Hírmorzsák 2016-10-14 (10:45)

Towns rengeteget tanult Garnett-től kevés idő alatt is, Sam Mitchell és Thibodeau is dicsérték a fiatal centert. Kobe büntetésből 70-et szórt edzésen a másnapos Waltonról. Paul Pierce szerint olyan Durant csapatváltása, mintha Bird Magic mellé igazolt volna, Draymond Green válaszolt is a nyilatkozatára. Lillard elmondása szerint nem akart beszólni Durantnek, egyszerűen ő inkább felépít egy bajnokcsapatot. Wade szerint jót tesznek a ligának a szupercsapatok, mert nagyobb figyelem hárul az NBA-re. Az új kollektív szerződésben marad az 50-50-es felosztás a kosárlabdával kapcsolatos bevételekből, de a liga jobban támogatja a visszavonult játékosokat. Cleanthony Early újra a Knicksnél.

A Minnesota Timberwolves centere, Karl-Anthony Towns Jonathan Abramsnek (Bleacher Report) elmondta, hogy Kevin Garnett nélkül a fejlődése nem írt volna le olyan ívet, amilyet végül leírt, rengeteg dolgot tanított neki a legenda nagyon kevés időn belül. Towns szerint könnyű úgy tanulni, ha valakinek ilyen tanára és mentora van. Towns előző vezetőedzője, Sam Mitchell azt mondta, hogy könnyű volt a centert edzeni és nagyon élvezte a dolgot, mert minél több mindent bízott játékosára, annál több mindent tudott kezelni - nagyon magas játékintelligenciával rendelkezik, imád kosarazni, és szeretne különleges játékos lenni.

Új trénere, Tom Thibodeau annyit mondott róla, hogy több olyan kosarast is lehetett már látni, aki nagy játékos akart lenni, és azt gondolta, hogy jól dobja a középtávolit, jó a palánk alatt jobbal, ballal, be tud törni, ha erre van szükség, tud pattanózni vagy éppen blokkolni. Thibodeau szerint Townsban az a pláne, hogy mindent tud, nemcsak 1-1 szegmensben jó, és védekezésben még rengeteget fejlődhet, ott még nem is karcolgatja annak a felszínét, ami benne rejlik.

Újfent előkerült Kevin Durant csapatváltása, ezúttal Paul Pierce nyilatkozott erről a Sirius XM NBA Radio adásában. Pierce elmondása szerint ő old-school arc, nagy benne a versenyszellem, és sosem hitt abban, amit most Durant csinált - szerinte ahhoz, hogy a legjobb legyél, le kell győzni a legjobbat és nem csatlakozni kell hozzá. A bostoni legenda szerint ez olyan, mintha anno Larry Bird Magic Johnson mellé igazolt volna. Azt is elmondta, hogy szerinte az Oklahoma City Thunder bajnokesélyes csapat volt, közel voltak a Golden State Warriors kiejtéséhez. Azt megérti, mikor egy sztár egyedül van, és be sem jut a PO-ba, vagy ott könnyen kiejtik minden évben, és belefárad ebbe - ő is volt ilyen helyzetben a Celticsnél, és otthagyhatta volna a csapatot. Az OKC viszont olyan közel volt a sikerhez, hogy nem érti, hogyan igazolhat valaki ahhoz a csapathoz, amelyik kiejtette őket. Pierce szerint ilyen világot élünk, ez a mostani generáció, és úgy érzi, hogy a mostaniakban nincs akkora versenyszellem és tűz a másik legyőzésére, mint volt az ő korosztályában.

Durant új csapattársa, Draymond Green válaszolt is erre Anthony Slaternek (San Jose Mercury News), hogy nem igazán tudja, mikor fogják már megunni az emberek, hogy erről beszéljenek, de senkit nem érdekel, ki mit csinálhatott volna és miért nem csinálta. Arról persze senki nem beszél, mikor az Apple-től valaki a Google-höz megy át, pedig az a két cég is riválisa egymásnak, és Durant csapatváltása is ugyanolyan, mintha az Apple vezérigazgatója átmegy a Google-höz. Szerinte nagyon sokan nem üzletként, munkaként tekintenek a kosárlabdára, pedig az is - az élet több területén rengetegszer történnek ilyen váltások, de gond csak akkor van ebből, ha a kosárlabdában történik ez, pedig az Apple-nél is le akarják nyomni a Google-t, semmivel nem másabb ez, mint az NBA-ben. Mindenki azt teszi, amit jónak érez magának és a családjának, és senki nem kritizálja ezért a másikat, ezért nem érti, hogy most mi a probléma. Azt is hozzátette Green Pierce szavaira reagálva, hogy sok pénzt tenne fel arra, hogy nagyobb versenyszellem nem sok mindenkiben van, mint benne.

Hasonló témakörben szólalt meg nemrég Damian Lillard, aki egy rádióinterjúban mondta el, hogy ő bizony túl büszke ahhoz, hogy egy szupercsapathoz igazoljon. Lillard az NBC Sportsnak most elmondta, hogy ő csak és kizárólag magáról beszélt, nem másról - ergo nem Durantet akarta kipécézni. Ő annyit mondott, hogy nem igazán látja maga előtt, hogy más nagy játékosokhoz csatlakozna a jövőben, vagy egy olyan erős gárdához, mint a Golden State. Azért játsszák ezt a játékot, mert nyerni akarnak, és ha valaki ezt bevállalja a siker érdekében, akkor ez teljesen rendben van. Nem ütközik szabályba, senkire nem lehet haragudni azért, mert abba a csapatba igazol, amelyiket kiválasztja, de annyit mondott a korábbiakban is, hogy ő a saját klubjánál maradna, és inkább felépítene egy bajnokcsapatot.

Még mindig ezzel kapcsolatban nyilatkozott Dwyane Wade is Nick Friedellnek (ESPN), és szerinte jót tesz a ligának és a kosárlabdának az, hogy ilyen szupercsapatok állnak össze. Wade elmondása szerint teljesen mindegy, hogy valaki szerette-e a Miami Heatet 2010 után vagy utálta, annyi biztos, hogy megnézte, és ugyanez a helyzet a mostani Warriorsszel is - ha a sikerüket akarja látni valaki, ha a bukásukat, mindenképpen be fogja kapcsolni a tévét, figyelemmel fogja követni az eseményeket, ez pedig jó az NBA-nek. Azt is hozzátette, hogy neki az is pozitívum, hogy a játékosok saját kezükben tartják a sorsukat, oda mennek, ahova akarnak, hiszen ezért harcoltak a kollektív szerződés tárgyalásainál és a lockoutoknál. A csapatok bármikor elcserélhetik, kirakhatják őket, úgyhogy nekik is kell a kezükbe valami. Wade mesélt arról is, hogy elég kemény volt az első év a James-Bosh-féle összeállás után, hiszen olyan játékosok jöttek össze, akiket kedveltek a szurkolók, a média sem bánt velük túl keményen addig a pontig, 2010 nyarán viszont megváltozott minden, rengeteg negatívum áramlott feléjük.

A New York Knicks újra leigazolta Cleanthony Earlyt - mint ismert, a csatárt az előző idényben lábon lőtték, több hónapig hiányzott, majd idén nyáron kitették a keretből, de most úgy tűnik, hogy tesznek vele még egy próbát. A hírek szerint Early a D-Ligában, a Westchester Knicksnél kezdi majd meg az idényt.

Jon Krawczynski és Tim Reynolds (mindketten Associated Press) forrásai szerint maradni fog az 50-50-es felosztás a kosárlabdával kapcsolatos bevételekből az új kollektív szerződésben is, cserébe viszont a liga jobban fogja támogatni a ligából visszavonult kosarasok tanulmányait és egészségügyi kiadásaikat. LeBron James azt nyilatkozta erről, hogy nem akarja egyedül learatni a babérokat, nem egyedül az ő ötlete volt, hogy ez mindenképpen legyen megoldva, de nagyon fontosnak tartja ezt a dolgot, mert együtt építették fel a ligát, függetlenül attól, hogy valaki sztár volt-e vagy a keret 15. embere.

A végére pedig a Los Angeles Lakers új vezetőedzője, Luke Walton maradt, aki az Uninterrupted Open Run című podcastjében elmesélte, hogy újonc korában egyszer sokat ivott az egyik este, másnap pedig bement edzésre. Jól érezte magát, de Kobe Bryant megérezte rajta az alkoholszagot, és ekkor megmondta a többieknek, hogy senki nem segíthet Waltonnak védekezésben, illetve neki kötelező fognia az egész tréning alatt. Először nevetett rajta az akkori kiscsatár, de Kobe úgy gondolta, hogy megérezte rajta a gyengeséget, úgyhogy most megsemmisíti, ő pedig megtanulta a leckét. Hetvenvalahány pontot dobott aznap Bryant, ő meg könyörgött, hogy valaki segítsen oda néha, de nem tette meg senki. A gyilkos ösztönt és a munkamorált tanulta el a legendás dobóhátvédtől, ezeket örökre megjegyezte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus