Hírmorzsák 2016-10-06 (20:45)

Paul George szerint a Pacers 115 pontot átlagolhat a most következő idényben. Steve Nash szerint a Warriors minden idők legjobb csapata lehet támadásban. Durant szerint a Golden State-nél lazák, mégis fegyelmezettek - jobban élvezi a játékot, mint korábban. Roberson nem foglalkozik a szerződésével. Westbrookot Jordan fogja beiktatni az Oklahoma Hírességek Csarnokába. Fariedet cserélné a Nuggets. Cody Zeller még mindig nincs játékra kész állapotban (térd). Stan Van Gundy szerint Reggie Jackson sérülése sokkal rosszabbkor is történhetett volna. Thibodeau beszélt a védekezésről és a triplákról is.

Az Indiana Pacers kedden játszotta első előszezon meccsét, amely után több játékos is lenyilatkozta az Indianapolis Starnak, hogy mennyire más volt nagy tempóban játszani, sokszor elfáradtak még ebben. Paul George azt is hozzátette, hogy az új vezetőedző, Nate McMillan alig hívott játékot, talán ötöt az egész meccsen az időkérések vagy alapvonali bedobások után - nagyon szabad a támadójátékuk, ezt pedig még mindenkinek szoknia, tanulnia kell, mert eddig egy kötött rendszerben játszottak. Időbe telik még, de ha megszokják ezt, szerinte könnyedén átlagolhatnak meccsenként akár 115 pontot is.

A Golden State Warriors tanácsadójaként dolgozó Steve Nash a San Francisco Chroniclesnek mondta el, hogy szerinte az oaklandi együttesnek esélye van arra, hogy minden idők legjobb csapata legyen támadásban - ez egyelőre még csak lehetőség, de a potenciál ott van bennük. A kanadai irányítólegenda szerint amennyiben feláldozzák magukat, és olajozottan megy a játékuk, akkor olyanok, mint egy gyönyörű zene - ha hozzászoknak az új helyzethez, és meglesz a csapaton belüli megfelelő kohézió, akkor szerinte a Warriors játékának nincs felső határa. Azt is hozzátette Nash, hogy a gárdánál a védekezést hangsúlyozzák leginkább - úgy vannak vele, hogy védekezésben akarnak a legjobbak lenni, a támadójáték pedig majd jön magától.

A nyáron a Golden State-hez igazoló Kevin Durant arról mesélt Anthony Slaternek (San Jose Mercury News), hogy az Oklahoma City Thundernél hozzászokott egy bizonyos stílushoz az edzéseken, de a Warriorsnél mindenki nagyon laza, ugyanakkor mégis fegyelmezettek, így egyszerűen jobban élvezi a játékot, mint bármikor korábban. Rákérdeztek nála, hogy akkor a Thundernél nem élvezte-e, de azt válaszolta erre, hogy ezt egyáltalán nem mondta. KD szerint mindenki nagyon koncentrál a 2015-ös bajnoknál, de tudják, hogy ez egy játék, amit élvezni kell, ez pedig természetesen nagyon fekszik neki.

Arról is beszélt a kiscsatár, hogy Steve Kerr rábírta, hogy változtasson néhány szokásán - ha nincs nála a labda, akkor sem álldogál, hanem folyamatosan mozognia kell, segítenie a társait, hogy minél üresebb dobóhelyzetbe kerüljenek. Hozzátette, hogy rengeteget kell még tanulnia ebből a játékból, mert egyáltalán nem annyira okos, mint amennyire gondolta magát. Elmondása szerint a "Thunder-könyv" véget ért, bezárta, és már csak előre tekint - nem akar beszólni az Oklahoma City Citynek vagy a volt csapattársainak, egyszerűen már nem néz a múltba, csak a felkészülésre koncentrál.

Ha már szóba került a Thunder, akkor térjünk ki egy kicsit Andre Robersonra, akit Jorge Sierra (Hoopshype) kérdezett arról, hogy újoncszerződése utolsó évébe lép. A dobóhátvéd azt nyilatkozta, hogy nem igazán foglalkozik most ezzel, az ügynökeire hagyja az ezzel kapcsolatos dolgokat, ő meg csak a játékra koncentrál. A csapat az első és a kosárlabda, csak ez érdekli, a szerződése pedig majd megoldódik magától, attól függ úgyis, milyen teljesítményt nyújt a pályán. Megkérdezték tőle, hogy Russell Westbrook hosszabbítása javította-e a csapaton belüli morált, amire azt válaszolta, hogy igen, mert egyébként nehéz helyzetben lettek volna - nagyszerű érzés, hogy az irányító marad a csapatnál és hisz a klubban.

A megemlített Russell Westbrook november 17-én bekerül az Oklahoma Hall of Fame-be, ahova Michael Jordan fogja beiktatni a hírek szerint.

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Denver Nuggets az utóbbi két évben folyamatosan próbálta elcserélni Kenneth Fariedet, és ugyanez a tervük a most következő szezonra is - állítólag többet szeretnék együtt játszatni Nikola Jokicot és Jusuf Nurkicot.

Sok sérülés van így szezon előtt, de van egy nyár óta húzódó: a Charlotte Hornets centere, Cody Zeller nem meghatározott ideig nem léphet pályára, mert megzúzódott a jobb térde. Steve Clifford vezetőedző szerint még non-kontakt edzést sem végez Zeller, úgyhogy nem mostanában várható a felépülése - eredetileg a rájátszásban sérült meg, majd újra érezte a problémát a Team USA felkészülése közben. Távollétében Roy Hibbert a Hornets kezdőcentere.

Ha már sérülés, akkor itt lehet megemlíteni a Detroit Pistons elnökét és vezetőedzőjét, Stan Van Gundyt, aki Reggie Jackson kiesése miatt nem esett kétségbe. Elmondása szerint 4-6-8 hétről van szó, de abból 3 az előszezonban van, nagyjából 10 meccset kell kihagynia az alapszakaszból az irányítónak, és azt is novemberben. Nem örül a helyzetnek, de történhetett volna sokkal rosszabbkor is Jackson kiesése. Az első számú játékmester helyére beugró Ish Smith elmondta, hogy mindenki tudja, hogy működik ez - ha lehetőség adódik, akkor ki kell használni, tartania kell a frontot, amíg Jackson nincs. Smith elmondása szerint nagy barátok Jacksonnal, az egyetem óta ismerik egymást, úgyhogy gyors felépülést kíván neki, mert nagy szükségük van rá.

A Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője, Tom Thibodeau Brian Windhorstnak (ESPN) elmondta, hogy meg kell érteniük a játékosoknak, hogy védekezésben nem pihenhetnek - sokat kell beszélniük, minden dobást meg kell próbálniuk megzavarni, és nem szabad félúton abbahagyniuk a védekezést. Karl-Anthony Towns szerint a tehetségük és a magasságuk, fizikai adottságaik is megvannak ahhoz, hogy sokat javuljanak hátul, egyszerűen fegyelmezettebbnek kell lenniük. Ő például nem fél bevallani, ha nem tud valamit, tanulni akar. Thibodeau arról is beszélt, hogy 9 triplát engedtek meccsenként az ellenfeleknek, de csak 5.5-et dobtak, ez pedig olyan, mintha 10 pont hátrányban kezdenék a meccseket - csökkenteniük kell ezt a különbséget. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus