Hírmorzsák 2016-10-20 (10:00)

A Kings és a Thunder Gay-ről és Payne-ről tárgyaltak. Thibodeau addig nem akarja elcserélni Rubiót, amíg Dunn nem bizonyít, pedig a spanyol iránt többen is érdeklődnek. Tyus Jonest a Sixers és a Pelicans akarja. Derrick Rose-t felmentették. Wade nem gondolkodik a Miamibe való visszatérésen. Smart bokája megsérült, több hetet is kihagyhat. Chris Paul is New Yorkba utazott a kollektív szerződés tárgyalásaira. Lue-nak tetszik, hogy 69-31 arányban a GM-ek a Warriorst várják bajnoknak, Beverley viszont kiakadt, hogy nem került be a legkeményebb játékosok közé. A Thunder kitette Reggie Williamst. A Bucks lehívta Jabari Parker 2017/18-as csapatopcióját. Thabeet szerint a liga egyik legjobb blokkolója lehetne.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint az Oklahoma City Thunder és a Sacramento Kings szeptemberben komoly tárgyalásokat folytattak egymással egy Rudy Gay és Cameron Payne köré épülő cseréről, és állítólag közel is álltak a megegyezéshez - a beszélgetések akkor álltak meg, amikor Payne eltörte az ujját. Mint ismert, Gay bejelentette, hogy az idény végén kilép szerződésének utolsó, 2017/18-as évéből, és jó eséllyel nem fog hosszabbítani a Kingsnél, ezért szinte biztos, hogy cserélik.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy Ricky Rubio miatt több csapat is megkereste a Minnesota Timberwolvest az utóbbi időben, de Tom Thibodeau addig nem akarja elcserélni a spanyolt, amíg Kris Dunn be nem bizonyítja, hogy készen áll átvenni a kezdő irányító szerepkörét - ez a hírek szerint nagyjából a 20. meccsig biztos nem fog bekövetkezni. Rubiónak még 3 év és 43 millió dollár van vissza a szerződéséből, és nem létező külső dobása ellenére hatékony two-way játékos, amikor éppen egészséges. A Kings itt is szóba került, ugyanis ők szeretnének leginkább erősíteni egyes poszton Darren Collison és Ty Lawson elé.

A Minnesotánál Tyus Jones sorsa Dunn draftolásával megpecsételődött, a hátvéd iránt azonban megnőtt a kereslet a nyári ligában nyújtott, MVP-címet érő teljesítménye miatt, legalábbis Wojnarowski forrásai szerint. A hírek szerint a Timberwolves nyitott is Jones elcserélésére, és a Philadelphia Sixers, valamint a New Orleans Pelicans érdeklődnek leginkább az egykori Duke-játékos iránt.

Ma hajnalban megsérült a Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart, akinek a bal bokája ment ki - A. Sherrod Blakely (CSNNE) értesülései szerint több hetet is kihagyhat emiatt Smart, tehát elképzelhető, hogy a szezon legelején nem lesz bevethető állapotban.

A Chicago Bulls új dobóhátvédje, Dwyane Wade Rohan Nadkarninak (Sports Illustrated) azt nyilatkozta, hogy sosem gondolta volna, hogy eljön az az idő, mikor nem a Miami Heat játékosa lesz, de most már nem foglalkozik ezzel, boldog ott, ahol jelenleg van. Mindenét Miaminek adta az elmúlt 13 évben, és remélhetőleg Chicagónak is sokat tud adni a karrierjéből hátralévő szakaszban. Sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, nem akar igent vagy nemet mondani, bármi lehetséges, de elégedett most azzal, amije van, eszébe sem jut az esetleges visszatérés a Heathez. Wade azt is elmondta, hogy bár szabadügynök volt, jó ideig nem vették ezt túl komolyan az iránta érdeklődő klubok, hiszen egy csapatnál töltött 13 évet, komoly öröksége volt már a Heatnél, és korábban is lépett már ki a szerződéséből.

Két napja volt szó a GM-ek szokásos évi szavazásáról. Ebben többek között 69-31% arányban a Golden State Warriorst jelölték meg a szakvezetők végső győztesnek a címvédő Cleveland Cavaliersszel szemben, ám az ohióiak trénere, Tyronn Lue azt nyilatkozta, hogy nagyon köszöni ezt, és tetszik neki a végeredmény - a motivációval eddig sem volt gondjuk, ezután valószínűleg még kevésbé lesz. A Houston Rockets hátvédje, Patrick Beverley viszont csak a "futottak még" kategóriába került a legkeményebb játékosok szavazásán, amitől kicsit kiakadt twitteren, és azt is hozzátette, hogy Matthew Dellavedova bezzeg ott van, amit egy viccnek tart.

Az Oklahoma City Thunder kitette keretéből Reggie Williamst, akit alig két napja szerződtettek - jó eséllyel csak a D-Ligás játékjogaiért ment a papír.

A Milwaukee Bucks lehívta Jabari Parker 2017/18-ra szóló, negyedik évi csapatopcióját.

Miután a Los Angeles Clippers kedden befejezte az előszezont, a Játékosok Szakszervezetének vezetője, Chris Paul New Yorkba utazott, ahol az NBPA és a liga hivatalosan tegnap tárgyaltak az új kollektív szerződés azon részleteiről, amikben még nem tudtak megegyezni - mindkét fél szeretné lezárni ezt a dolgot még azelőtt, hogy jövő héten elkezdődne az alapszakasz.

Minden idők egyik legnagyobb bustja, Hasheem Thabeet próbál visszakerülni a ligába, és Alex Kennedynek (Basketball Insiders) adott interjújában a center elmondta, hogy szerinte kiváló rim protector lenne, a liga egyik legjobb blokkolója, ha adna neki valaki még egy esélyt.

A végére pedig a Knicks irányítója, Derrick Rose maradt, akit nem talált bűnösnek a bíróság az elleni indított csoportos nemi erőszak ügyében - őt és két barátját is felmentették tegnap este, így Rose csatlakozhat a Knickshez az előszezon legvégére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus