Hírmorzsák 2016-10-08 (13:30)

Haywardnak 6 hetet ki kell hagynia (ujjtörés). A Hornetsnek jelenleg nem kell Monroe. A Kings visszautasította a McLemore-MCW cserét. Kidd szerint Carter-Williams a liga egyik legjobb perimétervédője lehet. Llull-nak garantált komoly feladatkör kell a Rocketsnél, hogy elhagyja a Real Madridot. Tristan Thompson két meccsek kihagy (lábfej). LeBronnak se jött be a League Pass és az nba.com. Embiid azt kérte a Sixerstől, hogy Joel "The Process" Embiidként mutassák be a meccsek előtt. Lehet, hogy Bayless nem lesz bevethető az alapszakasz elején (csukló). Nowitzki szerint Bogut elzárásai miatt nem csoda, hogy Steph Curry mindig üresen volt. Ginobili szerint Leonard Duncan-típusú vezér lehet. A Suns számolja, ki hányszor pacsizik. Kitett játékosok: Wroten (Grizzlies), Ochefu (Wizards).

A Utah Jazznél is megkezdődött a sérüléshullám, miután a tegnapi edzésen eltört Gordon Hayward egyik ujja a bal kezén, a csapat legnagyobb sztárjának pedig 6 hetet kell kihagynia - a szezon első három hetében tehát nem lesz bevethető.

Marc Stein (ESPN) jelentett több pletykát is. Egyrészt a Charlotte Hornets egyelőre nem érdeklődik Greg Monroe iránt - volt arról szó, hogy Jeremy Lamb és Spencer Hawes menne érte cserébe, de mostanában biztos nem. Másrészt a Bucksot a Sacramento Kings is visszautasította, onnan ugyanis Ben McLemore-t hozta volna el a Milwaukee, de Michael Carter-Williams nem kellett a kaliforniaiaknak.

Jason Kidd vezetőedző a Sirius XM NBA Radiónak annyit mondott az MCW-t érintő hírekről, hogy kedvelik az irányítót, a pletykák pedig részei a ligának. Kidd szerint Carter-Williams rengeteget dolgozott a nyáron, ez pedig meg is mutatkozott az első előszezon meccsen, Chicagóban, ahol csereként is a legjobb lepattanózójuk volt. A tréner azt is hozzátette, hogy szerinte segítségükre lehet MCW, aki az egyik legjobb periméter-védő lehet a ligában

Stein úgy tudja, hogy a Houston Rocketsnek csak akkor van esélye Sergio Llull-ra, amennyiben fontos szerepet ígérnek neki a klubnál, különben nem lép ki szerződéséből a Real Madriddal - Stein egyébként menedzselhető kivásárlási árról beszél, míg a Marca 12 millió eurót emlegetett az elmúlt napokban, itt valamelyik info biztosan nem stimmel.

A Cleveland Cavaliersnél nem akarnak kockáztatni, úgyhogy Tristan Thompson nem lép pályára a következő két mérkőzésen - ma este a Philadelphia Sixers lesz az ellenfelük, hétfőn pedig az Atlanta Hawks. Thompsonnak állítólag a bal lábfeje fáj, és még mielőtt nagyobb lenne a gond, gyorsan megelőzik a problémát.

Az szintén a Cavshez tartozik, hogy LeBron Jamesnek sem nagyon jön be az új nba.com, ő a GameTime applikációra kérdezett rá twitteren a liga hivatalos fiókjánál, hogy nem lehetne-e helyrerakni a meccs-statisztikákat, mire válaszolt is az NBA, hogy már dolgoznak rajta - valaki megkérhetné LeBront, hogy a normál oldalra is kérdezzen rá, mikor lesz használható állapotban...

A Philadelphia Sixersnél Joel Embiid megkérte a csapatot, hogy Joel "The Process" Embiidként mutassák be. Mint ismert, ezen a néven futott Sam Hinkie újjáépülési folyamata, ami közben Embiidet is draftolta a gárda, és amit végül az előző idény közben unt meg a tulajdonosi kör.

Még a Sixersnél maradva: Jerryd Bayless bal csuklója még a szerda hajnali meccsen sérült meg, és komolyabbnak tűnik a gond, mint azt elsőre gondolta az együttes. A hírek szerint nagyon könnyen elképzelhető, hogy kihagyja az alapszakasz elejét az irányító, az MRI ugyanis nem festett túl jól - maga az érintett a mérkőzés után még csak annyit mondott, hogy nem tudja, mi a baj, de nincs túl jó állapotban. Hivatalos bejelentés még nincs azzal kapcsolatban, mikor térhet vissza Bayless.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki Earl K. Sneednek (Mavs.com) Andrew Bogutot dicsérte. A német csillag szerint az utóbbi két hétben megtapasztalhatta, mennyire jó elzárásokat ad az ausztrál center, így nem is csodálkozik már, hogy miért volt mindig üresen Steph Curry a Golden State Warriorsnél.

A San Antonio Spurs argentin dobóhátvédje, Manu Ginobili Melissa Rohlinnak (San Antonio Express-News) azt nyilatkozta, hogy szerinte Kawhi Leonard jó vezére lehet a csapatnak, ahhoz hasonló, mint Tim Duncan, aki szintén az elvégzett munkájával állított példát a többiek elé - Leonardnek sem kell túl sokat beszélnie, csak úgy kell dolgoznia, mint eddig.

A Phoenix Sunsnál érdekes ötlettel álltak elő - a hagyományos statisztikák mellett azt is nézik, ki mennyit pacsizik. Az UC Berkeley pszichológia professzora, Dacher Keltner elvégzett egy kutatást 2015-ben - felmérése szerint azok a csapatok, akiknek a tagjai között több a fizikai kontakt, jobban segítenek egymásnak védekezésben, több elzárást adnak, és összességében hatékonyabban, egységesebben játszanak.

Két játékos elküldéséről jött hír - a Memphis Grizzlies Tony Wrotentől búcsúzott, míg David Pick információi szerint a Washington Wizards Daniel Ochefutól fog elköszönni belátható időn belül, utóbbi hároméves, részlegesen garantált szerződést kapott a nyáron.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus