Hírmorzsák 2016-10-16 (11:00)

Eric Gordon kezdő lehet a Rocketsnél Beverley helyén. Cserél a Bucks és a Bulls - Carter-Williams költözik Chicagóba, Tony Snell Milwaukee-ba. Még nem eldöntött, ki lesz a Blazers kezdő hármasa, de úgy tűnik, hogy Harkless. Hornacek szerint a mostani állománnyal nem kell folyamatosan Melónak cipelnie a csapatot a hátán. Anthony szerint Willy Hernangomez sokban hasonlít Marc Gasolra. Vogel úgy akarja használni Aaron Gordont, ahogy George-ot használta a Pacersnél. Mahinmi 4-6 hétre kiesett (meniscus-szakadás). Noel valószínűleg nem lesz bevethető a szezonnyitón (ágyék). A Cavs kitette Toney Douglast, a Portland Monterót, a Denver pedig három játékost (Toupane, Kennedy, Sampson).

A hajnal híréről külön is beszámoltunk már - a Chicago Bulls és a Milwaukee Bucks közel áll megegyezéshez egy Michael Carter-Williams - Tony Snell cserében, részleteket ezen a linken olvashattok.

Calvin Watkins (ESPN) értesülései szerint a Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni azon gondolkodik, hogy az idény elején Eric Gordont kezdetni fogja Patrick Beverley helyett, de valószínűleg 2-3 meccset még megnéz, mielőtt döntene - Beverley jelenleg sérült.

Szintén kérdőjeles a Portland TrailBlazers kezdője a hármas poszton, Terry Stotts ugyanis még nem döntötte el, hogy Mo Harkless, Evan Turner vagy Allen Crabbe kezdjen kiscsatárként - Al-Farouq Aminu leginkább négyes lesz a most következő szezonban. A legvalószínűbb az, hogy Harkless fog kezdeni, mert ő játszott a legjobban eddig az előszezonban, a kémia leginkább közte és a többi kezdő között működik, Evan Turner pedig a padról beszállva segíthet Damian Lillardnek és CJ McCollumnak a helyzetek megteremtésében. Lillard Joe Freemannek (The Oregonian) mindhárom potenciális jelöltet dicsérte, de főleg Harklesst - szerinte a kiscsatár nagyon sokoldalú, jól pattanózik, be tudja dobni a triplát is és több poszton is tud védekezni, így többféleképpen képes befolyásolni a mérkőzés alakulását.  Az előző idény vége nagyon jól sikerült neki, tökéletesen illeszkedik a csapatba.

A New York Knicks vezetőedzője, Jeff Hornacek tegnap arról beszélt a riportereknek, hogy azzal, hogy több tehetséges játékos van a keretükben, nem kell mindegy egyes este Carmelo Anthonynak a hátán cipelnie a csapatot. Lesznek persze a mérkőzéseknek olyan szakaszai, amikor szükség lesz erre, de lesznek olyanok is, mikor más megoldja ezt helyette - pontosan tudja Melo már, hogy mire van szükség tőle, hogy győzni tudjanak, és ez nem az, hogy mindig ő vállaljon. Előfordulnak majd még olyan esetek, mikor neki kell az élre állnia, de Hornacek szerint Anthony nagyon is elégedett a jelenleg körülötte lévő állománnyal.

Melo is nyilatkozott, ő Ian Begley-nek (ESPN) Willy Hernangomezt dicsérte - elmondása szerint nem szeret összehasonlításokba belemenni, de a fiatal spanyol centerben nagyon sok mindent lát, ami Marc Gasolra emlékezteti.

Az Orlando Magic trénere, Frank Vogel Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) elmondta, hogy úgy akarja használni Aaron Gordont, ahogy Paul George-ot használta az Indiana Pacersnél - rengeteg mindent bíznak rá, hatalmas felelősség lesz a játékoson. Vogel szerint egy folyamat lesz, mire hozzászokik Gordon a hármas poszthoz, hiszen eddig négyesként használták, de egy idő után nem lesz ezzel gond, és minden adottsága és tehetsége megvan ahhoz, hogy ellássa a feladatát, különben nem bízna rá ennyi mindent. Lesznek problémái játékosának, de reményei szerint inkább a szép pillanatokból lesz több, nem a csúnyából.

Gordon egyébként csak 29.6%-kal dobta tavaly a hármasokat, de azt reméli a Magic, hogy Serge Ibaka megszerzése majd segíteni fog a spacingen. Maga az érintett annyit mondott, hogy nagy elismerés ez neki, hogy George szerepében próbálják meg használni, ettől függetlenül a saját játékát fogja játszani, mert a csapatnak is az a leghasznosabb, nem az, ha megpróbál valaki más lenni. Tetszik neki, hogy többször kell neki megcsinálnia a helyzeteket, és a pontszerzésből is nagyobb feladatot kap - ahhoz, hogy sikeresek legyenek, erre van szükség, és készen áll arra, hogy teljesítse az elvártakat.

A Washington Wizardsnál Ian Mahinminek elszakadt a bal térdében a meniscus, megműtötték, így 4-6 hétre kiesett a játékból, tehát a szezon elejét biztosan kihagyja az újonnan igazolt center. A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown azt nyilatkozta tegnap, hogy Nerlens Noel valószínűleg nem lesz bevethető állapotban október 26-án, az Oklahoma City Thunder elleni szezonnyitón - a magasember ágyéka meghúzódott, azért nem játszik most sem.

A Cleveland Cavaliers kitette keretéből Toney Douglast, miután leigazolták JR Smith-t. A Denver Nuggetsnél Axel Toupane-nek, DJ Kennedynek és JaKarr Sampsonnak köszönték meg az eddigi munkát - a coloradóiak kerete 17 fős lett ezzel. A Portland TrailBlazerstől Luis Monterót menesztették.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus