Hírmorzsák 2016-10-05 (12:45)

David Blatt elfogadta a Cavs által felajánlott bajnoki gyűrűt. Popovich magányos Duncan nélkül. Jalen Rose és Billups szerint a Knicks nem PO-csapat. Jeff Van Gundy először 1 éves, második alkalommal örökös eltiltással jutalmazná azt a játékost, aki nőt bántalmaz. Boozer kétszer is kikosarazta a Spurst. Reggie Jackson nem edzett, Beverley nem utazik Kínába a Rockets-cel - mindkettejüknek a bal térdével van gond.

A Cleveland Cavaliers volt vezetőedzője, David Blatt David Picknek azt nyilatkozta, hogy egykori csapata felajánlott neki egy bajnoki gyűrűt, amit ő el is fogadott, mert annyira tiszteletre méltó módon ajánlották fel neki - úgy érezték, ő is hozzátett valamit a bajnoki címhez. Blatt hozzátette, hogy tudja, ez nem az ő bajnoki címe, de úgy érzi, ő is segített abban, hogy végső győztes lett végül az ohiói franchise - azért fogadta el a gyűrűt, mert úgy érezte, hogy a Cavsnél úgy gondolják, kiérdemelte ezt, nemcsak úgy odavetették neki muszájból.

A San Antonio Spurs trénere, Gregg Popovich csapata első előszezon mérkőzése előtt azt nyilatkozta, hogy egy kicsit magányosnak érzi magát Tim Duncan nélkül - 20 évig dolgoztak együtt, ami rengeteg idő. Megint elmondta az edzőlegenda, hogy szívesen látják a nyáron visszavonuló magasembert, ha mondjuk meg akarna nézni 1-2 játékost, csapatot, beállna egy kicsit edzeni, vagy velük tartana az egyik idegenbeli túrára. Popovich azt is bevallotta, hogy abban reménykednek, hogy ez "megfertőzi" kicsit Duncant, aki emiatt szeretne majd nagyobb szerepet is vállalni.

Ha már Spurs, akkor itt lehet kitérni arra, hogy RC Buford GM Jackie MacMullannek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy Carlos Boozer kétszer is kikosarazta őket - mint ismert, az erőcsatár Kínában folytatja a pályafutását. Először úgy volt, hogy a júniusi minicampen ott lesz, aztán abból semmi nem lett, majd arról is volt szó, hogy a nyári ligában megnézik, de azt is visszautasította Boozer - ezek után léptek tovább, mert úgy voltak vele, hogy ha nem tudják megnézni, nem tudják, hogy mire képes még, akkor pedig nem foglalkoznak vele.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Detroit Pistons irányítója, Reggie Jackson nem edzett a tegnapi nap folyamán, mert a bal térdével van valami gond. A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey azt nyilatkozta Calvin Watkinsnak (ESPN), hogy Patrick Beverley nem utazik el a New Orleans Pelicans elleni két kínai meccsre, neki is a bal térde fáj.

Ha már a Rockets: a New York Knicks 68-42-re is égett ellenük ma hajnalban, Jalen Rose pedig azt mondta, hogy egyáltalán nem tartja a Knickst PO-csapatnak. Szakértő-társa, Chauncey Billups egyetértett - egyrészt nem elég mély a keretük, másrészt Billups szerint a Triangle egy pocsék rendszer.

És a végére maradjunk még egy kicsit ennél a találkozónál, amelyet Jeff Van Gundy szakkommentált egyébként, és szóba került Derrick Rose, illetve az erőszakolási ügye - a játékos ma távozik a csapattól, megy Los Angelesbe a tárgyalásra. JVG szerint Rose ügye kihatással van a Knicks egész szezonjára, hiába tagadja ezt mindenki, nagyon sokat számít. Nemrég Darren Collisont tiltotta el a liga családon belüli erőszak miatt, de Van Gundy szerint nem voltak elég erélyesek. Ő azt javasolná, hogy minden nők elleni erőszak azonnal 1 éves eltiltást érjen, a második alkalommal pedig örökös száműzetést a ligából. Egy valamit megtanult az egykori tréner: az ilyen viselkedés sosem egy hiba, hanem valakinek a választása, hogy erőszakos cselekedetet követ el. Szerinte többet kellene tenniük ennek visszaszorítására.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus