Hírmorzsák 2016-09-29 (09:45)

Wade úgy érzi, jobban fognak neki menni a hármasok a Bullsnál. Noah szerint LeBron legyőzése a céljuk a PO-ban. Melo szerint Noah mentalitása nagyon kellett a Knicksnek. Rose ideges a tárgyalása miatt. Lue limitálni akarja LeBron játékidejét, James szerint ebben ő és Spoelstra is nagyszerű munkát végeztek az utóbbi években. Marc Gasol biztosan nem játszik az összes meccsen. Alvin Gentry nem tervezi, hogy rendszeresen a Davis-Asik párossal fog kezdeni a Pelicans. Buford szerint átmeneti időszakban van a Spurs. Embiidnek nem nagyon ment a játék az első edzésen. Ben Simmons szerint a védekezés lesz a legnagyobb kihívás irányítóként. Gary Payton II szerződése garantált a Rocketsnél.

A Chicago Bullsnál Fred Hoiberg vezetőedző zöld utat adott Dwyane Wade-nek, aki az üres tripláit rádobhatja új csapatában - a PO-ban behúzódtak róla a védők, hogy a betörései ellen hatékonyabban védekezzenek, így viszont 52.2%-kal dobta a hármasokat. Wade KC Johnsonnak (Chicago Tribune) azt mondta, hogy új korszak lesz ez neki - mindenki azt mondja, hogy nem tud triplát dobni, de eddig senki nem tudott ellene és a legnagyobb erősségei ellen védekezni, így nem is kellett máshoz fordulnia. Ha viszont olyan védelmet kap, ami ellen nem tud betörni, be tudja dobni kintről is - nem Doug McDermott vagy Nikola Mirotic, de magabiztos ő is, és el is fogja vállalni ezeket a helyzeteket. Úgy érzi, jobb százalékkal is fog ez menni most neki, mint korábban.

A New York Knicks centere, Joakim Noah a riportereknek azt nyilatkozta, hogy egyértelműen LeBron James legyőzése a céljuk a PO-ban - tudják, hogy nem egyszerű ez a feladat, de ezt kell kitűzniük célul, ha el akarnak oda jutni, ahova szeretnének. Mindannyian tudják, hogy LeBron testén keresztül vezet az útjuk a döntőbe, őt le kell győzniük.

Csapattársa, Carmelo Anthony Noah-ról beszélt - elmondása szerint teljesen más a játék dinamikája, ha a francia center is a pályán van, mert mindig eléri, rákényszeríti a csapattársait, hogy a lehető legtöbbet adják ki magukból az összes labdabirtoklásnál, mikor a pályán vannak. Ha valaki nem így tesz, az bizony megkapja a magáét, és szerinte erre volt szüksége a Knicksnek. A New York egyébként a bajnokkal, a Cleveland Cavaliersszel kezd október 25-én, amire azt mondta Anthony, hogy komoly teszt lesz számukra, hogy hol tartanak, de úgy érzi, készen fognak állni - csak egy meccs lesz, de azért mégis kiemelten kezelik.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint hiába mondta azt Phil Jackson, hogy Derrick Rose-ra nincs hatással az ellene indult eljárás, nagyon is aggódik emiatt a Chicagóból érkező egyes, sokkal jobban, mint azt mutatja - mint ismert, egy nő azzal vádolja az irányítót és barátait, hogy bedrogozták és megerőszakolták.

Ha már szóba került a Cavs, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Tyronn Lue vezetőedző azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy szeretné limitálni LeBron James játékperceit, mert az a legfontosabb, hogy egészségesen érkezzenek a rájátszásra, mivel ott a legjobbaknak rengeteget kell játszaniuk. James azt mondta, hogy ő minden egyes alkalommal próbál a társai segítségére lenni, de az utóbbi években Lue és Erik Spoelstra is nagyon szépen figyeltek arra, hogy a lehető leginkább kíméljék a testét az alapszakaszban, pedig elég makacsnak tartja magát, ha a játéklehetőségéről van szó. LeBron azt is hozzátette, hogy az elmúlt hat évben rengeteget játszott, hiszen mindig döntős volt, úgyhogy nagyon fontos a csapat szempontjából az egészség.

Hasonló tervei vannak egyébként a Memphis Grizzlies vezetőedzőjének, David Fizdale-nek is Marc Gasollal, ő már a hétfői médianapon elmondta, hogy a spanyol center bizonyos meccseket egészen biztosan ki fog hagyni.

A New Orleans Pelicans trénere, Alvin Gentry is a médianapon mondta el, hogy nem tervezi, hogy rendszeresen az Anthony Davis - Omer Asik magasemberduóval fog kezdeni - Davis fog centerként is játszani, függően természetesen a felállástól. A vezetőedző gyakorlatilag semmi konkrétat nem mondott, mert úgy fogalmazott, hogy úgy fognak felállni, ahogy éppen a legjobbnak érzi. Asik azt mondta, hogy az előző idény pocsékul sikerült számára, rossz szájízt hagyott benne, és most azon dolgoznak, hogy ez megváltozzon - egész nyáron azért edzett, hogy erősebb legyen, jobb fizikai állapotba kerüljön.

A San Antonio Spurs GM-je, RC Buford Tom Orsbornnak (San Antonio Express-News) elmondta, hogy biztosan sok embert felidegesített az idei nyáron, de neki tetszik a jelenlegi keret. Több egészen kiváló játékost is sikerült megszerezniük, akikkel megvan az esély a fejlődésre. Azt mondta, hogy sokkal nehezebb lett volna pótolni Tim Duncant és Manu Ginobilit, ha egyszerre vonultak volna vissza, mint így, hogy külön-külön teszik meg mindezt. Átalakulás közben vannak, és sokkal jobb, hogy ha egy kicsit irányított ez az átmeneti időszak, mintha egyszerre történt volna meg az egész.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid 2014. március 1-je óta nem lépett pályára tétmeccsen, tegnap viszont ott volt a pályán az edzés végén az 5-5 elleni játékban - ahogy arra számítani lehetett, nagyon rozsdás volt még a kosaras, a lábmunkája sem volt jó, az egyensúlyát sem igazán találta, valamint védekezésben voltak gondjai ilyen sebesség mellett. Embiid Keith Pompey-nak (Philadelphia Daily News) azt nyilatkozta, hogy hozzá kell szoknia a játék ritmusához, gyakorlatilag semmi nem ment neki, a labda elkapása és a dobás sem. Idegesítette ez, de folytatnia kell a munkát, unásig kell gyakorolnia mindent - úgy érzi, gyorsan tanul.

Embiid csapattársa, az idei 1/1-es Ben Simmons Jessica Cameratónak (CSN Philly) azt nyilatkozta, hogy a legnagyobb kihívás az lesz számára irányítóként, hogy az ellenfél egyesei ellen hogyan védekezzen - Simmons fog játszani játékmesterként is. Az ausztrál erőcsatár szerint az irányítók sokkal gyorsabbak nála, de azt is hozzátette, hogy ő viszont sokkal magasabb és erősebb náluk.

Egy kis érdekesség: Eric Pincus (Basketball Insiders) forrásai szerint Gary Payton II kontraktusa a Houston Rocketsnél teljesen garantált, így megvan a texasiaknál a 15 fő, aki garantált papírral rendelkezik, elvileg tehát kész az alapszakaszkeretük. A dolog azért érdekes, mert Donatas Motiejunas még mindig korlátozott szabadügynök, és ha őt leigazolják, akkor valakit úgy kell kitennük a keretből, hogy fizethetik az egész éves bérét, annak legalábbis egy részét biztosan.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus