Hírmorzsák 2016-10-03 (09:45)

Collison 8 meccses eltiltást kapott a ligától. Brett Brown szerint egyik csapatnak sincs annyi gondja a sérülésekkel a saját draftoltjaiknál, mint a Sixersnek. A Thunder arra használja a spanyolországi túráját, hogy minél jobban megismerjék egymást, erről beszélt Donovan, Westbrook, Singler és Lauvergne is. A Spursnél ma este nem játszik Gasol, Aldridge, Mills, Ginobili, Green és Parker sem. Laprovittola szerint Argentína Michael Jordanje Ginobili, Garino szerint Manu a példaképük. A Hawks irányítót igazolt, a Timberwolves pedig segédedzőt.

A Sacramento Kings irányítója, Darren Collison 8 meccses eltiltást kapott a ligától - ezt azért a családon belüli erőszakért kapta, amelyet szeptember 2-án beismert a játékmester. Collison ott lesz az előszezonmeccseken, edzhet is a csapattal, de az alapszakasz elejét kénytelen lesz kihagyni - ez nagyjából fél millió dollárjába fáj majd, hiszen a fizetése 8/82-ét automatikusan bukja is az eltiltással.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown azt nyilatkozta a riportereknek, hogy elképzelhető, hogy Ben Simmons sérülését és kihagyását felhasználják arra, hogy a dobását kicsit átformálják, rendbe rakják. Amikor meghallotta, mi történt az ausztrál erőcsatárral, úgy érezte, mintha behúztak volna neki egyet, és szerinte nincs még egy csapat az NBA-ben, amelynek ennyi sérülése lenne a saját draftoljainál, mint nekik. Az elnök, Bryan Colangelo elmondta, amire számítani is lehetett: semmilyen formában nem fogják siettetni Simmons visszatérését.

Ma este Madridban a Reallal játszik előszezonmeccset az Oklahoma City Thunder, és természetesen már napok óta Európában tartózkodik a csapat. Billy Donovan vezetőedző azt mondta, hogy ez a hetük arról szól, hogyan tudnak szorosabb kapcsolatba kerülni egymással, hogyan tudják kihasználni a lehetőséget, hogy megismerjék a másikat. Ha Oklahoma Cityben van az edzőtábor, akkor edzések után általában mindenki hazamegy a családjához, a feleségéhez, most viszont maximalizálni tudják az együtt töltött időt. Russell Westbrook is arról beszélt, hogy fontos, hogy minél szorosabb kötelékeket kössenek most, sok mindent megtanulhatnak a másikról.

Joffrey Lauvergne elmondása szerint az is lényeges, hogy másfajta kosárlabdával fognak most találkozni, mint az NBA-ben, ebből is tanulhatnak. Kyle Singler szerint a csapaton belüli kémia minden sportban fontos - most sok mindent csinálnak együtt, ezek az emlékek pedig megmaradnak örökre. Azt is hozzátette Singler, hogy időbe telik, mire a chemistry olyan lesz, amilyet akarnak. Egyáltalán nem azt a csapatot alkotják jelenleg, amit majd az idény végén fognak, és ezt észben is kell tartaniuk, hogy az egész szezon során tanulniuk, fejlődniük kell ebben a szegmensben is.

A San Antonio Spurs bejelentette, hogy ma este, a Phoenix Suns ellen nem játszik majd Pau Gasol, LaMarcus Aldridge, Tony Parker, Manu Ginobili, Patty Mills és Danny Green sem.

A Spursnél egyébként feltűnően sok argentin van jelenleg, hiszen Ginobili mellett Patricio Garino és Nicolas Laprovittola is a keret tagjai. RC Buford GM elmondása szerint mindkettejük játékát figyelték, de Ginobili befolyása is sokat számított, hogy lehetőséget adtak két honfitársának. Mindkét fiatal elmondta, hogy egy álma vált valóra azzal, hogy Manuval együtt játszhatnak - Laprovittola szerint Argentína Michael Jordanje Ginobili, míg Garino úgy fogalmazott, hogy Ginobili a hősük, az édesapjuk, a példaképük. A legendás dobóhátvéd annyit mondott, hogy szeretne a két fiatalnak segíteni, tehetségesek és keményen dolgoznak.

Az Atlanta Hawks igazolt egyet, Josh Magette náluk folytatja az edzőtáborban, ezzel újra 20 fős a keretük. Az 26 éves irányító az előző idényben a Los Angeles D-Fenders D-Ligás csapatában kosarazott, 11.5 pont mellett 9.1 gólpasszt átlagolt. A Hawksnak szüksége volt egy irányítóra, miután Dennis Schröder egy kisebb bokasérüléssel bajlódik, Jarrett Jack pedig ACL-szakadása után próbál visszatérni.

A Minnesota Timberwolves pedig a szakmai stábját erősítette meg Ed Pinckney-vel - ő korábban 2007 és 2010 között pont a Minnynél kezdte az edzősködést az NBA-ben (korábban négy évet a Villanova egyetemen töltött), 2010-től kezdve 5 éven keresztül pedig Tom Thibodeau segédje volt a Chicago Bullsnál, mielőtt az előző idényben a Denver Nuggets szakmai stábjának tagja lett volna.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus