Hírmorzsák 2016-10-13 (21:30)

Bővülhet a liga az új kollektív szerződés megkötése után - Seattle-nek újra csapata lesz? Wade szerint ő és James is gondolkodott a Bullson 2010-ben, amíg a Heat meg nem csinálta a helyet Bosh-nak - ha Denget elcseréli a Chicago, a Bullshoz igazolnak mindhárman. Westbrook szerint aranyosak voltak Durant legutóbbi nyilatkozatai, de befejezte az ezzel kapcsolatos kérdések megválaszolását. Hornacek el sem kezdi begyakoroltatni a támadójátékot, amíg Rose nincs velük. Porzingis szeretne elérni egy quadruple-duplát egy nap. Blake Griffin nem gondolkodott még a szabadügynök piacon. A Sixers a UFC-ből igazolt kommunikációs vezetőt. Gordon Hayward törött ujját nem kell megműteni. A Jazz kitett három játékost.

Kevin Nesgoda (Sonics Rising) információi szerint amint megvan a megállapodás az új kollektív szerződésről, a liga elkezdhet tárgyalni az esetleges bővítésről, új csapatokról. A hírek szerint a 2008 óta NBA csapat nélkül álló Seattle az egyik legesélyesebb jelölt, de Louisville, Pittsburgh, Omaha, Las Vegas, Vancouver és Mexikóváros is pályázhat egy franchise-ra. Állítólag a liga által kötött új TV-szerződésben vannak bónuszok, amennyiben 30-ról tovább nő a liga létszáma, így pénzügyileg is jó lenne, ha bővülne a liga.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade azt nyilatkozta KC Johnsonnak (Chicago Tribune), hogy ő és LeBron James is figyelték a Bullst 2010 nyarán, mindketten érdeklődtek a csapat iránt, aztán a Miami Heat beleköpött a levesbe, amikor Chris Bosh-t is be tudták szorítani a sapka alá. Wade azt is hozzátette, hogy amennyiben Luol Denget elcseréli a csapat, akkor Heat nagy hármasa a Bulls nagy hármasa lett volna, mert Derrick Rose és Joakim Noah mellé igazoltak volna.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook válaszolt a riporterek azon kérdésére, hogy milyen érzés volt Kevin Durant azon kijelentéseit olvasni, hogy hálás azért, hogy olyan önzetlen játékosokkal játszhat együtt, mint akik a Golden State Warriorsnél vannak. Westbrook annyit mondott, hogy ez aranyos, illetve hogy nem foglalkozik ezzel - neki az a feladata, hogy azzal törődjön, ami náluk történik a sok önző kosarassal. Rákérdeztek, hogy nehéz-e nem kritikaként tekinteni Durant szavait, amire megint elmondta, hogy lényegtelen ez a dolog, és igazából bele is fáradt már. Mindenki erről kérdezgeti mindenhol, úgyhogy befejezte az ezzel kapcsolatos kérdések megválaszolását.

A New York Knicks vezetőedzője, Jeff Hornacek Stefan Bondynak (New York Daily News) elárulta, hogy addig nagyon bele se mennek a támadójátékba, amíg Derrick Rose nem tér vissza a csapathoz, hogy ne kelljen újra elölről kezdeniük az egészet, mikor lezárul a tárgyalása, és újra velük edzhet. Hornacek szerint Rose-nak van a legfontosabb feladata, irányítóként át kell látnia az egész rendszert, mert ő fogja hozni a döntéseket. Bármikor is lesz vége a tárgyalásnak, akkor lesz vége, de pont ezért reménykednek benne, hogy inkább előbb történik ez meg, mint utóbb.

Szintén a New Yorkhoz tartozik, hogy Kristaps Porzingis a Players's Tribune-ban írt több dologról is. A lett magasember megemlítette, hogy Kobe Bryant azt mondta neki az utolsó, Madison Square Gardenben vívott meccse után, hogy nagy jövő előtt áll, amitől teljesen lehidalt, mivel Kobe a példaképe. Fejlődnie akar a második évére, mert csak 80-as a 2k értéke, úgyhogy többet kell mutatnia. Azt is elmondta, hogy egy nap szeretne quadruple-duplát csinálni pontokból, pattanóból, gólpasszból és blokkból. Carmelo Anthony csatárként közel volt sokszor a tripla-duplához, szóval tudja, hogy a rendszerükben ki lehet osztani 10 gólpasszt, a 10 blokkról nem tudja, mennyire reális.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin a Sirius XM NBA Radio vendége volt, ahol elmondta, hogy egyáltalán nem gondol arra, hogy jövő nyáron szabadügynök lesz, sőt, beszélni sem beszélt erről senkivel, se az ügynökével, se a családjával, se a csapattársaival, se a barátaival, se az edzőkkel. Elmondta az ilyenkor szokásos sablonszöveget, amit minden lejáró szerződésű játékos: csak az idei szezonra, a játékra koncentrál, még sok mindent kell tennie az alapszakaszban és a rájátszásban, és majd akkor foglalkozik a kontraktusával, ha eljön az erre megfelelő idő.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown az NBC Sportsnak azt nyilatkozta, hogy azok alapján a beszélgetések alapján, amiket a tulajdonosokkal, Jerry Colangelóval és Bryan Colangelóval folytatott, mindannyian ugyanazt akarják. Az előző idényben hosszabbították meg a szerződését, amiből még 3 év van hátra. Büszke arra, hogy a Phillyt irányíthatja, és nagyon jó kapcsolatokat épített ki a vezetőkkel, a feletteseivel - gyakorlatilag szövetségesek, és ugyanaz a jövőkép van előttük a gárda számára.

Szintén a Sixershez tartozik, hogy Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) forrásai szerint leszerződtették a UFC egyik PR-vezetőjét, Dave Shollert, aki a csapat kommunikációért felelős vezetője lesz.

Tony Jones (Salt Lake Tribune) értesülései szerint Gordon Hayward törött ujját nem kell megműteni, hetente fogják vizsgálni az állapotát, hogy lássák, hogyan, milyen ütemben gyógyul, és mikor kezdhet el megint teljes intenzitással edzeni.

Szintén a Jazzhez tartozik, hogy kitették keretükből Eric Dawsont, Quincy Fordot és Marcus Paige-et - utóbbi az egyetlen érdekes a három ember közül, őt az idei draft 55. helyén választotta ki a Brooklyn Nets, de ezt követően elcserélték a Jazzhez. A Utah állománya így 17 fős.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus