Hírmorzsák 2016-09-29 (20:30)

Paul George MVP akar lenni a most következő idényben. Draymond Green szerint nyugodtan fütyüljön mindenki, a végén úgyis be fogják fogni a szájukat, ő meg nevetni fog. Cameron Payne jobb lábfeje eltört. Beal agyrázkódást szenvedett. Wade szerint Rondo a legjobb irányító, akivel valaha játszott. Popovich szerint Duncan mindig is nehezen kezelhető volt, pláne mióta visszavonult. David West visszamehetett volna a Spurshöz, de Durant hívószavára nem tudott nemet mondani. A Cavsnél több mint 1000 alkalmazott kap bajnoki gyűrűt. PJ Hairston a Rockets edzőtáborában. Anthony Carter 2020-ig kap pénzt ügynöke hibája miatt. 

Az Indiana Pacers kiscsatára, Paul George a Sirius XM NBA Radio adásában elmondta, hogy egyértelműen szeretné megszerezni az MVP címet ebben az idényben, ez az egyik egyéni célja. George elmondása szerint tudja, hogy nehéz lesz, nagy fába vágja a fejszéjét, de úgy érzi, hogy Nate McMillan vezetőedző irányításával és a társai segítségével sikerülhet ez neki - van esélye, amíg önmaga marad, amíg vezérként viselkedik, amíg agresszív marad, és amíg akarja is ezt az elismerést. Nem fogják neki tálcán kínálni, ebben biztos, de úgy érzi, ez az év az övé lehet. A csapatsikerekről annyit mondott, hogy szeretné a konferencia-döntőn túl vezetni az együttest.

Az Oklahoma City Thunder bejelentette, hogy Cameron Payne jobb lábfejében eltört egy csont a keddi Blue-White csapaton belüli meccsen. Az irányító a héten találkozik egy specialistával, azt követően lehet tudni, hogy mi a következő teendő, illetve hogy mennyi időre esett ki pontosan.

Candace Buckner (Washington Post) jelentette, hogy a Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal ma nem edzett, mert tegnap kapott egy könyököst a fejére, és enyhe agyrázkódást szenvedett.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade Chuck Garfiennek (CSN Chicago) azt nyilatkozta, hogy Rajon Rondo a legjobb irányító, akivel valaha játszott. Az edzőtábor első napja után Wade Doug McDermottot emelte ki a többiek közül, mint aki felkeltette a figyelmét - szerinte nagy éve lesz ez a vajkezű kiscsatárnak.

A Golden State Warriors veterán magasembere, David West a médianapon elárulta, hogy lehetősége lett volna visszatérni a San Antonio Spurshöz, de nem tudott nemet mondani Kevin Durant hívószavára. West azt mondta, hogy a Warriors már aznap este megkereste az ügynökét, amikor kiestek a Thunder ellen - azt mondták neki, hogy ha folytatni szeretné a pályafutását, akkor a Golden State nagyon is érdeklődik iránta. Beszélt az ügynöke több játékossal és az edzővel is, aztán mikor Durant is megkereste és azt mondta, hogy szeretné, ha csatlakozna a csapathoz, akkor vált egyértelművé, hogy az oaklandiek játékosa lesz.

West csapattársát, Draymond Greent tegnap kérdezték a riporterek arról, hogy most ők a rosszfiúk, amire annyit mondott, hogy nem érdekli, ki milyen színben próbálja őket feltüntetni, mert csak arra koncentrálnak, hogy kosármeccseket nyerjenek. Ha ők lesznek a rosszfiúk, rendben van, egyébként is mindenhol kifütyülnék őket, úgyhogy mindegy is - neki egyébként is az a legnagyobb öröm, mikor idegenbe mennek, és el tudja hallgattatni a közönséget. Nyugodtan fütyüljék ki őket, a végén úgyis mindenki befogja majd a száját, ő meg nevetni fog. Green azt is elmondta, hogy szerinte ebben az idényben nem fog megváltozni a megítélésük. Az emberek nem szeretik a változásokat, úgyhogy ha valaki változtat, akkor azt nem nagyon viselik el. A céljuk a bajnoki cím, szóval nem foglalkoznak azzal, hogy utálják őket, nem akarják görcsösen elérni, hogy szeressék őket a szurkolók - a végső győzelmet szeretnék elérni, aztán akinek ez nem tetszik, azzal nem tud mit kezdeni.

Ha már szóba került a San Antonio, akkor térjünk ki egy kicsit Tim Duncanre - tegnap este volt arról szó, hogy a visszavonult legenda már beugrott edzésre. Gregg Popovich még a médianapon nyilatkozta le, hogy minden egyes napért 2500 dolláros büntetést kap Duncan, amikor nem jelenik meg - akinek szerződése van, annak általában kötelező a megjelenés a munkahelyén. Azt mondta neki Duncan, hogy neki aztán nincs szerződése, de erre azt válaszolta neki a tréner, hogy szóbeli megállapodás volt köztük, azt gondolta, hogy az ugyanolyan jó. Nagy erőfeszítésükbe kerül, hogy a jó irányba tereljék a magasembert - mindig borzasztóan nehéz volt őt kezelni, most meg pláne, hogy visszavonult.

Maradjunk még a texasiaknál: Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint PJ Hairston edzőtáborszerződést kötött a Houston Rockets-cel. Mivel a Houstonnak már Donatas Motiejunas nélkül is van 15 garantált szerződése, így ennek a lényege csak annyi volt, hogy Hairston D-Ligás játékjoga a Rocketsnél (Rio Grande Valley Vipers) lesz.

A Cleveland Cavaliersnél nem sajnálják a pénzt, ha a bajnoki cím ünnepléséről van szó - Dan Gilbert és társai több mint 1000 teljes és részmunkaidős alkalmazottnak készíttettek bajnoki gyűrűt. Kapnak ilyen ereklyét a jegyszedők, a biztonsági őrök, clevelandi rendőrök és mindenki, aki a kulisszák mögött dolgozott a hazai meccseiken - ez egyébként összesen több mint 1 millió dollárba fáj Gilbertéknek.

A végére pedig egy érdekes történet: Anthony Carter még 2020-ig kap pénzt, méghozzá azért, mert Bill Duffy, egykori ügynöke hibát vétett. Duffy elfelejtett időben szólni a Miami Heatnek, hogy az irányító lehívja a 2003/04-re szóló, 4.1 millió dolláros játékosopcióját, ami több mint 3 millió dolláros veszteséget okozott Carternek - megegyeztek viszont, hogy részletekben, de megkapja ezt a pénzt az ügynöktől az egykori kosaras, aki egyébként két idényt lehúzott a San Antonio Spursnél, egyet pedig a Sacramento Kingsnél segédedzőként, mielőtt idén nyáron visszatért volna a Heathez ugyanebben a minőségben. Carter annyit mondott Manny Navarrónak (Miami Herald), hogy Duffy vállalta a felelősséget a hibájáért, és még 2020-ig kap tőle majd pénzt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus