Hírmorzsák 2016-10-04 (21:00)

Cousinsnak tetszik a Dave Joerger által megálmodott támadójáték - Marc Gasol szerepkörét szánják neki. Lillard szerint túl büszke ahhoz, hogy összeálljon más sztárokkal egy szupercsapatba. Wade szerint Miami már a múltja. Ben Simmonst megműtötték, Cameron Payne-t viszont nem, 6-8 hét múlva vizsgálják meg, hogy játszhat-e. Valentine két hetet kihagy (boka). Irving holnap este nem játszik. Watson szerint Knight kezdő szintű játékos, nagy áldozatot hozott a Sunsért. A Houston jövő nyáron át akarja vinni Llull-t. Giannis Antetorumbo (videó). A Rockets edzői stábjának a lazaságot még gyakorolni kell (videó). Steve Blake felkészült rá, hogy esetleg be kell fejeznie. Vince Huntert kitette a Bulls.

A Sacramento Kings új vezetőedzője, Dave Joerger az első kötelező lépést megtette: elnyerte DeMarcus Cousins támogatását, ugyanis a center Jason Jonesnak (Sacramento Bee) elárulta, hogy imádja az új támadójátékukat. Joerger a tervek szerint sokkal többet akarja használni Cousinst a festék tetején, a center hasonló szerepkört fog betölteni, mint a Memphis Grizzliesnél Marc Gasol - azon is változtatni akar Joerger, hogy a többiek csak állnak és nézik Cousinst, ha a centernél van a labda, sokkal több mozgás várható a kaliforniaiaknál. Cousins elmondása szerint nagyon sokat kell tanulniuk, sok lehetőség van ebben a rendszerben, ami új, más, mint az eddigi, de szerinte ezzel van esélyük arra, hogy a következő szintre lépjenek.

A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard a Sirius XM NBA Radio adásában a szupercsapatokról, sztárok összeállásáról beszélt. Lillard szerint ha valaki úgy dönt, hogy másokkal akar együtt játszani, és ez nem ütközik a szabályokba, akkor megteheti. Annál nagyobb lesz a nyomás, hogy nyerjenek - sokan mondják azt, hogy "csak így tudnak győzni", de végülis a sikerek miatt kosaraznak, úgyhogy ez mindenkinek a saját döntése. Ő nem tenné ezt, mert nem ilyen típus - túl büszke, túl nagy benne a versenyszellem. Azt is hozzátette, hogy ettől élvezetesebb is lesz a liga, hiszen egy "szörnyet" kell legyőzniük, az pedig mindig nagy kaland.

Sérültek, hiányzók. A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue bejelentette, hogy Kyrie Irving nem játszik a holnapi előszezon meccsen. A Philadelphia Sixers 1/1-esét, Ben Simmonst megműtötték, de a csapat egyelőre hivatalos visszatérési időt nem adott meg. Az Oklahoma City Thunder irányítójának, Cameron Payne-nek elvileg ugyanilyen sérülése van, mint Simmonsnak, őt azonban nem műtik, 6-8 hét múlva vizsgálják újra állapotát. A Chicago Bulls trénere, Fred Hoiberg elmondása szerint Denzel Valentine-nak két hetet kell kihagynia bokasérülése miatt, amelyet ma hajnalban szenvedett el - talán az utolsó pár előszezon mérkőzésen pályára tud majd lépni.

Ha már a Chicago: a Bulls kitette keretéből Vince Huntert - a csapat kerete így 18 fős.

És még mindig a Bulls: Dwyane Wade Shams Charaniának (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy nagyon jó érzés volt hallani, ahogy felkonferálásnál mondták, hogy "From Chicago". Wade azt is elmondta, hogy Miami a múltja, most már itt van - az első meccs megvolt, remélhetőleg még nagyon sok következik. 

Arról volt szó délelőtt, hogy a Phoenix Sunsnál kihirdették a kezdőötöst az alapszakaszra is, Brandon Knight pedig csak csere lesz. Earl Watson vezetőedző Paul Corónak (Arizona Republic) elmondta, hogy Knight kezdő szintű játékos, ezzel ő hozta a legnagyobb áldozatot a klubért. Watson elmondása szerint profiként fogadta a hírt Knight, mert tudja, milyen nagy lehetőség előtt állnak - természetesen senki nem szereti, ha csereként használják, de ezzel nincs is semmi probléma, hiszen ennyi versenyszellemnek mindenkiben kell lennie, ha el akar jutni erre a szintre. Knight nem kommentálta a történteket, a helyére bekerülő Devin Bookor pedig annyit mondott, hogy tudta, hogy egyszer kezdő lesz, csak azt nem, hogy ilyen hamar.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Houston Rockets abban bízik, hogy jövő nyáron sikerül átvinniük az NBA-be Sergio Llull-t - a Real Madrid irányítója az előző idényben 12.4 pontot, 4.8 gólpasszt és 2.1 pattanót átlagolt, az Oklahoma City Thunder ellen pedig szintén jól játszott tegnap este. Llullnak 2021-ig van szerződése a Reallal, de minden évben kiléphet belőle, ha az NBA-be igazol - állítólag a Rockets imádja, és eddig is a játékos döntése volt, hogy nem hagyta el hazáját, a texasiak korábban is szerették volna szerződtetni.

Ha már a Rockets, akkor az edzői stábnak ezt még gyakorolni kell:

A 36 esztendős Steve Blake-nek még nincs csapata - ő állítólag a Rocketsre várt, mikor kinevezték Mike D'Antonit, a Houston azonban Pablo Prigionit választotta, és a Clevelandben is reménykedett Mo Williams visszavonulása után, ők azonban inkább Norris Cole és Mario Chalmers felé nyitottak. Blake Jackie MacMullannek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy sosem kellett még ilyen hosszú ideig várnia, ilyenkorra mindig volt csapata. Az irányító a Portland TrailBlazersszel készült az edzőtábor kezdete előtt, és elmondása szerint nyitott edzői posztra is, bár egyelőre még játszani szeretne. Azt is elmondta, hogy van olyan, mikor valaki nem veszi észre, hogy "nyugdíjazták", csak akkor, amikor már nincs állása.

A végére pedig szintén térjünk vissza a Bullshoz: Stacy Kingnek gondot okozott Giannis Antetokounmpo nevének kimondása.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus