Hírmorzsák 2016-10-06 (10:00)

Wade gondolkodott a Cavsen a nyáron, de nem lett volna jó fit, gyűrűje meg már van három. Randolph csere lesz a Memphisnél a most következő idényben, JaMychal Green kezd a helyén. A Clevelandnél többre értékelik, ha valaki illik a csapatba, mint a tehetséget. Reggie Jackson (6-8 hét) és Gary Harris (4-6 hét) is kihagyják a szezon elejét. Kerr szerint Curry is tudja, hogy idén nem fog 400 hármast dobni. Lowry jövő nyáron kilép szerződéséből, de maradni akar a Raptorsnál. Danny Green megműttette a szemét a PO-kiesés után. Porzingis európai rekordösszegért szerződött az adidasszal. Nowitzki kardoskodott a Rondo-cseréért. A Clippers tényleg költözni akar 2024-ben a Staples Centerből. A Bucks kitette Jabari Brownt.

A Memphis Grizzlies bejelentette, hogy a következő idényben Zach Randolph a cserepadról fog érkezni - valószínűleg JaMychal Green fog kezdeni négyes poszton. David Fizdale vezetőedző szerint Z-Bo jól fogadta a hírt, és szerinte egyértelmű esélyes az erőcsatár az Év Hatodik Embere díjra.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade Leo Sepkowitznak (SLAM Online) elmondta, hogy Miamiben 41 millió dollárt kapott volna, Chicagóban pedig 47 milliót ajánlottak neki, nem a pénzen múlott a dolog. Gondolkodott a Cleveland Cavaliersen is, de oda nem illett volna a játéka, és szerinte azért nem lett volna értelme odaigazolnia, csak hogy gyűrűt nyerjen - van már neki három, úgyhogy nem volt arra rászorulva, hogy mindenképpen ezt hajhássza. Chicagóba akart igazolni, és nem is morfondírozik már ezen, mert akkor jönnek a kérdések, hogy mit kellett volna tennie, vagy mi lett volna, ha... Márpedig ő nem így éli az életét.

A Cavsnél David Griffin GM a ma hajnali előszezon mérkőzés alatt mondta el, hogy nem kell nagy potenciállal bíró, de lutri játékosokat igazolniuk, sokkal inkább olyanokat keresnek a csapatba, akik illenek a mostani maghoz, és főleg emberileg beleillenek az összképbe. Griffin szerint simán feláldoznak némi tehetséget annak érdekében, ha valaki be tudja dobni az üres tempókat és megtesz mindent a csapatért.

A Golden State Warriors trénerét, Steve Kerrt kérdezték, hogy mi lesz a dobások elosztásával most, hogy Kevin Durant is a csapatban van, amire annyit mondott a vezetőedző, hogy szerinte Steph Curry is tudja, hogy idén nem fog 400 hármast értékesíteni.

A sérülésekhez tartozik, hogy tegnap este kiderült, Reggie Jackson egészen biztosan kihagyja az idény elejét, miután bal térdszalaghúzódása miatt 6-8 hetet pihennie kell - Stan Van Gundy elmondása szerint keresnek irányítót, de leginkább a nyáron igazolt Ish Smith-re fognak támaszkodni, amíg nincs Jackson. A Denver Nuggets dobóhátvédje, Gary Harris 4-6 hétig nem lesz bevethető, miután részlegesen elszakadt egy izom az ágyékánál - ez nem akkora gond a Denvernek, az idén draftolt Jamal Murray, Malik Beasley páros mellett Will Barton is bevethető kettes poszton.

A San Antonio Spurs dobóhátvédjének, Danny Greennek még a csapat PO-kiesése után megműtötték a szemét, ami segített is a látásának javulásában, de Green Michael C. Wrightnak (ESPN) elmondta, hogy nem akarja erre fogni azt, hogy a 2015-ös naptári évben 30.1%-kal tüzelt kintről. A játékos elmondása szerint vannak jobb és rosszabb évek - van, amikor a csapaton belüli kémia van hatással a dobóteljesítményre, van, hogy sérülés, van, hogy mentálisan kell összerakni magad, és van olyan, hogy egyszerűen nem megy. Próbálja magát mentálisan és fizikálisan is top állapotba hozni, és össze akar szokni minél hamarabb a többiekkel, így a saját kedvenc helyeiről sokkal jobban dobhat, mint tavaly.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry Adrian Wojnarowskinak (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy jelenlegi tervei szerint ki fog lépni szerződésének utolsó, 12 millió dollárt garantáló évéből, így nyáron szabadügynök lesz, viszont hosszabbítani akar a kanadiak klubbal. Szerinte ha valaki a franchise első számú embere, ő viszi a hátán a klubot, és mindent meg is tesz az együttesért, akkor könnyen meg kell tudni egyeznie a két félnek. Szerinte ez olyan szituáció, amikor az adott kosarasnak nem kell más csapattal beszélnie, ahogy például DeMar DeRozannek sem kellett idén. Úgy érzi, hogy július elsején, éjfél után egy perccel meg kell lennie az egyezségnek - ha nem, akkor körbenéz, hogy milyen opciói vannak még.

A Milwaukee Bucks kitette keretéből Jabari Brownt.

A New York Knicks magasembere, Kristaps Porzingis az adidasszal aláírt egy cipőszerződést, amellyel évi 3 és 6 millió dollár között kereshet, a bónuszoktól függően - a Nike-nak október közepéig van lehetősége meccselni ezt az ajánlatot, de a hírek szerint nem fogják megtartani, ők egyébként 2012-ben évi 25.000 dollárért szerződtették az akkor még csak 17 éves lett játékost. Az adidas és a Nike mellett az Under Armour és több kínai cipőgyártó is próbálta meggyőzni Porzingist, hogy náluk írjon alá. Erről annyit mondott az érintett Nick De Paulának (The Vertical, Yahoo Sports), hogy a Nike és az adidas is első osztályú márkák, bármelyiket képviselheti, az megtiszteltetés lesz számára. Rengeteg figyelmet kapott tőlük, de az ügynökei intézik a részleteket. Ez a cipőszerződés egyébként a legnagyobb, amit valaha európai játékos kötött az NBA-ben.

A Los Angeles Clippers tulajdonosa, Steve Ballmer Dan Woike-nak (Orange County Register) elmondta, hogy igazak a hírek, miszerint próbálnak lehetőségeket keresni egy saját, direkt kosárlabdameccsekre felhúzott stadion építésére. A Clippers 2024-ig van a Staples Centerhez kötve, de Ballmer elmondta, hogy egy ilyen ötlettel nem lehet 6 hónappal korábban előállni, hiszen meg kell keresni a megfelelő helyet, be kell szerezni egy csomó engedélyt, ki kell alakítani az épület környékét is, úgyhogy most nézik meg a lehetséges opciókat - Inglewoodban, a Los Angeles Rams új stadionja mellett, vagy a Westside-on lehet majd az új csarnok, de annyi biztos, hogy a városból nem költöznek ki.

A végére pedig a Dallas Mavericks és a Rajon Rondo-csere maradt, Tim MacMahon (ESPN) erről beszélt a Dunc'd On Podcastben Nate Duncannel. MacMahon szerint Rick Carlisle vezetőedző megmondta a csapatnak, hogy nem akarja a Boston Celtics akkori játékmesterét, mert meg fogja ölni a spacinget, nagyon rossz fit lesz a csapatba, viszont Dirk Nowitzki azt akarta, hogy meghúzzák ezt a lépést, és ekkor Carlisle is megadta magát. MacMahon elmondása szerint Nowitzki két irányító megszerzéséért kardoskodott: az egyik Jason Kidd volt, aki nehezen kezdett, de végül gyűrűhöz segítette a klubot, az nagyon bejött, Rondo viszont katasztrófa lett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus