Hírmorzsák 2016-10-12 (20:45)

Paul Pierce a Celticstől fog visszavonulni. Anthony Davis 10-15 napra kidőlt (boka). A Heat nem teszi ki Bosh-t március 1-ig, így biztosan nem játszhat a PO-ban. A Miami a Sacramentóval tárgyal július óta - Goran Dragic lenne az érintett? A Boston még mindig érdeklődik Hayward iránt. Darrell Arthur 10-14 nap múlva térhet vissza (térd). Reggie Jackson 15-20 meccset hagy ki az alapszakasz elején. Porzingis 7 évre írt alá az adidasszal. Chinanu Onuaku bevállalta az alsó büntetődobást (videó). A Clippers kitette Munfordot és Dorell Wrightot is.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis ma délután, a Houston Rockets elleni találkozón bokasérülést szenvedett, mikor rálépett Nené sarkára, ami miatt 10-15 napot ki kell hagynia - jelen állás szerint tehát pont az alapszakasz kezdetére épülhet fel, amely a Pelicansnek október 26-án lesz.

További sérülések. A Pelicansnél E'Twaun Moore is lesérült, neki a jobb sarkával voltak gondok, ami miatt idő előtt fejezte be a mérkőzést. Chris Dempsey (Denver Post) forrásai szerint a Denver Nuggets erőcsatára, Darrell Arthur 10-14 nap múlva térhet vissza térdsérülése után - a játékos reményei szerint pár edzésen túl lesz, mielőtt elkezdődik számukra a szezon. A Detroit Pistons irányítója, Reggie Jackson pedig nagyjából december elején léphet újra pályára, tehát 15-20 meccset ki fog hagyni az alapszakaszból.

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Miami Heat várni fog március 1-ig, csak ezt követően rakják ki Chris Bosh-t a keretükből, így a mostani PO-ban nem játszhat majd sehol. Az erőcsatár fizetése kikerül a sapka alól, amit fel tud használni Pat Riley igazolásokra, viszont ha Bosh legalább 25 mérkőzést játszik a 2017/18-as idényben, akkor a bére utólag visszakerül a Heat sapkájába, ami valószínűleg nagyon masszív luxusadót jelentene a floridai együttes számára. Olyan megoldása egyelőre nincs a Heatnek, amivel biztosítani tudják, hogy Bosh pénze nem kerül vissza a sapkába.

Szintén Lowe jelentette, hogy a Miami a Sacramento Kingsszel tárgyal július óta - azt nem tudni, pontosan kiről. Felmerült Goran Dragic neve, hiszen ha nem lesz jó a floridai alakulat, akkor nincs nagyon értelme maguknál tartani a 30 éves szlovént, de egyáltalán nem biztos, hogy róla volt szó a két gárda között. Nem lesz egyszerű jól kijönniük a dologból, ha Dragic az érintett, mert két egyáltalán nem védett első köröst adtak érte a Phoenix Sunsnak anno.

Még mindig Lowe: információi szerint a Boston Celtics továbbra is érdeklődik Gordon Hayward iránt. A Utah Jazz kiscsatára a nyáron korlátozások nélkül igazolhat bárhova, a Celticsnek lesz helye a sapka alatt, hogy maximum szerződést adjon neki, és újra együtt dolgozhat egykori egyetemi mesterével, Brad Stevensszel.

Szintén a Celticshez tartozik, hogy Paul Pierce a Sirius XM NBA Radióban elmondta, hogy az utolsó szezonját ugyan a Los Angeles Clippersnél tölti, de a Bostontól fog visszavonulni - ugyanúgy aláír majd egy napra egykori csapatához, ahogy Amare Stoudemire idén a New York Knickshez. Pierce azt mondta, hogy tartozik ennyivel magának és a szurkolóknak.

Ha már a Knicks szóba került, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Kristaps Porzingis 7 éves szerződést írt alá az adidasszal - arról korábban volt szó, hogy évi 3-6 millió dollárt fizet majd neki az új kontraktusa. A Nike-nak egyébként még két hete van arra, hogy meccselje ezt az ajánlatot, ha akarja.

A Los Angeles Clippers kitette keretéből Dorell Wrightot és Xavier Munfordot.

A Pelicans-Rockets meccsel kezdtünk, azzal is fejezzük be: a Houston idei második körös választottja, Chinanu Onuaku bevállalta, amit többen nem mertek, alulról dobta a büntetőt, és 2/2-vel zárta a vonalról a meccset az egyébként eléggé fakezű center.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus