Hírmorzsák 2016-10-10 (10:05)

Wade szerint nincs annyi feladata, mint Miamiben, szabadabb, ezért dob jobban. Rubio még mindig szerepel a Timberwolves terveiben - abban reménykednek, hogy olyan hatással lesz rá Thibodeau, mint volt Rose-ra vagy Nate Robinsonra. Hornacek szerint Phil Jackson nem szól bele abba, hogyan játszanak, csak hozzáad a dolgokhoz - arról is beszélt a Knicks trénere, hogy miért nem szeretik sokan a Triangle-t. A Golden State-et oltották az elnökjelölt vita közben is (a háttérben). A Warriors kitette keretéből Elgin Cookot és Scott Woodot.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade eddig 5/7 a triplavonalon túlról az előszezonban - a tavalyi PO-ban 52%-kal dobta a hármasokat, karrierszinten viszont csak 28.4%-kal. Wade azt mondta erről, hogy szabadabban érzi magát, teljesen más most, mint Miamiben volt. A Heatnél tavaly úgy építették fel a rostert, hogy ő volt az irányító, nem a tripladobó. A rájátszásban változott ez, kevesebb feladata lett, és jobban is ment neki kintről. Azt nem mondja, hogy 52%-kal fogja dobni a hármasokat, mint a PO-ban, de Fred Hoiberg vezetőedzővel az edzőtábor elején beszélgettek erről, hogy nyugodtan vállalja el a helyzeteket. Lesznek olyan meccsek, mikor pocsékul fog dobni, és erről beszél majd mindenki, aztán viszont lesznek olyanok is, amik kiegyensúlyozzák ezeket a rosszabb teljesítményeket.

Frank Isola (New York Daily News) információi szerint bár Kris Dunn draftolása óta Ricky Rubio elcseréléséről több pletyka is felröppent, többek között egy Jimmy Butler-féle tranzakcióban is, a spanyol irányító még mindig szerepel Tom Thibodeau terveiben. A Timberwolvesnál állítólag abban reménkednek, hogy az új tréner ugyanolyan hatással lesz Rubio játékára, mint anno Rose-éra vagy Nate Robinsonéra - előbbi 2011-ben alapszakasz MVP lett, utóbbi pedig többször kisegítette a későbbiekben a Chicago Bullst, mikor sérüléseknél a kezdőben kellett játszania. A különbség annyi a két említettel szemben, hogy Rubio a liga egyik legjobban védekező irányítója volt Thibodeau érkezése előtt is, Robinsonék pedig a szakember irányítása alatt sem érték el ezt a szintet.

A New York Knicks új vezetőedzője, Jeff Hornacek Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy Phil Jackson elnök egyáltalán nem szól bele abba, milyen rendszert alkalmaznak támadásban, nagyon segítőkész eddig az edzőlegenda. Hornacek próbál a Triangle-ből elemeket a játékukba csempészni, de arra is biztatja a játékosokat, hogy próbáljanak meg minél gyorsabban indulni és pontokat szerezni a támadóidő elején, ha erre van lehetőség - saját bevallása szerint azt gondolta, hogy lesznek olyan dolgok, amire Jackson azt fogja mondani, hogy "ezt ne", de ez egyáltalán nem történt meg. Adott nekik tanácsokat Jackson, voltak olyan helyzetek, amikor beszélgettek, de ez hasznos is számukra - olyan, mintha lenne még egy edzőjük, de Jackson csak hozzáad a dolgokhoz, nem akar semmin változtatni.

Hornacek arról is beszélt, hogy sokan, köztük több játékos is kritizálta korábban a Triangle-t. Erről egyrészt annyit mondott, hogy ennek elemeit több csapat is használja most is, másrészt szerinte a kritika abból származik, hogy aki Triangle-t játszik folyamatosan, az lelassul. Nem szeretnek lassú rendszerben játszani a játékosok, mert folyamatosan felállt védelem ellen kell küzdeniük, ráadásul sosem szereznek könnyű kosarakat - szerinte ez utóbbi nagyon fontos a mai kosárlabdában.

A Golden State Warriors kitette keretéből Elgin Cookot és Scott Woodot - 18 fős jelenleg a 2015-ös bajnok állománya.

A legvégére pedig szintén a Warriors maradt - az elnökjelölt vita fontos dolog (elég érdekes volt a ma hajnali "forduló" is), de van, aki eközben sem hagyta, hogy elfelejtsük, a Golden State bizony történelmi leolvadást produkált a döntőben:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus