Hírmorzsák 2016-10-04 (10:00)

Dwight Howard és Whiteside is gyakorolta a nyáron a triplákat, de egyikőjük sem akar shooter lenni. Harden élete egyik legnehezebb döntése volt, hogy lemondta idén nyáron a válogatottat. Ben Simmonst nem engedi játszani az ügynöke az egész idény során? Durant a hivatalos bejelentés előtt megírta Nick Collisonnek, hogy távozik a Thundertől. Sérülések: Steven Adams (boka), Valentine (boka), Gary Harris (ágyék). A Cavs kitette Morelandet, leigazolta Toney Douglast - utóbbi nem tetszett JR Smith-nek. Megvan a Suns kezdője a következő idényre, Brandon Knight hatodik ember lesz. Mozgov saját bevallása szerint egészséges. Copelandet kitette a Pelicans. DeSagana Diop a Jazz szakmai stábjában.

Az Atlanta Hawks centere, Dwight Howard Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal Constitution) bevallotta, hogy a külső dobásán dolgozott a nyáron. Howard szerint fontos a fejlődés és a bizalom - Mike Budenholzer vezetőedző bízik benne, úgyhogy ezzel nincs probléma. Korábban is elkezdett már kintről dobálni, aztán abbahagyta, de nem hagyhatja, hogy a kihagyott dobások vagy bármi más befolyásolják, hogyan játszik a pályán. Azt is elmondta, hogy fiatalabb korában még ő is nevetett, mikor kintről vállalt, ezért nem is vették túl komolyan az emberek, még akkor sem, ha bementek ezek a dobások - ha látják rajta, hogy komolyan veszi a játéknak ezt a szegmensét is, akkor hozzá fog szokni mindenki, sok múlik a mentalitásán. Azt is hozzátette azért a center, hogy nem fog rendszeresen triplákkal kísérletezni.

A Miami Heat centere, Hassan Whiteside a hétfői edzés után maradt triplákat gyakorolni - 11-ből 9-et értékesített is, aztán kiszólt edzőjének, Erik Spoelstrának, hogy tudassa vele, erre is képes. Whiteside Manny Navarrónak (Miami Herald) azt nyilatkozta, hogy sosem lehet tudni, kitől kell majd egy hárompontos, de azt is elmondta, hogy zsákolni még mindig jobban szeret - nem lesz tripladobó, többet láthatjuk majd a gyűrű közelében továbbra is.

Howard volt csapattársa, James Harden Adrian Wojnarowskinak (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy azért hagyta ki a riói olimpiát, mert mindent meg akart tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobb esélye legyen nyerni ebben az idényben a Houston Rockets-cel. Élete egyik legnehezebb döntése volt az, hogy lemondta a válogatottat, de a houstoni és az NBA karrierje szempontjából fontos volt, hogy ezt most meglépje.

Az Oklahoma City Thunder veterán játékosa, Nick Collison tegnap a Real Madrid elleni meccs előtt lenyilatkozta, hogy Kevin Durant röviddel a hivatalos bejelentés előtt küldött neki egy üzenetet, amiben tudatta vele, hogy távozik a csapattól. Természetesen csalódott volt, hiszen régóta játszottak együtt, sok mindent megéltek. Mindig szomorú, ha egy csapattárs távozik, bármennyire is tudják, hogy ez a liga ilyen, most pedig a szokásosnál is jobban megfogta a hír, hiszen Duranttel rengeteg időt húztak le együtt és egy nagyszerű játékost vesztettek el az eligazolásával.

Szintén a Thunderhez tartozik, hogy centerük, Steven Adams a Madrid elleni találkozó első félidejében kificamította a jobb bokáját. Lent maradt a földön az új-zélandi kosaras, majd sántikálva távozott a pályáról, és természetesen nem kockáztatták a játékát a továbbiakban, nem lépett már pályára - egyelőre nem tudni, mennyire komoly a probléma. További sérülések: a Chicago Bullsnál Denzel Valentine-nak a bal bokája ment ki a Milwaukee Bucks elleni összecsapás harmadik negyedében. A Denver Nuggetsnél Gary Harris ágyéka húzódott meg a Toronto Raptors ellen a második negyedben.

És ha már sérülések, akkor itt lehet kitérni arra, hogy Bob Cooney (Philadelphia Daily News) a 97.5 The Fanatic adásában azt mondta, hogy egy megbízható forrása szerint kizárt dolog, hogy Ben Simmons ügynöke, Rich Paul engedje, hogy az ausztrál 1/1-es ebben az évben pályára lépjen. Simmons az ún. Jones-törést szenvedte el a múlt héten, a lábfejében tört el egy csont - Cooney azt mondta, hogy ezzel a sérüléssel nem szokás szórakozni, és a forrása szerint Paul mindent megtesz azért, hogy Simmons visszatérését olyannyira ne siettesse a csapat, hogy egyáltalán ne játsszon ebben az idényben.

A Cleveland Cavaliers kitette keretéből Eric Morelandet, miután a magasember még mindig felépülőben van előző szezonban elszenvedett lábtörése után - a csapat orvosai azt mondták neki, hogy 6-8 hétre van attól, hogy 100%-os állapotban legyen. A Cavs igazolt is egyet, miután megegyeztek Toney Douglasszel - a hátvéd tavaly 61 meccsen 8.7 pontot, 2.3 pattanót és 2.6 gólpasszt átlagolt New Orleansban. Douglas leigazolásáról JR Smith-nek is megvolt a véleménye, aki a csapat hivatalos bejelentése után ennyit írt twitterre: "...".

A New Orleans Pelicansnél is volt egy változás, ők Chris Copelandet tették szabadlistára. A Utah Jazznél a szakmai stáb bővült a 2006-ban a Dallas Mavericksszel döntőt is játszó DeSagana Dioppal, akinek több feladata is lesz a csapat körül - edzéseken fog segíteni az együttesnek, egyénileg fog foglalkozni a játékosokkal, valószínűleg a magasemberekkel, de a videóvágásban, az elemzésben és az ellenfelek feltérképezésében is szerepe lesz.

A Phoenix Suns vezetőedzője, Earl Watson tegnap este lenyilatkozta, hogy a csapat nemcsak az előszezonban kezd az Eric Bledsoe, Devin Booker, TJ Warren, Jared Dudley, Tyson Chandler ötössel, hanem az alapszakaszban is.

A Los Angeles Lakers centere, Timofey Mozgov Mark Medinának (Orange County News) azt mondta, hogy egészséges - mindent meg tud csinálni most is, amit NBA-karrierje korábbi hat évében. A center szerint képes a festékben hatékonyan dolgozni, hátul pedig blokkolni és több dobást nehezebbé tenni, majd rákérdeztek arra is, hogy mi kell ahhoz, hogy olyan teljesítményt nyújtson, mint a 2014/15-ös idényben. Mozgov szerint nemcsak a sérüléseken múlik a dolog (utána műtötték a térdét), hanem azon is, hogy játékba tudjon lendülni - ehhez kell pár hét. Keményen kell kosaraznia, de fontos, hogy sokat legyen a parketten - minél több időt kap, annál jobban vissza tud szokni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus