Hírmorzsák 2016-10-02 (10:00)

Currynek nem tetszett, hogy Durantet kifütyülték, KD nem foglalkozott ezzel. Steve Kerr szerint nem akarnak rámenni a 74 győzelemre az alapszakaszban. Rose fegyencedzéssel készül a szezonra, amíg a tárgyalása zajlik. Ben Simmons nagyjából 3 hónapot hagy ki, december-január környékén térhet vissza. Beal kifakadt az újabb sérülése utáni szurkolói reakciók miatt. Lejárt Motiejunas 4.4 milliós QO-ja a Rocketsnél, de még mindig korlátozott szabadügynök. Marion szerint 300 millió dollárt keresne a mostani ligában. McGee frizurája elvonta a figyelmet a teljesítményéről.

Mint arról volt már szó a ma reggeli összefoglalóban, a Golden State Warriorsnél most bemutatkozó Kevin Durantet a vancouveri közönség hangos boo-zással fogadta minden labdaérintésénél, amiről csapattársa, Steph Curry azt nyilatkozta a meccs után, hogy nagyon érdekes meg vicces volt ez, ahogyan az emberek sodródtak az árral és a közhangulattal. Bár Curryt láthatóan idegesítette Durant fogadtatása, maga az érintett nyugodtan nyilatkozott - elmondása szerint neki teljesen mindegy, hogy buzdítják vagy kifütyülik.

Az oaklandiek vezetőedzője, Steve Kerr még a Toronto Raptors elleni mérkőzés előtt nyilatkozta le, hogy egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy 74 mérkőzést nyerjenek, teljesen mindegy, hogy Durantet vagy esetleg Wilt Chamberlaint szerezték-e meg. Nem ő az első, aki elmondja, hogy az alapszakasz-rekord idén nem érdekli őket a kiscsatár megszerzése ellenére sem - Draymond Green a hét elején ugyanezt elmondta már.

Jeff Goodman (ESPN) értesülései szerint Ben Simmons nagyjából három hónapot fog kihagyni műtétjét követően, tehát valamikor december végén vagy januárban térhet majd vissza - természetesen borzasztóan óvatosan kezelik ezt a témát a Philadelphia Sixersnél, nem fogják siettetni visszatérését.

A Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal Candace Bucknernek (Washington Post) kifakadt a szurkolók reakciói miatt a legutóbbi agyrázkódása után - mint ismert, Beal rögtön az edzőtábor elején kapott egy könyököst a fejére, emiatt át kellett esnie az agyrázkódás-protokollon, de többen is jelezték twitteren, hogy nem történt semmi különös, csak a szokásos... Beal szerint úgy csinálnak az emberek, mintha direkt meg akarna sérülni, pedig ezt egyáltalán nem szándékosan csinálja, csak megtörténik. Ebből is fel fog épülni, és visszatér a csapathoz - ez egyébként meg is történt azóta.

Calvin Watkins (ESPN) jelentette, hogy Donatas Motiejunas 4.4 millió dolláros QO-ja lejárt a Houston Rocketsnél. A litván magasember továbbra is korlátozott szabadügynök, és megegyezhet a csapattal egy bizonyos összegért, de az már független lesz ettől a 4.4 milliótól - a két fél találkozott még a tegnapi napon is egy esetleges megegyezés reményében, de nem jutottak dűlőre.

A New York Knicks irányítója, Derrick Rose kedden Los Angelesben lesz hivatalos az ellene és barátai ellen indított megerőszakolási perben, így ha nem születik megegyezés, akkor az edzésekről és néhány előszezonmeccsről biztosan hiányozni fog. A játékost Stefan Bondy (New York Daily News) arról kérdezte, hogy hogyan tartja majd magát formában, amíg nem lesz a csapatnál, amire Rose a helyzetét figyelembe véve furcsa választ adott: az ún. fegyencedzéssel. A szobájában fog felüléseket, fekvőtámaszokat csinálni - a módszert Lamar Odomtól tanulta, mikor először volt a válogatottal a világbajnokságon. Az edzések mellett sokat fog nyújtani, olvasni fog és dokumentumfilmeket nézni.

A karrierje során nagyjából 135 millió dollárt kereső Shawn Marion Jorge Sierrának (Hoopshype) adott interjút, amelyben rákérdeztek nála, hogy a játékát figyelembe véve most mennyi pénzt tenne zsebre, amire annyit mondott poénkodva, hogy 300 milliót - nagyszerű karrierje volt így is, de manapság a határ a csillagos ég. A Mátrix azt is hozzátette, hogy egyáltalán nem bánja, hogy így alakult - valaki megjegyezte neki, hogy 10 évvel korábban született, mint kellett volna, de minden okkal történik, és ő azért is nagyon hálás, hogy ilyen pályafutása volt. Óriási játékosok ellen játszhatott, és nagyon élvezte, hogy nap mint nap kiváló ellenfelei voltak, főleg a nyugati főcsoportban.

A végére pedig JaVale McGee maradt, aki 16 perc alatt 5 ponttal, 4 pattanóval és 3 blokkal, tehát egész jó teljesítménnyel rukkolt elő a Golden State-nél, de a haja legalább ennyi figyelmet kapott:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus