Hírmorzsák 2016-10-19 (21:45)

Durant szerint azért is váltott, mert amíg más csapatok tapasztalt játékosokkal erősítettek, addig a Thunder csak azzal foglalkozott, hogy fiatalok maradjanak - Westbrookkal jó munkakapcsolatban voltak inkább, minthogy közeli barátok lettek volna. Westbrook megtett mindent, hogy Durantet maradásra bírja, szereti a Thundert körülvevő atmoszférát. Draymond Green lesz a Warriors hosszútávú sikerének az akadálya? Speights szerint Green és Klay Thompson rengeteg vitába keveredtek az edzéseken. A Spurs tagadja, hogy cserélnék LMA-t. Anthony Davis bevethető lehet már a szezonnyitón is. Marvin Williams egyik ujja eltört. McLemore nem hosszabbít idő előtt a Kingsszel. A Knicks lehívta Porzingis 2017/18-as csapatopcióját. A Hawks kitette Ryan Kellyt.

A Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant Paul Solotaroffnak (Rolling Stone) mesélt a csapatváltásáról. Durant azt mondta, hogy világ életében mindig csak azzal foglalkozott, hogy mindenki elégedett legyen, mindig mindenkit maga elé helyezett - arról beszélt emellett, hogy az Oklahoma City Thunder hogyan foglalkozott mindig inkább a távoli jövővel ahelyett, hogy "win now" módba kapcsoltak volna, és mikor más csapatok az utolsó láncszemeket, tapasztalt veteránokat szerződtettek, akkor ők még mindig csak azzal törődtek, hogy fiatalabbak legyenek. Édesanyja, Wanda Durant azt nyilatkozta, hogy 9 évig egy rossz szót sem szólt fia volt csapatára, imádta a várost és a társait is, de idén nyáron megmondta neki Kevin, hogy nem tudja ezt tovább csinálni, mert úgy érzi, nem akarnak annyira nyerni, amennyire ő, nincsenek már annyira együtt, és szüksége van valami másra.

Arról is szó esett a cikkben, hogy ő és Russell Westbrook inkább nagyon jó munkakapcsolatban voltak, nem voltak közeli barátok - Durant úgy fogalmazott, hogy mindkettejüknek megvolt a saját klikkje, akikkel eljártak az idegenbeli meccsek előtt, után. Westbrooknak is megvoltak a saját barátai, neki is, de ebből sosem volt semmi probléma, egyszerűen ez volt a helyzet. Megint elmondta, hogy a Golden State Warriors veresége a döntőben nagy befolyással volt döntésére - úgy érezte, hogy minden úgy történik, hogy neki oda kell igazolnia, és ha bajnok lett volna újra a Golden State, akkor biztosan nem igazol hozzájuk. A hetedik meccs után beszéltek az ügynökével, hogy mi lenne, ha...

Lee Jenkins (Sports Illustrated) a másik oldalról, Westbrookéról írt egy cikket. Nick Collison és az iránytó találkoztak Duranttel még a szabadügynökpiac nyitása előtt, és a magasember elmondása szerint Westbrook megérdeklődte a kiscsatártól, hogy mit tud tenni annak érdekében, hogy maradjon, min változtasson a játékában - azt is felajánlotta, hogy elmegy Hamptonsba, ahol Durant várta az iránta érdeklődő csapatokat. Westbrook aztán július 4-én kapott egy sms-t volt csapattársától, amelyben tudatta vele Durant, hogy a Golden State-hez szerződik, erre kirakott egy süteményes "boldog július 4-ét" képet instagramra. A "cupcakes"-nek azért van mögöttes tartalma is - Kendrick Perkins így hívta a kicsit puhány csapattársait a Thundernél, aztán ez bevett szokás lett a két sztárnál is. Steven Adams annyit mondott Jenkinsnek, hogy nem tudja, mennyire bántotta meg a dolog Westbrookot, mert ezt sose mondaná el neki, de másnak sem.

Westbrook arról is beszélt, hogy miért nincs túl nagy baráti társasága és sleppje - elmondása szerint ő tudja, mit akar, nem kellenek mások, hogy megmondják, mit kell tennie, vagy ahhoz, hogy jól érezze magát. Az irányító eleinte próbált Durant társaságába kerülni, de akkor a kiscsatárnak még elég nagy baráti köre volt, aztán amikor Durant próbálta viszonozni a "közeledést", addigra Westbrook már kialakította a saját körét. Arról is beszélt, hogy imádja a Thundert körülölelő atmoszférát, mert szerinte a környezetnek nagy szerepe van abban, hogy odáig jutott, ameddig - jól érzi magát Oklahoma Cityben.

A nap másik témája a Golden State másik csatára, Draymond Green volt, akiről Ethan Sherwood Strauss (ESPN) írt egy cikket, amelyben azt fejtegette, hogy a csapat sikerének kulcsa Green fejlődése, de óriási veszélyforrás az, amilyen érzelmek kiszabadulnak néha belőle. A hírek szerint a Boston Celtics elleni duplahosszabbításos siker után (az volt a 24. győzelme az alapszakaszban a Warriorsnek 24 meccsből) úgy volt, hogy pihentetik a back-to-back második felén a kezdőket a Milwaukee Bucks ellen, ezt azonban lefújták, miután Green elkezdett papolni arról, hogy történelmet kell írniuk. Strauss azt írta, hogy Green motivációnak álcázva rengeteg alkalommal becsmérelte a munkatársait meccseken és edzéseken is, többször is szét kellett választani őt a többiektől. A Los Angeles Clippershez igazoló Marreese Speights elmondása szerint edzésen is előfordult ilyen, és Green az egész idény során rontotta a csapaton belüli kémiát, főleg Klay Thompsonnal voltak komoly összetűzései. Emlékezetes módon februárban még Steve Kerrnek is nekiment az erőcsatár egy mérkőzés félidejében - az egyik vezető szerint Green miatt nem lesz hosszútávon sikeres a Warriors.

A San Antonio Spurs közben tagadta, hogy árulnák LaMarcus Aldridge-et, a hírek szerint ezt az idényt ezzel a csapattal fogják lejátszani, Jabari Young és Jeff McDonald (mindketten San Antonio Express-News) információi szerint viszont változhat ez az álláspont, ha a szezon közben úgy ítélik meg, hogy nincs semmi esélyük a bajnoki címre. Amennyiben Aldridge mégis eladósorba kerül, akkor a Phoenix Suns rá fog menni a két újságíró infói alapján - ők már nagyon akarták tavaly nyáron is, mikor LMA a Spurshöz igazolt.

Ramona Shelburne és Marc Stein (mindketten ESPN) forrásai szerint a New Orleans Pelicans erőcsatára, Anthony Davis bevethető állapotban lesz a szezonnyitón a bokasérülése ellenére is.

A Charlotte Hornets játékosa, Marvin Williams a bal középsőujját törte el. A csapat bejelentése szerint 25-én, egy hét múlva, a szezonnyitójuk előtt egy nappal nézik meg az állapotát, és döntik el, hogy pályára küldik-e el vagy sem.

Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint Ben McLemore szinte biztosan nem fog idő előtt hosszabbítani a Sacramento Kingsszel.

A New York Knicks lehívta 2017/18-as csapatopcióját Kristaps Porzingisre.

Az Atlanta Hawks pedig kitette keretéből Ryan Kellyt - 18-an vannak jelenleg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus