Hírmorzsák 2016-10-11 (21:30)

Durant örült, hogy a Warriors kikapott a döntőben. Sabonis lehet a Thunder kezdő négyese. Fizdale szerint a Randolph, Marc Gasol duó a katasztrófa receptje, Vince Carter pedig egy edző a pályán. Popovich szerint Leonard úgy lesz vezér, ahogy Duncan, a kiscsatár kicsit vokálisabb lett. Popovich-nak el kellett küldenie Marjanovicot, hogy fogadja el a Pistons 21 milliós ajánlatát. LeBron optimista az új kollektív szerződéssel kapcsolatban - szerinte a kulcs az, hogy korán elkezdték a tárgyalásokat. A Knicks leigazolta Damian Inglis-t. Cousins nem tudja, ki az a Paul McCartney.

A Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant Anthony Slaternek (San Jose Mercury News) mesélt arról, hogyan döntött új csapata mellett. Durant elmondása szerint együtt nézte a döntő hetedik meccsét egyik barátjával és ügynökével, Rich Kleimannal, aki azt mondta neki, hogy kizárt dolog, hogy ehhez a csapathoz igazoljon, ő meg gyakorlatilag könyörgött neki, mint egy kisgyerek, hogy milyen tempóban játszhatna, és milyen üres triplái is ziccerei lehetnének. Ekkor már egyértelműen eljátszott a gondolattal, hogy a Warriors játékosa lesz, és amikor a Golden State kikapott, akkor egyre valóságosabbá vált a dolog, egyre többet kezdett azon agyalni, hogy vajon hogyan illene ebbe a rendszerbe. Amikor leültek beszélgetni a gárdával, akkor több kérdése is volt, de mindent megválaszoltak, megmutattak neki.

Nem nagyon beszéltek arról, mi lett volna, ha végül ők nyernek, mert nem ez történt - megkeresték, és ki tudja, mi lett volna, ha végül az oaklandiek nyerik a finálét. Durant ekkor tette hozzá, hogy mondhatjuk, hogy örült annak, hogy a Warriors kikapott a döntőben. A kiscsatár hozzátette, hogy könnyű döntést hozott, mert tökéletesen beleillett a csapatba, és ez volt számára a legfontosabb a nyári választásánál. Tudni akarta, hogy amit hallott és amit kívülről látott róluk, az igaz-e, tényleg ennyire kedvelik-e egymást - sokszor hallani, hogy egy gárda így család, úgy család, de sokszor ezek csak szavak, a Golden State-nél azonban tényleg ez a helyzet, és ezt érezni minden egyes alkalommal, mikor valaki belép mondjuk az edzőközpontba. Ezt nagyon sokra tartja játékosként, mert számára fontosak a kapcsolatok. A Warriors erre épül, és nagyon hálás azért, hogy ilyen önzetlen játékosok mellett kosarazthat.

Durant előző csapatánál, az Oklahoma City Thundernél Domantas Sabonis lehet a kezdő négyes Serge Ibaka helyén. Billy Donovan vezetőedző a NewsOK-nak azt nyilatkozta, hogy szerinte a litván magasember érettebb a koránál. Védekezésben nagyon megbízható, nagyon gyorsan megjegyzi a dolgokat, és mindig a megfelelő helyeken van.

A Memphis Grizzlies trénere, David Fizdale a Sirius XM NBA Radióban mondta el, hogy szerinte a Marc Gasol, Zach Randolph páros együtt játszatása a katasztrófa tökéletes receptje. Fizdale arról is beszélt, hogy Vince Carter olyan, mintha lenne még egy edző a pályán, és nagyjából olyan vezérszerepe van, mint Juwan Howardnak volt a Miami Heatnél.

A San Antonio Spursnél Kawhi Leonard lesz az új vezér, erről beszélt maga az érintett a San Antonio Express-News munkatársának. A kiscsatár szerint elég ideje van már ahhoz a Spurs rendszerében, hogy tudja, mit vár el Gregg Popovich vezetőedző - mivel tudja, mit kell csinálni, és miben van elmaradásuk, így vokálisabb tud lenni a fiatalabb játékosokkal. A tréner azt nyilatkozta, hogy sokkal többet beszél Leonard az időkéréseknél, mint korábban, elkezdett poénkodni is, többször kéri el a labdát, a többieknek pedig nagyon könnyű vele játszani. Azt is hozzátette Popovich, hogy a 2014-es döntő MVP soha nem lesz Patty Mills vagy Avery Johnson, soha nem lesz ennyire vokális, ő máshogy lesz vezér - úgy, mint Tim Duncan, jó példát mutat a többieknek.

Az szintén a Spurshöz és Popovich-hoz tartozik, hogy a tréner a Boban Marjanovic-csal történő elválásról is beszélt. A szerb center 3 évre 21 millió dolláros ajánlatot kapott a Detroit Pistonstól, és Popovich elmondása szerint tudták, hogy elvesztették, de így is le kellett ülnie Marjanovic-csal megbeszélni, hogy felfogja, 21 millió dollár több, mint 3. Ekkor küldte el kicsit vulgárisan a centert a vezetőedző (persze poénból), éreztette vele, hogy az a helyes, ha elfogadja az ajánlatot, ettől függetlenül Marjanovic rosszul érezte magát. Maga az érintett azt mondta, hogy San Antonióban akart maradni, de most jó helyen van, jól döntött. Popovich annyit mondott még a témával kapcsolatban, hogy minden csapatnál van ilyen - valakit el kell veszíteni, mert meg kell fizetni a játékosokat, de mindenkit nem lehet.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James az új kollektív szerződéssel kapcsolatban nyilatkozott optimistán Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer). LeBron Michele Roberts és Adam Silver után a harmadik, aki arról beszél, hogy jó esély van arra, hogy nem sokára megegyezés szülessen, és szerinte ez annak köszönhető, hogy jó ideje elkezdték már a beszélgetéseket, tárgyalásokat a témával kapcsolatban, hogy hogyan lehetne még jobb a liga, attól ilyen optimista most mindenki, a Játékosok Szakszervezete, a tulajdonosok és Silver is. James is elmondta, hogy természetesen részleteket nem fog elárulni, hogy mit kértek a tulajdonosok és mit kértek ők. A lényeg az szerinte, hogy minden eddiginél nagyobb, népszerűbb jelenleg a kosárlabda és az NBA, és erre kell építkezniük, márpedig egy lockouttal ez nem történne meg.

A New York Knicks leigazolta Damian Inglis-t - a kiscsatár a 2014-es draft 31. helyén kelt el, a Milwaukee Bucks választotta ki nem is olyan rég, ám nem kapott túl sok lehetőséget, a nyáron pedig már a New Orleans Pelicans nyári ligás csapatában szerepelt Las Vegasban (4.0 pont, 3.2 pattanó).

A végére pedig a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins maradt. Sacramentóban új csarnok épült, a Golden 1 Center, amelyben a Kings is játssza majd a hazai meccseit. Az arénát egy Paul McCartney koncerttel avatták fel, amire rákérdeztek Cousinsnál, hogy elment-e a koncertre, erre pedig annyit mondott a center, hogy azt se tudja, ki az a Paul McCartney - a centert ismerve azért benne van, hogy csak viccelt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus