a potenciálban, ami bennük van - nagyon tiszteli az új társait. A nyár elején úgy volt vele, hogy jól érzi magát Atlantában, de ahogy telt az idő, és ahogy találkozott a Bostonnal, úgy vált egyre világosabbá számára, hogy a Celticshez kell igazolnia. A 10. idényére készül a ligában, szeretne bajnoki címet nyerni, és amilyen játékosaik vannak, úgy érzi, erre van is lehetőségük.

A Milwaukee Bucksnál Thon Maker is lesérült - az idei draft 1/10-esének a jobb csuklója rándult meg a nyílt edzés folyamán, visszatért Milwaukee-ba, hogy kivizsgálják.

A Miami Heatnél Josh McRoberts még mindig nem épült fel bal lábtöréséből, komplikációk voltak a rehabjában. A magasember elmondása szerint azért nem lehetett hallani erről, mert vége volt a szezonjuknak - a Toronto Raptors elleni párharc hatodik mérkőzésén sérült meg, a hetedik találkozón játszott, de ott ki is estek. Majdnem egész nyáron járógipszben volt, aztán elkezdett edzeni, de a terhelésre rosszul reagált a lába. Elmondása szerint szeretne a szezonnyitón játszani, de nem fogja siettetni még egyszer a visszatérést, nem akarja ugyanazt a hibát elkövetni.

A New York Knicks irányítója, Derrick Rose Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy azért van a Knicksnél, hogy segítse Carmelo Anthony munkáját, hogy minél több meccset nyerjenek - ez Anthony csapata, és neki az a dolga, hogy ha edzésen Melo kicsit lusta, akkor azonnal rászóljon, motiválja, de ugyanez megvan fordítva is. Rose szerint nem érdeklik a statisztikái, mert amíg nyernek, addig nagyon nyugodtan alszik. Azt is hozzátette az irányító, hogy mivel az ellenfelek szorosabban fogják, ezért Anthonynak több üres helyzete lesz - általában ketten fogják, a magasemberek pedig nem engedik a gyűrűig, úgyhogy sok könnyű dobóhelyzetük lesz, Melo pedig ezeket be tudja dobni.

Miután tavaly nyáron 3 évre 10 millió dollárért hosszabbítottak vele, Will Barton a negyedik helyen végzett az év hatodik embere választáson, több együttes pedig komolyan gondolta a megszerzését - Chris Dempsey (Denver Post) értesülései szerint nem egy csapat próbálta megszerzni a swingmant a Denver Nuggetstől, és első körös picket adtak volna Bartonért. Mint azt a példa mutatja, a coloradóiak is sokra tartják, így nem mondtak le a hasznos cserejátékosról még egy ilyen draftjog kedvéért sem. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy jó kosaras, de ezen már nem lepődik meg senki, majd elmondta, hogy mielőtt labdát fogott volna a nyáron, tanulmányozta a saját játékát, hogy miben hibázott, hol tud javulni. Barton szerint jó csapatuk van, egyénileg jó játékosok alkotják a keretüket, most már minden azon múlik, hogyan sikerül összeszokniuk.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak elmondta, hogy egyáltalán nem foglalkozik a Jim Buss által saját magának adott határidővel - mint ismert, 2014-ben azt mondta a résztulajdonos, hogy lemond a vezetői posztjáról a csapatnál, ha nem lesznek bajnokesélyesek 3-4 éven belül. Kupchak annyit mondott, hogy nem is tudja pontosan, mi hangzott el anno, de ő azzal foglalkozik csak, hogy összeraktak egy fiatal csapatot, ahol a játékosok együtt fejlődhetnek - reményei szerint olyan kosarasok lesznek, akik nyomot hagynak majd a ligán. Mellettük olyan veteránokat szerződtettek, akiknek a segítségével nyerhetnek meccseket.

A Lakers dobóhátvédje, Nick Young azt mondta a hétfői médianapon, hogy Luke Walton rendszere sokkal jobban fekszik neki, mint az ezt megelőző, mert saját maga lehet, és senki nem fog azon csámcsogni, milyen a személyisége. Swaggy P szerint Walton nagyon nyugodt tréner, de tudja, mit csinál.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue Chris Fedornak (Cleveland Plain Dealer) azt nyilatkozta, hogy csapatként kell megoldaniuk a csereirányító szerepkörét. DeAndre Liggins jól nézett ki az első edzésen, ott van Kay Felder, Jordan McRae-t és Iman Shumpertet is tudják használni egyesben, és persze LeBron James is sokat segíthet nekik - mindent ki fognak próbálni, amíg nem találják meg a megoldást.

A végére pedig Tim Duncan maradt - a visszavonult ikon nem sokáig tudott távolmaradni a San Antonio Spurs edzésétől:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus