Hírmorzsák 2016-10-18 (11:00)

Lowry szerint úgy van a legnagyobb esélyük legyőzni a Cavst, ha megszerzik az első kiemelést keleten. LeBron örül neki, hogy több évre le van kötve a Cleveland magja. A Clippers nem érdeklődik Bosh iránt. Kerr szerint jó esélye van annak, hogy JaVale McGee marad a Golden State-nél az alapszakaszra is. Klay Thompson reagált arra, hogy Jason Terry szerint ő és Kawhi Leonard is másodvonalas sztárok. Ainge nem nyúl a cserealapokhoz, ha ezt látja a legjobb megoldásnak. Jimmy Butlerért Crowder, az 1/3 és az 1/16 mellett még egy kezdő szintű embert kellett volna adnia a Celticsnek. MCW-t meglepte a cseréje, lemondott az 1-es mezszámról. Lawson megmagyarázta, miért késett le a Kentuckyba tartó Kings-gépről. A Cavs összes szezonbérletesének nevét is felhúzzák a plafonra a bajnoki zászló mellett.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry David Aldridge-nek (nba.com) adott nyilatkozatot, amelyben elmondta, hogy nem tudtak Clevelandben PO-meccset nyerni, sőt, igazából szoros mérkőzést sem tudtak játszani, esélyük nem volt elvenni a hazai pálya előnyét. Lowry szerint vagy meg kell találniuk a módját, hogy idegenben is meccset tudjanak nyerni a Cavs ellen, vagy a legnagyobb esélyük az lehet, ha megszerzik az első helyet a főcsoportban az alapszakasz során, így náluk lesz a fór.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James a tegnapi tréning után Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) elmondta, hogy olyan gárda jött most össze a Cavsnél, ami együtt akar fejlődni, együtt akar túljutni a nehézségeken, együtt akarja élvezni a sikert, és mindent együtt akar átélni, úgyhogy nagyon örül neki, hogy most úgy néz ki, együtt marad a mag egy ideig - JR Smith hosszabbításával a fontosabb játékosoknak mind van szerződése 2018-ig, James akkor lehet szabadügynök. Azt is elmondta, hogy nem akar a jövővel foglalkozni, mert túlságosan is a jelenben él ehhez, és arra kíváncsi, hogy mi történik velük most, nem arra, hogy mi lesz évek múlva. A mag nagyszerű, a stáb és a rendszerük is, úgyhogy boldog, hogy ennek a részese lehet.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy az előző idény összes clevelandi szezonbérletesének a neve is ott lesz a plafonon - egy fehér zászlóra felírják az összeset, és azt is felhúzzák a bajnoki zászlóval együtt.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr azt nyilatkozta a riportereknek tegnap, hogy JaVale McGee-nek elég jó esélye van rá, hogy az alapszakasz kezdetén is maradjon a csapatban, mert jól sikerült az edzőtábora eddig - egy hét múlva kezdődik a szezon, addig minden együttesnél ki kell alakítani a maximum 15 fős keret. McGee fizetése egyelőre nem garantált és nagyjából 940.000 dollárról szól. McGee annyit mondott, hogy mindent megtesz azért, hogy a Warriorst újabb bajnoki címhez segítse, csak ez a lényeg most számára - bármit megcsinál, amire szüksége van az együttesnek, és amivel segíthet.

Maradjunk még a Golden State-nél: Klay Thompson válaszolt Jason Terry szeptemberi minősítésére, amelyben másodvonalas sztárnak aposztrofálta a dobóhátvédet. Terry a Sirius XM NBA Radio vendége volt anno, ahol elmondta, még mindig messze James Harden a legjobb kettes a ligában, majd felsorolta, hogy szerinte a legnagyobb sztárok közé Steph Curry, LeBron, Kevin Durant, Russell Westbrook, Chris Paul és Harden tartoznak, a második vonalba pedig olyanok, mint Thompson és Kawhi Leonard. Terry úgy fogalmazott, hogy "B-oldalra kerülő játékos", amiről Thompson most azt mondta szintén a Sirius XM NBA Radióban, hogy azt sem tudja, mit jelent ez, viszont bármit is jelentsen, ő az - másodvonalasként fog továbbra is a bajnoki címekért küzdeni, neki ez megfelel. Hozzátette, hogy Leonard úgy másodvonalas, hogy döntő MVP volt és a liga egyik legjobb two-way játékosa.

A Los Angeles Clippers elnökét és vezetőedzőjét, Doc Riverst kérdezte a TMZ Sports arról, hogy érdeklődnek-e Chris Bosh iránt, megpróbálják-e leigazolni, ha a Miami Heat kiteszi őt a keretéből, amire annyit mondott Rivers, hogy nem tudja, de kétli - most csak az a fontos neki, hogy Bosh egészséges legyen, semmi más.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge arról beszélt Kevin O'Connornak (The Ringer), hogy egyáltalán nem biztos, hogy beváltja rengeteg cserealapját egy-egy nagy sztárra. Ainge szerint akkor hibáznak a legtöbben, amikor úgy érzik, valamit muszáj csinálniuk - sok mindenkiről tárgyaltak más csapatokkal, de az árukat nem voltak hajlandók kifizetni, és készen állnak arra, hogy arra építkezzenek, amijük most van, ha ez a legjobb megoldás. A szakvezető szerint néha szükség van kisebb cserékre is a nagyobbakhoz - kellenek jó fiatalok, draftpickek és jó szerződésű játékosok is. Emiatt lehetnek helyzetben, ha egy nagy név piacra kerül, de ettől még a másik csapatnak sokra kell értékelnie azokat a cserealapokat, amiket ők tudnak nyújtani. Nem várnak egy nagy cserére - szeretnének meghúzni egy ilyen üzletet, de nem fognak rámenni mindenkire, aki él és mozog.

Szintén Celticshez tartozik, hogy O'Connor információi szerint a Chicago Bulls Jimmy Butlerért elég sokat kért - a Chicago Tribune jelentette anno, hogy Jae Crowderről, az 1/3-ról és az 1/16-ról volt szó Butlerért, de O'Connor úgy tudja, hogy még egy kezdő kaliberű játékost akart a Bulls azért, hogy megváljon Butlertől, erre viszont a Boston úgy érezte, hogy túl sok.

A tegnap hivatalosan is a Bullshoz cserélt Michael Carter-Williams azt nyilatkozta, hogy teljesen a semmiből jött neki ez a váltás, nem is számított rá, de úgy érzi, hogy a Bullsnál jó helyre került (persze ez ilyenkor sablon). Eredetileg úgy volt, hogy MCW az 1-es számot fogja viselni, ugyanazt, amit a nyáron a New York Knickshez cserélt Derrick Rose - erről annyit mondott, hogy nem próbál meg senkinek a nyomdokaiba lépni, csak tetszik neki az 1-es szám, elég jól játszott abban a Philadelphia Sixersnél. Tudja, hogy sokan fognak Rose-ról beszélni emiatt, de egyáltalán nem akar semmi negatívumot mondani a Bulls korábbi irányítójáról, aki sokat tett a csapatért és a városért is, kiváló játékos. Később aztán váltott, 7-esben fog játszani a játékmester a Chicagónál.

A Sacramento Kingsnél megvolt Ty Lawson meghallgatása. A gárda elnöke, Vlade Divac azt mondta a riportereknek, hogy az irányító megfelelő magyarázatot adott arra, mi volt az a személyes ok, ami miatt lekéste a Kentuckyba induló csapatgépet - igaz, arról nem esett szó, hogy miért késett egy nappal korábban, Las Vegasban, a Los Angeles Lakers elleni mérkőzést megelőző dobóedzésről, de a csütörtök estét a TMZ forrásai szerint egy night clubban töltötte Ben McLemore-ral és Willie Cauley-Steinnel együtt. Divac elmondása szerint házon belül intézik az ügyet, eltiltani nem fogják, de lehet, hogy megbüntetik - ezzel lezártnak tekintik a dolgot. Lawson ügynöke szerint egyébként a játékos engedélyt kért és kapott is a csapattól, hogy kihagyja a repülőutat.

Voltak megint kisebb roster-mozgások. Az Oklahoma City Thunder leigazolta Reggie Williamst, és kitették keretükből Alex Carusót. Az Indiana Pacers Alex Poythressnek és Nick Zeisloftnak köszönte meg az eddigieket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus