Hírmorzsák 2016-10-15 (11:15)

Kerr szerint LeBron zsinórban lejátszott hat döntője az egyik legnagyobb teljesítmény. JR Smith 4 évre 57 millióért marad a Cavsnél. A Cleveland érdeklődik Mario Chalmers iránt. Történelmet írhat a Cavs és a Warriors. Kerr szerint Jordan 6-nál is több gyűrűt nyerhetett volna a közösségi média korában. Popovich szerint a Golden State az anomália, a többi csapat használni fogja az alacsony és a magas szerkezetet is. Mudiay megsérült (jobb boka). Dragic jól érzi magát a Heatnél, maradni akar. Bendernek egy létrával javítják a dobása ívét (videó). Chris Grant a Spurs játékosmegfigyelője.

Az éjszaka híréről külön is beszámoltunk már - JR Smith megegyezett a Cleveland Cavaliersszel, 4 évre 57 millió dollárért maradt a bajnoknál. Smith az Uninterruptedon keresztül köszönte meg mindenkinek a segítséget és a kitartást, és azt is bejelentette, hogy újabb gyermeket vár a felesége - "egész" jó napja volt. Szintén a Cavshez tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) információi szerint érdeklődnek Mario Chalmers iránt - elég jó esély van rá, hogy ő is az ohióiaknál köt ki, ha teljesen felépült Achilles-sérüléséből, amelyet még márciusban szenvedett el a Memphis Grizzlies színeiben. Mint ismert, Chalmers játszott együtt LeBron Jamesszel a Miami Heatnél, a Memphisnél pedig elég jó formában kosarazott sérülése előtt.

Az a kisebb hír szintén a Clevelandhez kapcsolódik, hogy a David Griffin előtti GM, Chris Grant a San Antonio Spursnél folytatja, mint játékosmegfigyelő - 2014 februárjában menesztette a Cavs, azóta nem dolgozott sehol. Grantnek segíthetett, hogy Danny Ferry alatt dolgozott anno, Ferrynek pedig még mindig jó kapcsolatai vannak a Spursnél.

És még mindig egy kis Cavaliers: az NBA-ben még soha nem fordult elő, hogy háromszor egymás után ugyanaz a két csapat játssza a nagydöntőt (hat lehetőség volt arra, hogy ez megtörténjen az 1976/77-es ABA-NBA összeolvadás óta), ezt érheti el ebben az idényben a Golden State Warriors és a Cleveland, márpedig mindketten masszív favoritok főcsoportjuk megnyerésére - a másik három major sportban, az NHL-ben, az NFL-ben és az MLB-ben 1-1 alkalommal volt már ilyen, de az 1950-es évek óta ezekben a ligákban sem.

A már megemlített LeBron James zsinórban hatszor jutott be a fináléba, erről beszélt a Golden State trénere, Steve Kerr J.A. Adande-nak (ESPN). Kerr szerint a bajnoki cím és a 73 alapszakasz-győzelem, valamint az újabb döntő rengeteget kivett belőlük, pontosan ezért tartja minden idők egyik legnagyobb teljesítményének James zsinórban vívott hat döntőjét. Nem sokan voltak erre képesek, talán utoljára Bill Russell, de Michael Jordanről tudja, hogy nem, hiszen kihagyott pár évet, és Larry Bird, valamint Magic Johnson sem tudták ezt elérni, úgyhogy szerinte hihetetlen nagy dolog ez.

Kerr azt is megemlítette újra, hogy nem hiszi, hogy még egyszer olyan alapszakaszuk lesz, mint az előző idényben, amelyben többek között 24 győztes meccsel kezdtek, de több csúcsot megdöntöttek ezen kívül is - inkább nyernek bajnoki címet, mint hogy ezekre a rekordokra rámenjenek. Az előző idényben mindkettőt megcsinálhatták volna, közel voltak hozzá, de nem sikerült, ez a szezon pedig inkább a fejlődésről, a folyamatos előrelépésről fog szólni. Arról is kérdezték Kerrt, hogy mi lett volna Michael Jordannel a közösségi média korában, amire azt válaszolta minden idők legnagyobbjának egykori csapattársa, hogy annyi negatívum érte volna, hogy még az is lehet, hogy több mint 6 bajnoki címet nyert volna.

A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News) azt mondta, hogy a Warriors alacsony szerkezete az anomália azoknak a játékosoknak köszönhetően, akik az oaklandiek rendelkezésére állnak, igazi szörnyeteg a 2015-ös bajnok, és egyértelműen ellenük a legnehezebb védekezni. Azt is hozzátette azonban, hogy szerinte a másik 29 csapat nem fog smallballozni, hanem "hibrid" csapatot kell alkotniuk - senki nem fog állandóan alacsony és állandóan magas szerkezetben játszani, minden meccsen fogja mindkét felállást használni az összes klub.

Közvetve még mindig a Golden State-tel kapcsolatos, hogy ma hajnalban megsérült a Denver Nuggets irányítója, Emmanuel Mudiay az oaklandiek elleni mérkőzésen, a jobb bokája ment ki - azt egyelőre nem tudni, mennyi időt kell kihagynia, ha egyáltalán kell.

A Heat irányítójáról, Goran Dragicról megjelent egy cikk, amelyben azt fejtegetik, hogy nem elégedett a csapatánál, miután Dwyane Wade távozott, Chris Bosh pedig szintén le fog lépni, csak idő kérdése, hogy mikor - David Aldridge-nak (nba.com) azt mondta a szlovén játékmester, hogy győzni akar, bajnoki címet szeretne nyerni, de néha ahhoz, hogy előrelépjen egy csapat, előbb hátra kell lépnie. Dragic Miamiben a riportereknek elmondta, hogy nem mindent írtak le. Azt kérdezte tőle Aldridge, hogy nem azért szerződött a Heathez, mert bajnokesélyes csapatban akar játszani? Erre mondta azt, hogy igen, de ez egy üzlet, és nem minden döntés alakul úgy, ahogy szeretné az ember. Ez egy csapatdöntés volt, és van olyan, hogy előbb romlani kell ahhoz, hogy utána lehessen fejlődni. Jól érzi magát a Heatnél, náluk akar maradni.

A végére pedig a Phoenix Suns újonca, Dragan Bender maradt - talán úgy ítélték meg a Suns szakmai stábjánál, hogy túl laposan dob, ezért egy létrát raktak elé, hogy azt kelljen átdobálnia, ezen a linken megnézhetitek az edzés egy rövid részletét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus