Hírmorzsák 2016-10-19 (10:00)

Lue szerint Irving ugyanolyan hibátlan támadójátékos, mint amilyen Kobe volt. Barkley szerint LeBron még Bryantet és Duncant sem előzte meg. A Golden State masszív favorit a fogadóirodáknál a bajnoki címre - kétszer annyi pénzt raktak eddig rájuk, mint a többi 29 csapatra összesen. Westbrook továbbra is Vegas favoritja az MVP címre. Lehet, hogy Beverley bal térdét műteni kell. Millsap autóbalesetet szenvedett, Jack még mindig nem épült fel teljesen januári térdműtétjéből, Budenholzernek pedig egyrészt eltört az ujja, másrészt Galloway meccs közben letarolta (videó). Rose tárgyalása az utolsó fázisába lépett. Az új kollektív szerződés megpróbál még egyenlőbb feltételeket teremteni. Chris Hansen újabb földterületet vett Seattle-ben.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue Kevin Dinggyel (Bleacher Report) Kyrie Irvingről beszélgetett. A tréner elmondása szerint az irányító rengeteget beszél Kobe Bryanttel, támadásban ugyanolyan mentalitása van a két játékosnak, és ahogyan Kobe-nak, úgy Irvingnek sincs gyenge pontja, ha az előrefele játékot nézzük. Tud balra, jobbra betörni, labdavezetésből tempót dobni, elzárások mögül triplát dobni, catch-and-shoot helyzetekből is eredményes, és le tudja vinni a védőjét "centerbe". Lue szerint hibátlan támadójátékos Irving.

A TNT szakkommentátora, Charles Barkley újra megszólalt, és elismételte, amit már elmondtott korábban is: szerinte LeBron James még Bryantet és Tim Duncant sem hagyta le. Barkley egy Inside the NBA eseményen azt mondta, hogy a Cleveland Cavaliers ikonja ott van a két említett közelében, de nem érti, miért lenne előttük - ha nyer még legalább két bajnoki címet, akkor talán megelőzi őket, Duncan és Kobe elé kerül James nála is. Barkley szerint mindig mindenki a bajnoki címről beszél, és ebből a két, idén nyáron visszavonuló ikonnak 5-5 van, LeBronnak pedig 3, de most, hogy a két legenda abbahagyta, sokan rögtön elkezdenek másról beszélni, más szempontokat előtérbe helyezni.

Tegnap volt szó a GM-ek szavazásáról, amelyben egyrészt a Golden State Warriorst jelölték meg végső győztesnek, másrészt LeBron Jamest várják MVP-nek. A Vegas-i oddsok a bajnoki címmel kapcsolatban megegyeznek ezzel, a Warriors esélyét -150-ben (2-3) határozták meg, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy 150 dollárt kell fizetni azért, hogy a végén 100 dollárt nyerjen valaki (tehát összesen 250-et vigyen haza). A Westgate SuperBook vezető oddsmestere, Jeff Sherman David Purdumnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy a Chicago Bullsnak volt ilyen alacsony az oddsa 1997/98-ban (-125), miután 72 mérkőzést nyertek az előző idényben, illetve nagyjából hasonló kategóriában volt a Miami Heat 2013-ban és 2014-ben. A kis várható nyeremény ellenére a Golden State-re többen fogadtak és több mint kétszer annyit pénzt raktak már, mint a másik 29 csapatra összesen.

Az MVP-témával kapcsolatban Vegas tartja magát Russell Westbrookhoz (azt is hozzá kell tenni, hogy ez nem feltétlenül erősorrend, Westbrookra rengetegen rakhatnak pénzt így is a várható brutális statisztikái miatt, mert azt nem sokan veszik figyelembe, hogy a konferencia Top2 csapatából került ki az összes MVP Michael Jordan 1987/88-as címe óta). Westbrook maradt 2-az-1-hez, Steph Curry oddsa nőtt, LeBron Jamesé csökkent, majd mögöttük a Kawhi Leonard, James Harden, Kevin Durant, Anthony Davis négyes esélyei lettek ugyanolyanok a korábbi eltérések után (Davis példája is mutatja, hogy Vegast csak a feltett pénz érdekli, a Pelicans sztárjának semmi esélye a díjra). A lista az augusztus közepén kijött oddsokkal és a mostaniakkal:

Calvin Watkins (ESPN) értesülései szerint a Houston Rockets dobóhátvédje, Patrick Beverley nem véletlenül kerülhet ki a kezdőcsapatból, ugyanis lehet, hogy műteni kell a bal térdét. Beverley hetek óta nem játszik (már a kínai túrára sem utazott el a csapattal a Pelicans elleni két meccsre), és először úgy volt, hogy 1-2 hetet kényszerül majd kihagyni, ez most bőven továbbnyúlhat adott esetben. Mike D'Antoni vezetőedző tegnap el is mondta, hogy Beverley minden bizonnyal nem lesz bevethető a Rockets szezonnyitóján, október 26-án.

Az Atlanta Hawksnál is vannak gondok. Erőcsatáruk, Paul Millsap közúti balesetet szenvedett hétfőn, miután Rolls Royce-a összeütközött egy motorossal - neki semmi baja nincs, a motorost kórházba szállították, de Millsap volt a vétlen fél az esetnél. Vezetőedzőjükre, Mike Budenholzerre rájár a rúd - hétfőn egy törött ujját kellett megműteni, ma hajnalban viszont ott volt már a New Orleans Pelicans elleni találkozón az oldalvonal mellett felkötött karral is, Langston Galloway azonban letarolta, mikor a labdát akarta megszerezni. Budenholzer beesett a nézők közé, nem is tudta a kispadon befejezni a meccset, és a hírek szerint a bordái kicsit megzúzódtak, de komolyabb baja nincs. Szintén a Hawkshoz tartozik, hogy nyáron igazolt irányítójuk, Jarrett Jack az idény elején nem játszhat, mivel hosszabb időt vesz igénybe felépülése a vártnál - januárban műtötték a jobb térdét ACL- és egy kisebb meniscus-szakadás miatt.

Howard Beck (Bleacher Report) értesülései szerint az új kollektív szerződésben lesz néhány új pont, amivel megpróbálják a versenyképességet még jobban kiegyenlíteni. Az egyik ilyen pont a hírek szerint az lesz, amelyben megakadályozzák, hogy hasonló ugrások előfordulhassanak a fizetési sapkában, mint ami idén nyáron történt - ennek segítségével tudta leigazolni a Golden State Warriors Kevin Durantet. Egy másik pont azt engedné meg, hogy a csapatok többéves hosszabbítást kössenek a saját szabadügynökeikkel, mielőtt azok piacra kerülnének, plusz másfajta módon számolnák a maximum fizetést, így nehezebb lenne több szupersztárt egy csapatba gyűjteni

Volt arról szó nemrég, hogy a liga a kollektív szerződés tárgyalásainak lezárása után rátérhet arra, hogy esetleg bővítsék a csapatok számát, Chris Hansen pedig nem nyugszik - anno ő és az általa vezetett befektetői csoport akarta megvenni a Sacramento Kingst, ám erről le is csúszott, másrészt Seattle-ben elutasították csarnoképítési terveit. Hansen most újabb területet vett a SoDo városrészben, így még kevesebb akadálya van egy új aréna felépítésének.

A végére pedig a New York Knicks irányítója, Derrick Rose maradt, tárgyalása ugyanis az utolsó fázisba lépett, miután tegnap elmondta a vád és a védelem is a záróbeszédet - a vád szerint az áldozat nem haszonleső, és azt szeretné, ha Rose-t és két barátját is felelősségre vonnák, ahogy mással tennék ilyen esetben (csoportos nemi erőszak), míg a védelem szerint a hölgy hazugságot állít, könnyeivel próbálja megtéveszteni a bíróságot, és elferdítette a sztorit, hogy pénzt csikarhasson ki a Knicks sztárjából. Ha Rose számára kedvező ítélet születik, akkor visszatérhet a Knickshez, igaz, gyakorlatilag a teljes előszezont kihagyta, és Jeff Hornacek vezetőedző bevallottan nem nagyon ment bele eddig a támadójátékba így, hogy kezdő egyese hiányzott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus