Hírmorzsák 2016-10-05 (20:00)

A Pistons elkezdett nézelődni az irányító-piacon Reggie Jackson bal térde miatt. Ibaka bal térde rendben van. Thibodeau szerint jobb edző lett az elmúlt egy évben - tanulmányozta más csapatok pihentetési és sérülésmegelőzési technikáit is. MWP 60-as mezszámmal akart játszani idén Kobe utolsó meccse miatt. Brandon Knight tiszteli Earl Watsont azért, ahogy kezelte a padra ültetését. Llull kivásárlási ára 12 millió euró. Norris Cole Kínában folytatja.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Detroit Pistons olyannyira tart Reggie Jackson délután már megírt térdsérülésétől, hogy elkezdett szétnézni a piacon az irányítók között arra az esetre, ha az idény elején is hiányozna a játékmester. Maga Jackson a helyi lapoknak azt nyilatkozta, hogy évek óta gondja van már a bal térdszalagjaival.

Jackson egykori csapattársa, a nyáron az Orlando Magichez igazoló Serge Ibakának is a térdével vannak problémái, de az MRI semmi komolyabb gondot nem mutatott ki, amitől meg is nyugodtak a floridai együttesnél. Ibaka elvileg a ma esti meccsen is játszani fog - Frank Vogel vezetőedző szerint erre számítottak, de az eredmények után nyugodott meg mindenki.

A Minnesota Timberwolves vezetőedzője, Tom Thibodeau úgy gondolja, hogy jobb edzővé vált az elmúlt egy évben - bár nem volt egyetlen csapat trénere sem, ettől függetlenül 13 olyan NBA csapat volt az előző szezonban, ahol vagy megnézett edzéseket, vagy együtt is ebédelt a szakmai stábbal. Thibodeau a saját elmondása szerint sokat tanult a különböző pihentetési és sérülésmegelőzési technikákról. A tréner azt is elmondta Brian Windhorstnak (ESPN), hogy tetszik neki a keret magja, és próbálja jobban megismerni a játékosokat, így jobban fogja tudni, pontosan mire is van még szükségük - ezért sem lépett nagyobbakat ezen a nyáron. Ricky Rubio szerint érezni minden edzésen az intenzitást - Thibodeau kemény, de jó értelemben. A vezetőedző szerint olyan ez, mintha házat építenének, és egyelőre még csak az alapokat próbálják lerakni.

Volt szó korábban Sergio Llull-ról, illetve arról szó, hogy a Houston Rockets szeretné őt átvinni jövő nyáron az NBA-be. Nem lesz olcsó a dolog, a Marca spanyol napilap értesülései szerint ugyanis 5 millió euróról 12 millió euróra nőtt a kivásárlási ára a legutóbbi hosszabbításakor, amellyel 2021-ig kötelezte el magát a Real Madridhoz.

A Cleveland Cavaliersnek egy opcióval kevesebb az egyes posztra: Norris Cole aláírt Kínába, a Shandong Golden Stars játékosa lesz, így addig nem térhet vissza az NBA-be, amíg tart csapata szezonja.

A Phoenix Suns hátvédje, Brandon Knight a tegnapi edzés után nyilatkozott arról, hogy ebben az idényben csak csere lesz. Knight azt mondta, hogy majd meglátja, hogyan alakulnak a dolgok, nem akar jósolni - annyi biztos, hogy mindent meg fog tenni, profin áll a dologhoz, pozitív marad. Annyit mondott a hátvéd, hogy nagyon tiszteli Earl Watson vezetőedzőt, mert előre szólt neki - őszinte, egyenes embernek tartja, és ezért szeret Watson játékosa lenni, mert egy csomó edző nem így kezelte volna ezt a helyzetet.

A végére pedig Metta World Peace maradt, aki Bill Oramnek (Orange County Register) elmondta, a 60-as mezszámot szerette volna, méghozzá Kobe Bryant utolsó meccse miatt, amelyen 60 pontot dobott a legenda áprilisban. A tervét az húzta keresztül, hogy későn kapott szerződést a Los Angeles Lakerstől, így jóval a határidő után jelezte csak a ligának, hogy vinné a 60-asat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus