Hírmorzsák 2016-10-01 (08:00)

Ben Simmons jobb lábfeje eltört. JR Smith-nek évi 10-11 millió dolláros szerződést ajánlott a Cavs, visszautasította. Rondo Top4-be várja a Bullst keleten. Motiejunas valószínűleg a 4.4 milliós QO-t írja alá a Houstonnal. Love-ot nem érdekli, mennyit foglalkoznak még azzal, hogy illik-e a Cavsbe vagy sem. Byron Scott nem foglalkozik D'Angelo Russell-lel. Bosh búcsúzott Miamitől - elmondása szerint nem így akarta megtudni a dolgokat a csapattól. Nowitzki és Parsons "üzengetnek" egymásnak. Rubio mesélt az első találkozásáról Kevin Garnett-tel. Noah nem ment el a West Pointra vacsorázni, mert nem támogatja a háborút. Beal átesett az agyrázkódás-protokollon, már edzhet.

A Philadelphia Sixersről nem nagyon akar lekerülni az átok: tegnap este még arról számolhattunk be, hogy Ben Simmons jobb bokája kiment az edzésen, ám a tüzetesebb vizsgálatok után kiderült, hogy a jobb lábfejében eltört egy csont, így súlyosabb a gond, mint amit először gondolni lehetett. Azt egyelőre nem tudni, pontosan mennyit kell Simmonsnak kihagynia, további vizsgálatok szükségesek ahhez.

Volt egy felépülés is: a Washington Wizardsnál megnyugodhatnak, Bradley Beal átment az agyrázkódás-protokollon, így visszatérhetett edzeni tegnap.

Két "nem-szerződésről" számoltak be tegnap este. Egyrészt Joe Vardon (Cleveland.com) információi szerint a Cleveland Cavaliers évi 10-11 millió dollárt ajánlott JR Smith-nek, aki nem fogadta el ezt a kontraktust - ő a korábbi hírek alapján évi 14-15 millió dolláros megállapodást akar kötni az együttessel, de ez évi 20 millióval több luxusadót jelentene a Cavsnek a most beajánlott pénznél. Másrészt a Houston Rockets és Donatas Motiejunas között nincs megállapodás továbbra sem, egyre valószínűbb így, hogy a litván magasember aláírja a 4.4 millió dolláros QO-ját, jövő nyáron pedig oda megy, ahova akar.

Ha már a Cavs, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Kevin Love-val kapcsolatban még mindig felmerül, hogy mennyire illik ebbe a csapatba, hiába nyertek bajnoki címet. Az erőcsatár tegnap azt nyilatkozta a riportereknek, hogy szerinte ez a kérdés mindig is ott fog lebegni a feje fölött, de őszintén szólva pont nem érdekli ez a dolog.

Volt még egy "nem érdekel-nyilatkozat" a tegnapi nap során, ezt a Los Angeles Lakers volt vezetőedzője, Byron Scott adta a TMZ-nek, mikor arról kérdezték, hogy mit szól D'Angelo Russell legutóbbi megnyilvánulásaihoz, amelyekben egyrészt Luke Waltont dicsérte, másrészt mintha kicsit beszólt volna az előző szakmai stábnak. Scott azt mondta, hogy semmilyen kapcsolata nincs egykori játékosával, de nem is kell, hogy legyen. Egyáltalán nem érdekli, hogy mit mond Russell, mert a hátvédekkel elért eredményei önmagukért beszélnek, úgyhogy nem foglalkozik azzal, hogy az irányító mit nyilatkozik

A Miami Heat erőcsatára, Chris Bosh újra jelentkezett az Uninterruptedon keresztül, ahol elmondta, nem számított arra, hogy így ér véget a pályafutása a floridaiaknál, mert nem hívták fel, nem értesítették arról sehogy, hogy lemondtak róla. Persze tudják mindannyian, hogy ez a liga egy üzlet, de ha valakinek elmond bizonyos dolgokat az ember, és bajnoki címet szereznek együtt, akkor nem a médiából szeretne megtudni dolgokat. Azt is hozzátette, hogy ez nem jelenti azt, hogy vége a karrierjének, hiszen van még másik 29 csapat, egy egész liga, és egy klub véleménye nem tükrözi mindenkiét. Nem ilyen búcsút képzelt el magának, úgyhogy a Heatnél vége a pályafutásának, de egyébként nem - ettől függetlenül többször is elmondta, nehéz volt feldolgozni, hogy így tudta meg a dolgokat.

Bosh búcsúzott a Heat-drukkerektől és Miamitől is egy levélben a blogján. Elmondása szerint a kosárlabdához most csak a barátai és az emlékei kötik. Néhány éve, a Big3 idején olyan játékosokkal játszhatott együtt, akik a liga történetének legtehetségesebbjei közé tartoztak, és arra is emlékszik, hogy milyen szeretetet és mekkora energiákat kaptak a szurkolóktól, akik minden egyes meccsükön ott voltak. Köszönetet mondott Miami városának, mert a dolgok változhatnak, de a szép emlékek mindig megmaradnak. Bosh szerint a Heatnek nagyon tehetséges játékosai vannak, óriási fejlődési lehetőség van bennük, és nemcsak kosarasok, hanem nagyszerű emberek és jó barátok is. Nagyon élvezte a velük való játékot, hogy a mentoruk lehetett, és eljött az ő idejük, hogy megéljék a jobb és a rosszabb időszakokat is Miamiben.

A Chicago Bulls irányítója, Rajon Rondo olvasott egy cikket, amelyben kelet utolsó négy helyére várják a Bullst, de még csütörtökön elmondta a riportereknek, hogy csak nevetett ezen. Rondo szerint a legjobb négy között lesznek a főcsoportban, ez a cél, és meg fogják lepni az embereket.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki még a médianapon mondta el Harrison Barnesról, hogy sokan mondták már neki, hogy mennyit dolgoznak a sikerért, de sose látta őket éjszaka az edzőteremben, míg Barnest igen. Felmerült egyesekben, hogy ezzel az előző kiscsatárnak, Chandler Parsonsnak szólt be a német, de Nowitzki Tim MacMahonnak (ESPN) azt mondta, hogy ezzel inkább Barnest akarta dicsérni, majd azt is hozzátette, hogy Parsons tudta magáról is, hogy nem a munka megszállottja, de nem is mondta soha azt, hogy az. A Memphis Grizzlies játékosa sem maradt adós a jó hangulatú csipkelődésben - szerinte Nowitzki kezd elég idős lenni, valószínűleg aludt, mikor ő az edzőteremben volt.

A Minnesota Timberwolves irányítója, Ricky Rubio arról mesélt, mikor először találkozott Kevin Garnett-tel. Rubio elmondása szerint nagyon izgatott volt, másnap le is ment az edzőterembe egy órával az edzés kezdete előtt, de Garnett már akkor ott volt, és arra gondolt, hogy ez az ember 40 évesen is úgy izzad, mintha a döntő hetedik meccsére készülne. Beszélgettek, majd felhívta az édesapját, hogy elújságolja, hogy beszélt Garnettel, aki tanácsokat adott neki, hogyan fejlődhetne, illetve dicsérte is. Rubio szerint a Timberwolves legendája büszke volt arra, ahogyan irányítja a csapatot, és hogy sok mindent feláldoz a győzelemért.

A végére pedig a New York Knicks centere, Joakim Noah maradt - a csapat tegnap a West Point katonai akadémia kadétjaival vacsorázott, kivéve a francia kosarast, aki nem támogatja a háborút. Noah Al Iannazzone-nak (Newsday) azt nyilatkozta, hogy nehéz helyzetben volt, kettős érzések voltak benne, mert nagyon tiszteli az itteni diákokat, büszke az országra, szereti Amerikát, de nem érti, miért kell háborúzni és egymást ölni. Elmondása szerint nincs zsigerből a katonaság ellen, de nem szeretné, ha a gyerekei háborúba mennének, és olyan dolgokat tennének és látnának, amiket ilyenkor kell.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus