Hírmorzsák 2016-10-14 (21:15)

Anthony Davisnek a Warriors meze tetszik a legjobban, és szerinte a Golden State csarnoka a legjobb "nem hazai" aréna. Beverley még 1-2 hetet kihagyhat. Westbrook és Marc Gasol megint egymásnak mentek (videó). A Sixers szétnéz a piacon is irányító után. A Játékosok Szakszervezete figyelni fogja, hogyan kezeli a Heat Bosh ügyét. A legesélyesebb Gobert az idő előtti hosszabbításra, Schröderrel viszont nem kapkod az Atlanta. Tristan Thompson a középtávoli tempót gyakorolta a nyáron. Tim Hardaway-t három meccsre eltiltotta a liga.

A New Orleans Pelicans erőcsatárától, Anthony Davistől kérdezte meg Jim Eichenhofer (nba.com), hogy melyik a kedvenc meze és idegenbeli csarnoka a ligában, Davis pedig a Golden State Warriorst mondta mindkettőre. Davis elmondása szerint szereti a színeket, és tetszik neki a Golden State kék-sárgája, de a Cleveland Cavaliers kék meze is retro, az is bejön neki a különleges dizájnja miatt a Cavaliers szó alatt. A csarnokok közül az atmoszféra miatt választotta az Oracle Arenát - az a leghangosabb, ott mindig nagyon jó játszani.

A Houston Rockets vezetőedző, Mike D'Antoni azt nyilatkozta Jonathan Feigennek (Houston Chronicle), hogy Patrick Beverley valószínűleg még 1-2 hetet kihagy bal térdsérülése miatt - az irányító már Kínába sem utazott el a csapattal a két Pelicans elleni összecsapásra.

Ha már sérült irányító, akkor itt lehet megemlíteni a Philadelphia Sixerst, ahol Jerryd Bayless szinte biztosan ki fogja hagyni az idény elejét csuklósérülése miatt. Brett Brown vezetőedző Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elmondta, hogy nincsenek könnyű helyzetben - az újonc Cat Barbert is meg fogják nézni egyesben, Nik Stauskasra is bíznak majd irányítói feladatokat, és szét fognak nézni a piacon is, lehet tehát, hogy igazolnak még.

És még mindig sérülések: Ira Winderman (Sourth Florida Sun-Sentinel) forrásai szerint a Játékosok Szakszervezete nagyon is figyelemmel követi, hogy hogyan kezeli a Miami Heat Chris Bosh ügyét. A hét elején kijöttek olyan információk, hogy direkt nem teszik ki március 1-je előtt, hogy ne játszhasson másik csapatban a rájátszásban - ahogy azt borítékolni lehetett, az NBPA ezt nem fogja végignézni szó nélkül.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Utah Jazz centere, Rudy Gobert a legesélyesebb arra, hogy aláírják vele az idő előtti hosszabbítást - október 31-ig lehet hosszabbítani az újoncszerződésük utolsó évébe lépő játékosokkal. A lehetséges jelöltek közül Giannis Antetokounmpo és CJ McCollum írtak már alá eddig. Ugyanehhez a témához tartozik, hogy Stein úgy tudja, az Atlanta Hawksnál Dennis Schröderrel nem kapkodnak - látni akarják előbb, hogy hogyan reagál a német az új szerepkörére, mielőtt nagy pénzt adnának neki.

A Cleveland Cavaliers erőcsatára, Tristan Thompson a tempóján dolgozott a nyár folyamán. Tyronn Lue vezetőedző elmondása szerint azt is próbálgatták, hogy a festékben megjátsszák Thompsont, ha matchup előnye van a védőjével szemben, plusz a 4-5 méteres, középtávoli tempókat gyakorolta, és magabiztosan dobálja is őket, úgyhogy ebben az évben engedik neki, hogy ezt a fegyvert használja majd meccseken is. Maga az érintett azt mondta, hogy próbálja megtalálni azokat a helyzeteket, amikor lehetősége van tempózni, de eddig nem adódott ilyen. Azt is hozzátette, hogy nem baj ez, ha úgy adódik, használni fogja ezt is

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a liga három meccsre eltiltotta a Detroit Pistons segédedzőjét, Tim Hardaway-t, miután bűnösnek vallotta magát ittas vezetésben.

A végére pedig előszezon ide vagy oda, Russell Westbrook és Marc Gasol nem szívlelik egymást továbbra sem:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus